AZ gaat voor drie op een rij tegen ADO

By
Updated: september 26, 2014

Dennis Haar en co willen dat er weer over voetbal wordt gesproken in Alkmaar. Wedstrijden winnen zal daar zeker bij helpen. Vorige week werd er in Alkmaar gewonnen van PEC, woensdag nog van EVV en morgen hoopt Dennis Haar ook te winnen van ADO.

‘Ik had vorige week gedacht om maar twee dagen als hoofdcoach op de bank te zitten. Dat is iets langer geworden. Prima. Mijn moyenne als eindverantwoordelijke Ja, 100 procent. Als we zaterdag tegen ADO Den Haag weer winnen, is deze week voor mij helemaal geslaagd. Drie zeges in drie duels, daar doe ik het voor,’ aldus interim coach Dennis Haar.

‘Het zal een flink karwei worden tegen ADO. Ze hebben wel wat recht te zetten na de bekeruitschakeling van dinsdag tegen Almere City. Henk Fraser kennende zal hij de boel daar wel behoorlijk op scherp zetten.’

Overigens kan Haar in Den Haag geen beroep doen op Berghuis en De Winter. Esteban is weer aan het trainen, maar het duel van morgen komt nog te vroeg. Het is sowieso maar de vraag of hij zijn plek direct terugkrijgt. Zijn vervanger Rochet doet het namelijk erg goed. Daarnaast is Aron Johannsson weer begonnen met de groepstraining. ‘Maar we doen bij Aron nog voorzichtig met de weerstand.’

Dat AZ nu veel terugvalt op de jeugd is een mooi signaal. Het is nu aan hun om het niveau vast te houden. ‘Die jongens hebben potentie. We juichen echter niet te vroeg. Het gaat erom dat ze over langere termijn blijven presteren. Hun ontwikkeling gaat goed. Daar werken positieve resultaten zeker aan mee.’

Voorgaande ontmoetingen

Datum Wedstrijd Uitslag
12/09/2009 ADO Den Haag – AZ 2-1
05/12/2010 ADO Den Haag – AZ 0-2
08/02/2012 ADO Den Haag – AZ 0-6
10/11/2012 ADO Den Haag – AZ 2-2
27/04/2014 ADO Den Haag – AZ 2-1

2 Comments

 1. Martijn

  28 september 2014 at 12:48

  Heerlijk weekend! voor elkaar gestreden, zo wil ik het vaker zien!

  FORZA AZ!!

 2. De echte supporter

  28 september 2014 at 17:14

  Die drie punten hebben we ook gepakt. Az was echt beter dan ado

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *