Scheringa krijgt definitief titel erevoorzitter

By
Updated: november 2, 2009
Scheringa krijgt definitief titel erevoorzitter

Dirk Scheringa wordt erevoorzitter van AZ. Dat zei algemeen directeur Toon Gerbrands maandagmorgen in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. Vorige week trad Scheringa af als voorzitter van AZ. Op een nader te bepalen datum neemt AZ in het stadion afscheid van Scheringa.

Bij die gelegenheid zal de ondernemer die zijn DSB-imperium de afgelopen weken zag instorten tot ere-voorzitter worden benoemd. Hij was in totaal zestien jaar voorzitter en leidde de Noord-Hollandse formatie vanuit de eerste divisie naar het landskampioenschap.

In 1993 begon Scheringa als voorzitter van AZ. Hij overlegde een meerjarenplan dat de Alkmaarse formatie naar de top moest terugbrengen. In zijn periode als hoogste sportbestuurder vierde Scheringa promoties naar de Eredivisie in 1996 en 1998, bereikte hij de bekerfinale in 2007 en speelde een halve finale in de UEFA Cup in 2005. Afgelopen seizoen werd AZ landskampioen.

Scheringa bleef na de val van DSB op papier nog aan als voorzitter. Maar zowel Scheringa als de leiding besefte, dat hij op termijn geen officiële, actieve functie meer kon blijven vervullen bij de landskampioen. “Het is een moeilijke beslissing om me terug te trekken, maar wel een die ik neem met mijn verstand. Het belang van AZ stel ik boven mijn eigen belang, zodat de club op eigen kracht kan voortborduren op de weg die ik met veel liefde en plezier ben ingeslagen.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *