Gudelj: ‘Hele opluchting in de kleedkamer’

By
Updated: september 21, 2014

De ontstane situatie bij AZ heeft z’n effect gehad op de selectie. Er was dan ook een enorme ontlading na het laatste fluitsignaal tegen PEC. Gudelj kon de hele situatie eigenlijk in een paar woorden samenvatten. ‘Het was een soort draaikolk.’

‘Het is voor ons als spelersgroep een heel onrustige week geweest. Ik denk dat veel mensen ook hadden verwacht dat Zwolle van ons zou winnen. Ook omdat de vorige wedstrijd niet goed verliep. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat we vandaag met redelijk goed spel hebben gewonnen. Een hele opluchting in de kleedkamer. Er was net zo’n ontlading als toen de goal van Henriksen viel.’

“Zeker op basis van de tweede helft is dit een verdiende overwinning”, vervolgde de aanvoerder. “We waren namelijk bij vlagen de betere ploeg. Zo hebben we Zwolle goed onder druk gezet, daar hadden ze echt moeite mee. Verder wonnen we bijna alle tweede ballen, creëerden we kansen en gaven we in de tweede helft weinig weg. Een compliment voor het team.”

Gudelj: “Zoals gezegd was het een gekke week waarin we drie verschillende hoofdtrainers hebben gehad. Dat kunnen weinig spelers ons nazeggen. Aan de focus heeft het bij ons niet gelegen. Dat hebben we vandaag wel aangetoond. We hebben ons er volledig op gericht om Zwolle te verslaan. Toch kan ik niet zeggen dat het niets met me deed wat er allemaal gebeurd is. Er zat onrust in mijn hoofd, een soort draaikolk. Dat raakt ook de groep. Wij willen namelijk duidelijkheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat de club daar snel voor zorgt.”

Door deze zege sluit AZ weer aan bij de subtop. “Dat zei ik voor de wedstrijd ook al tegen mijn ploeggenoten. We maken nu een grote sprong. Als we dit zien vast te houden doen we het best goed. Ik wil niet dat we weer in een up-and-down-situatie komen. Het moet constant worden. Daar was vandaag een goed voorbeeld van. Als we met z’n allen ons stinkende best doen, zijn we namelijk een goed team. Voetballend kan het nog beter, maar dit was een goede start voor het vervolg van de competitie.” Bron: AZ.nl, bron foto: Soccernews.nl

5 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  21 september 2014 at 20:08

  Ik ben blij met derestaties van onze jeugdspelers. Haye blijft het goed doen al heeft hij nog moeite met de fysieke duels. Hoedt stond er als het nodig was en durfde a la Viergever mbv een sliding een 1 op 1 duel aan te gaan, chapeau !

  3 punten achterstand slechts op de nr 2,…… Knotsgek seizoen in onze eredivisie.
  Volgende week uit naar ADO met de gevaarlijke Kramer en zwoeger Van Duinen die nu 1 goal heeft gescoord in 6 wedstrijden.
  2 miljoen was veel en veel teveel geweest voor dit werkpaard, maar goed.

  Volgende week zal AZ puur op basis van keihard werken moeten proberen zich ADO van het lijf te houden.
  ADO gooit er ook veel fysiek in dus de mentaliteit en strijdbaarheid gaat de doorslag geven.

  Gudelj en Gouweleeuw zullen volgende week AZ weer moeten sturen, dan zal de rest ongetwijfeld volgen.
  Dus Gudelj laat volgende week zien waarom jij de aanvoerder bent !

 2. Maarten2802

  21 september 2014 at 22:32

  En az krijgt zijn 2 sterkhouders nog terug. Ik hoorde voor dat het seizoen was begonnen van verschillende mensen dat er geen reden tot paniek was als het in het begin slecht zou lopen. Het kan nog steeds een mooi seizoen worden!

 3. AZ WOMAN

  21 september 2014 at 23:08

  Hey Jeroen,

  Als ik kwetsend was dan spijt het mij maar ik dacht dat ik net als een ander ook mijn mening mocht geven, Al doe ik dit wel wel eens met een stukje humor.
  Maar ik hoef mij ook niet te laten kleineren. Ik hoop op je begrip.

  • Jeroen

   21 september 2014 at 23:19

   Dat snap ik 🙂 je was niet kwetsend. Ik heb de reacties weggehaald omdat het zo uit de hand kan lopen. Daar is de site niet voor bedoeld. Zou dat ook jammer vinden want ik hecht waarde aan jouw mening maar ook aan die van Mozes

 4. Fabian

  21 september 2014 at 23:37

  Blij met de overwinning, maar pas op voor een Hosanna-stemming. Ik heb nog steeds het idee dat deze (magere) overwinning heel veel problemen wegvaagd.

  Maar zoals gezegd, goede keuzes om bijv. Wuytens eruit te houden. Er is in ieder geval wel durf om jeugd in te brengen, vooral tov vorig seizoen! Dat geeft mij goede hoop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *