Haye: ‘Je kunt het nooit goed doen’

By
Updated: september 25, 2014

Thom Haye, jeugdexponent van AZ, maakte gisteren tegen EVV Echt de enige goal van de wedstrijd. Natuurlijk had iedereen een hogere uitslag verwacht, maar de fans moeten genoegen nemen met de 1-0. ‘Je kunt het tegen zo’n tegenstander nooit goed doen.’

‘We wisten vooraf dat EVV er vol op zo klappen. Daar waren we op voorbereid. We hdden een goal nodig om wat rustiger te kunnen voetballen. Want dat was nog niet makkelijk tegen een ploeg die zich massaal terugtrekt. Dan wil je wel vooruit maar kan het niet. Daarom moesten we slim zij om er doorheen te komen.’

Gelukkig vond de middenvelder na een half uur spelen de opening. ‘Mooie goal. De bal werd weggekopt. Ik veroverde ‘m en chipte de bal naar Henriksen. Hij gaf goed strak voor en ik liep de bal er bij de tweede paal in. We hebben gewonnen. Daar zijn we tevreden over. Snel weer door naar de volgende wedstrijd.’

Opmerkelijk is dat AZ nu de jeugd de kans geeft, want naast Haye stonden ook Luckassen en Hoedt aan de aftrap. ‘Het is erg leuk om zoveel spelers uit onze jeugdopleiding in het eerste te spelen. We hebben met elkaar het hele jeugdtraject doorlopen. Van jongs af aan hadden we allemaal dezelfde droom. We zijn trots.’

2 Comments

 1. Vincent

  25 september 2014 at 13:56

  Hopelijk verpest van der brom dit niet door elm Etc op te stellen

  • Frank

   25 september 2014 at 22:03

   Ik denk dat Elm op dit moment beter is dan Henriksen, hij mag dan wel gescoord hebben afgelopen zondag, maar was voor de rest helemaal niets.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *