Update: Haar over bekerduel tegen EVV: ‘Vanaf het begin druk zetten’

By
Updated: september 24, 2014

AZ speelt morgenavond het bekerduel tegen EVV Echt. Dennis Haar blikt in het bijzijn van een aantal journalisten vooruit op het duel en heeft zijn team gewaarschuwd voor onderschatting.

‘We hebben ze tijdens het afgelopen interlandweekend bekeken tegen EDO. EVV won met 2-1, daar hebben we beelden van. Afgelopen weekend hebben ze tegen VVSB gespeeld. De opstelling was nagenoeg gelijk, dus daar hebben we aan vastgehouden. Het is een opportunistische ploeg. De bal nar de grote spits en er snel uitkomen,’ aldus Haar.

In de voorbereiding keek AZ al snel tegen een achterstand aan toen het speelden tegen amateurs. Dat moet nu anders. ‘Daar hebben we de jongens voor gewaarschuwd. Dit soort wedstrijden lopen het makkelijkst als een ploeg vanaf het begin meteen onder druk wordt gezet en we direct scoren.’

Haar is overigens een voorstander om veel jeugd toe te passen in het basiselftal. ‘Laat het maar zien. AZ investeert in de opleiding. Als daar niks uitkomt, of als je alleen voor andere clubs opleidt, is dat niet zoals het hoort. Het is goed voor de club dat de jeugdopleiding spelers voor het eerste aflevert.’

Tegen EVV kan Haar geen beroep doen op Esteban, Aron Johannsson en Berghuis. Mattias Johansson is geschorst voor dit duel. Overigens sluiten Muhren en Hupperts zich weer aan bij de selectie.

Update 24/9/2014

Hupperts, die afgelopen weekend nog ontbrak in de basis vanwege een blessure, is weer volledig hersteld en zal dan ook starten tegen EVV Echt. Robert Muhren begint op de bank.

3 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  23 september 2014 at 20:37

  De wijze woorden van een niet topcoach, Dennis Haar, dames en heren. Wat van ver komt hoeft niet altijd beter te zijn, anders kun je beter ook je trainer in China laten maken. Dus laat het nog een keer zien voordat die speknek op de bank gaat zitten.

 2. Martijn

  24 september 2014 at 12:31

  Voor hoe lang gaat vd Brom tekenen?
  Ik zie namelijk in Dennis Haar ook een trainer met potentie. Maar denk dat ze vooral bij AZ een ervaren trainer voor zo’n jonge groep willen zetten. Mijn complimenten aan Haar, hoe hij de pers te woord staat. Klinkt allemaal duidelijk en straalt rust uit. Hij vangt het in ieder geval goed op.

 3. de echte supporter

  24 september 2014 at 14:19

  Ik hoop dat het inkt op is in de pen. Laten we maar, net zoals van Hanegem zegt dat Haar en Van Basten dit seizoen laten afmaken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *