Pastoor niet langer verdacht

By
Updated: september 22, 2014

De Soap gaat maar door bij AZ. Waar Stewart afgelopen vrijdag nog vrij stellig was, werd gisteren gemeld dat Pastoor niet langer meer verdacht werd van het lekken van informatie naar De Telegraaf.

Niet AZ zelf, maar Jack van Gelder vertelde Pastoor gisteren dat hij van het lijstje met verdachten is geschrapt. ‘Ik heb contact gehad met AZ en namens de Raad van Commissarissen kan ik melden dat je niet wordt gezien als het lek en je zaakwaarnemer ook niet.’

Dat is toch wel erg merkwaardig. Vooral de manier waarop is niet netjes. Je zou op z’n minst verwachten dat Stewart dit zelf zou melden met een bijbehorende excuus. Bron foto: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  22 september 2014 at 10:02

  Toch wel merkwaardig. We zullen nooit alle feiten kennen, maar toch raar dat de RvC van AZ communiceert via Jack van Gelder (als dit al waar is). Een publiekelijk excuus van Stewart lijkt mij meer op z’n plaats. Hij heeft Pastoor toch wel in diskrediet gebracht. Wat vinden jullie?

  Het zou ook een signaal kunnen zijn van de RvC richting Stewart. Normaal hoor je namelijk nooit wat van ze in de media.

  • Ruud

   22 september 2014 at 10:54

   Heel bijzondere actie van de RvC inderdaad, Jeroen.

 2. Martijn

  22 september 2014 at 10:23

  Fuck it! De ogen weer op het voetbal richten en laten we die mediasoap achter ons laten. Dennis Haar en v Basten prima duo. Ik zeg als supporter laat het lekker zo staan de rest van het seizoen. E

  AZ is goed bezig met de inbreng van de jeugd. Geef Stewart nog een kans straks heeft hij ook Robert Eenhoorn als Alg. directeur om zich heen komt helemaal goed!

 3. Ruud

  22 september 2014 at 10:53

  Nu de RvC zelf bekend maakt dat Alex Pastoor niet het lek is, begrijp ik helemaal niets meer van het optreden van Stewart in VI. Dat heeft dus volledig de plank misgeslagen. Er is in de persoonlijke sfeer irritatie geweest tussen de heren dat met machtsmiddelen door Stewart wordt beslist. Mogelijk vanuit de Amerikaanse sportcultuur zoals Willem Visser zegt, maar in Noord-Holland ben ik gewend dat we dat als grote jongens oplossen en niet wat nu gebeurt. Ik zeg laten we Alex behouden voor de club. Als Stewart een kans krijgt, dan ook Pastoor!

 4. Martijn

  22 september 2014 at 11:12

  @Ruud

  Goed dat je dat ter sprake brengt ”Amerikaanse sportcultuur”.
  Daarom vind ik Robert Eenhoorn en Earnest Stewart juist goed bij elkaar passen. Al die kritiek van de supporters op Earnest Stewart moet dan ook gauw over zijn. Natuurlijk heeft hij dingen fout gedaan en is de kritiek terecht. Maar dat zijn leermomentjes voor de toekomst. Als je nu als supporters gaat roepen ”Stewart *** op!” kweek je daarmee juist onrust en moet je weer naar een nieuwe technisch directeur zoeken. Daarbij zullen gelijk weer alle media ogen op AZ gericht staan. Dat is juist niet wat we willen.

  • Ruud

   22 september 2014 at 11:22

   Zou je gelijk in kunnen hebben, Martijn. Ik denk dat Robert Eenhoorn niet snel genoeg kan komen voor Stewart. Dan hoop ik dat Eenhoorn hem bijbrengt dat hij de fout om in VI een verkeerde voorstelling van zaken te geven niet nog eens zal maken. Naar mijn mening deelt de RVC Stewart via Studio Voetbal wel een oorvijg uit, wat ook weer een vreemde actie is voor AZ.

 5. Oud

  22 september 2014 at 15:38

  Als dit waar is heeft AZ Pastoor schandelijk behandeld. Ik begrijp best dat de supporters het nu weer over voetbal willen hebben, maar als het afserveren en zwartmaken van Pastoor daarvoor maar even vergeten moet worden gaat dat te ver. Als Pastoor het lek was geweest had hij aan de hoogste boom gemoeten, als hij onschuldig blijkt is dat een “foutje” waar we het niet meer over moeten hebben. Ik ben liever fan van een club die zijn mensen fatsoenlijk behandelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *