AZ wil pieken in Londen

By
Updated: november 4, 2009
AZ Media

AZ speelde veel wedstrijden (gedeeltelijk) goed, maar morste daarin nogal wat punten. Zaterdag in Groningen was het wellicht de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar tankte de Alkmaarse club naar eigen zeggen vertrouwen met de 1-0 zege. Dat is op zich een bizar gegeven. “Ho ho, zo slecht was het nu ook weer niet”, trapte Ronald Koeman gisteravond in het Emirates-stadion snel op de rem. Om daarna snel te schakelen naar de andere dimensie die de Champions League heeft. “Juist in dit soort wedstrijden kun je door het stadion, de tegenstander en de ambiance naar grote hoogten stijgen. Het is niet te vergelijken met de nationale competitie.”

“En juist op Europees niveau hebben we onze meest complete wedstrijden gespeeld”, wist hij in de aanloop naar ‘Arsenal’, de moeilijkste missie in een serie van zes. Die constatering was juist. De Alkmaarse landskampioen lijkt naar grotere hoogten te stijgen, als er grote spanning op staat en de ‘marginaliteit’ van de Nederlandse competitie naar de achtergrond verdwijnt.

“Tegenstanders zijn meestal sterker. Maar wij Nederlanders zijn tactisch goed, onze organisatie is altijd op orde. Dat zie je niet altijd in het buitenland, al wil ik Arsenal hierbij even buiten beschouwing laten”, zei de trainer. “Wij hebben heel veel respect voor Arsenal, zij hebben ook meer kwaliteit. Maar het beste team wint niet altijd”, vervolgde de opvolger van Louis van Gaal.

Club en spelers houden de ambitie om ook volgend jaar weer de grens over te gaan. “Wij moeten het van het team hebben, en als we dan in topvorm zijn, kunnen we leuke dingen doen. Wij zijn als spelers naar AZ gekomen om ieder jaar Europees te spelen. Daarom móét je de ambities vertalen met een plaats bij de eerste vijf”, wist de doelpuntenmaker van de heenwedstrijd tegen Arsenal dat er op twee fronten werk aan de winkel is. Bron: Telegraaf.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>