Oud AZ’ers over de situatie bij AZ

By
Updated: september 24, 2014

Het zal de komende tijd nog lang onrustig blijven in Alkmaar. Iedere voetballer of trainer heeft wel iets te zeggen over het terugtreden van Marco van Basten en het ontslag van Alex Pastoor. Zo ook Gertjan Verbeek! Hij volgt het circus van een afstandje, maar heeft wel het gevoel dat AZ de verkeerde koers vaart.

‘Ik denk dat het een groot probleem is dat niet duidelijk is wie de baas is bij AZ,’ aldus Verbeek tegen De Telegraaf. Er is dus een rol weggelegd voor de Raad van Commissarissen van AZ. ‘Ik heb het idee dat ze een band aan het plakken zijn, die al 25 keer lek was. Dan kun je beter een nieuwe band kopen.’

Oud-voetballer Perez vindt het allemaal maar vreemd. Hij denkt dat Marco van Basten moet vertrekken om de boel weer te herstellen. ‘De verhoudingen liggen daar nu scheef, de assistent-trainer bepaalt alles. Ik heb er respect voor hoe Marco van Basten naar buiten is getreden met zijn stressverschijnselen, maar AZ had tegen hem moet zeggen: Prima dat je geen hoofdtrainer meer wilt zijn maar dan kan je helaas niet in een andere functie verder bij ons.’

Willem van Hanegem twijfelt over de combinatie tussen Marco van Basten als assistent en John van den Brom als hoofdtrainer. Overigens zou Van den Brom hebben aangegeven prima te kunnen samenwerken met Van Basten, maar dat gelooft Willem niet. ‘Denken ze dan dat Van den Brom eerlijk gaat zeggen dat hij Van Basten niet op de bank wil? Dat durft niemand,’ aldus De Kromme. ‘Als ik het bij AZ voor het zeggen had liet ik Dennis Haar en Van Basten smen het seizoen afmaken.’ Bron foto: Soccernews.nl

4 Comments

 1. de echte supporter

  24 september 2014 at 12:52

  Ik ben het niet snel eens met van Hanegem, maar laat Haar samen met van Basten het maar afmaken dit seizoen, dat lijkt me geen gekke optie. Ik zie vd Brom ook niet samenwerken met van Baste, past volgens mij helemaal niet qua karakter.

 2. Ruud

  24 september 2014 at 12:53

  Ik voel veel voor de koers van Van Hanegem, want het is toch alleen voetbal op nationaal niveau en dan kunnen de huidige twee prima samen. Geen bakken met geld uitgeven.

 3. oma

  24 september 2014 at 16:21

  ik word hier altijd zo moe van dat wijsneuzen gedrag.
  iedereen heeft een mening,geen mens weet wat er echt gebeurd is.
  de neuzen weer en kant op en voetballen en laat die wijsneuzen lullen.
  zonde van de tijd,om daar maar een beetje aandacht aan tebesteden.

 4. Gerrit Vooijs

  24 september 2014 at 18:20

  In 1 ding heeft Verbeek gelijk, er is geen baas bij AZ.

  Na het aantreden van Eenhoorn kunnen de goedbedoelde adviezen van alle assistenten weer terug naar de bron en komt er nog maar 1 geluid uit het AFAS stadion, nl dat van Eenhoorn als Algemeen directeur.

  Door alle veranderingen bij AZ is de continuïteit in het gedrang gekomen waardoor AZ veranderd is van een rustige goed geleidde club in een modderpoel.

  Nu een nieuwe trainer en dan geen veranderingen meer. Alle neuzen dezelfde kant op en onder leiding van Eenhoorn zo snel als mogelijk de rijen sluiten. Radio en Televisie smullen van de chaos en hopen op meer.

  Na dit seizoen moet de directie en de RvC dit proces en het functioneren van individuen maar eens goed evalueren.
  Dan kan er gekeken worden of Van Basten en Stewart in hun functie kunnen aanblijven.

  Maar voor nu, rust in de tent en AZ weer zo snel als mogelijk zichzelf laten worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *