De harde lessen van AZ

By
Updated: september 24, 2014

vijftienduizend supporters hielde afgelopen zondag opgelucht adem toen AZ met een verdiende overwinning weer in het linkerrijtje terecht kwam. Robert Eenhoorn zat waarschijnlijk bij een ondergaande zon aan de champagne. Eenhoorn, net zoals Stewart opgegroeid met de Amerikaanse profmentaliteit, kan gelijk aan de slag. door de chaos die het ontslag van Alex Pastoor teweeg bracht liep AZ veel schade op. Iedereen vraagt zich af wat er nu aan de hand in met die goed geleide, doorgaans zo rustige club is gebeurd. De directeur voetbalzaken voelde zich vrijdag gedwongen om zijn verhaal te vertellen bij het tv programma Voetbal International. Hij gaf toe dat hij beter moest communiceren en dat hij inderdaad fouten had gemaakt. Niet alleen Toon Gerbrands verliet AZ enkele maanden geleden. Naast zijn opvolger Eenhoorn kwamen er nieuwe managers voorbij voor het spelershome en de commercie. En drie nieuwe trainers. Het was misschien wel een beetje te veel verandering voor een zomer. AZ blonk de laatste paar weken niet uit in het versturen van kraakheldere persberichten. Over de ziekte van Marco van Basten en de breuk met Alex Pastoor werd aanvankelijk nogal krampachtig gedaan en vorige week verscheen een niets-zeggend communiqué waarin stond vermeld dat van Basten de volgende morgen weer op het trainingsveld zou verschijnen. Stewart is de eerste die het begreep na de zaak-Pastoor. ‘Wij zullen dit heel goed moeten evalueren’, zei de Amerikaan. ‘Want ook door ons zijn fouten gemaakt.’ Bron: VI.nl

3 Comments

 1. Ruud

  24 september 2014 at 17:33

  Altijd maar weer dat ons van Stewart. Hij was verantwoordelijk en hij moet de laan uit en zo snel mogelijk. Ga maar bij een degradatieclub leren hoe het wel moet.

 2. Timon

  24 september 2014 at 21:00

  15000: volgens mij minder ,verleden jaar in ieder geval 16.000. Begin van verval: op naar de 10.000 onder dit bewind vanhonkbal- en hockeymannetjes. De RvC heeft een ding goed begrepen : je hoort en ziet niets van die lieden. Wel door hun beleid club volledig wegzakkend.

 3. Knol

  31 oktober 2014 at 11:42

  Stewart komt bij een degradatie club vandaan ( N.A.C) en heeft er een grote klere bende van gemaakt.
  En dat doet hij nu bij AZ DUS: OPZOUTEN ZEG IK.
  Voordat alles naar ze malle moer gaat en het leed niet meer is te overzien laat staan te herstellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *