Pastoor heeft geen spijt van afwijzen contract bij AZ

By
Updated: september 22, 2014

Alex Pastoor heeft geen spijt dat hij niet is ingegaan op een contract van negen maanden als hoofdtrainer van AZ.

Dat zei de 47-jarige trainer zondagavond in een uitzending van NOS Studio Voetbal.

AZ bood hem echter ‘slechts’ een contract aan voor de rest van het seizoen, waar hij zelf een langer dienstverband in gedachten had.

“Als ik technisch directeur (Earnest Stewart red.) was geweest, had ik meetbare doelen opgesteld”, aldus Pastoor in de uitzending. “Dan zouden we kunnen verlengen als ik die doelen had gehaald. Maar we zijn niet eens aan dat onderwerp toegekomen. Slikken of stikken, daar kwam het op neer.”

“Was ik akkoord gegaan met die negen maanden, dan zou dat betekenen dat mijn dienstverband bij AZ er aan het einde van dit seizoen op zou zitten. Terwijl ik in de zomer nog een contract van twee jaar had getekend als assistent.” Bron: Nu.nl

7 Comments

 1. Justin

  22 september 2014 at 10:29

  Ik vond dat hij een wazig verhaal ophing, en totaal geen concrete argumenten bracht.
  Ik vind dat hij als “echte AZ man” gewoon op de aanbieding van AZ had moeten ingaan.
  Nu heb ik het idee dat hij zn eigen ruiten heeft ingegooid en het tegenover gestelde heeft bereikt dan dat hij in zn hoofd had! Als hij goed gepresteerd had dan had AZ gerust wel met hem verlengt.

 2. Martijn

  22 september 2014 at 10:46

  @Justin

  Je haalt de woorden uit mijn mond. AZ is Pastoor zijn ”droomclub” en dan krijg je een aanbod van 9 maanden en daar zeg je nee op…vaag! Laten we deze soap gauw vergeten en weer de ogen op het voetbal richten.

 3. harm

  22 september 2014 at 10:46

  Heb de hele uitzending gehoord maar wat een slap verhaal was dat zeg!

  Als hij het 9 maanden goed gedaan had met de groep dan kon hij zo een contract tekenen voor 2 jaar.

  Hij ontkende veel en had amper concrete argumenten zoals Justin al zei!

  Vind het geen probleem dat die weg is. Hoop dat Haar en M v B poos kunnen blijven!

 4. Ruud

  22 september 2014 at 10:58

  Ik zou van Pastoor willen weten wat de echte reden is om perse 2 jaar bij AZ in dienst te willen zijn. Wat is daarin voor hem zo belangrijk dat hij zijn droomclub loslaat. Het echte argument heb ik naar mijn mening nog niet gehoord. Ik zou zeggen: zet hem op de ontwikkeling van het opleidingscentrum in de zaanstreek. Lijkt me een geweldige rol voor hem.

 5. oma

  22 september 2014 at 11:12

  ik snap Pastoor niet,als hij het in die negen maanden goed had gedaan bij AZ wou niet verder met hem,dan had hij nog altijd meer kans gehad om bij een andere club aan de bak tegaan.
  nu is de kans nihil,wie wil hem nu nog hebben?
  Heracles?
  Smit is niet gek,de voorzitter van Heracles die wil hem ook niet.
  dit noemen ze nu je eigen ruiten in gooien.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  22 september 2014 at 12:47

  In ieder geval gaat dit AZ geld kosten en hoeven we ons geen zorgen te maken over Alex Pastoor want die zit er de komende tijd nog warmpjes bij. Wat dat betreft mogen we Stewart/RVC best als geldverspillend bestempelen. De relatiebreuk lijmen zal er wel niet in zitten dus dat zijn twee dure manjaren door het afvoerputje.

 7. Derek

  22 september 2014 at 16:36

  als AZ je droomclub is en je bent zo zeker van je kunnen, dan train je toch 9 maanden met vol vetrtouwen ” jouw” club?! had hij daarna zeker een contract gehad van 2 jaar. maarja dat wou meneer niet, en vervolgens proberen je gelijk te halen op tv. raar mannetje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *