Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

By
Updated: september 19, 2014

Dennis Haar maakte vrijdagmiddag zijn debuut aan de perstafel. Hij sprak over de hectische week bij AZ, de blessuregevallen en de samenwerking met Marco van Basten. “We hebben een prima rolverdeling.”

“Nee, ik zit hier niet met tegenzin. Het loopt zoals het loopt”, reageerde Haar bij zijn eerste persuurtje. “Ik begrijp dat de club mij nu vraagt om de taken van het hoofdtrainerschap even op te pakken. Het zou een rare situatie zijn als Marco dat nu ineens weer zou moeten doen. Ik heb sinds afgelopen zomer mijn trainerspapieren, maar ik had uiteraard niet verwacht dat ik op deze manier mijn debuut zou maken.”

“Dat Van Basten nu de assistent is van Dennis Haar is te zot voor woorden”, vervolgde de interim-hoofdtrainer. “Marco was in ’88 verantwoordelijk voor 50 gezonken woonboten omdat iedereen zo blij was dat Oranje het EK won. Nee, ik zie hem natuurlijk niet alles mijn assistent. Daar heeft hij veel teveel voor bereikt. We hebben een prima rolverdeling. Verder komt ook Reinier Robbemond op de bank zitten. Met hem heb ik de afgelopen jaren al goed samengewerkt bij AZ Onder 19 en Jong AZ. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Winnen
Haar: “Voor de buitenwereld is de aandacht niet op voetbal gericht als het over AZ gaat. Dat begrijp ik heel goed. Bij de spelers is de focus op voetbal er wel. Dat is tenminste wel mijn indruk als ik ze om me heen zie en kijk naar wat ze op het trainingsveld laten zien. Rust en duidelijkheid is nu het allerbelangrijkste voor ons. Daar is behoefte aan. Maar ondanks alles willen de spelers maar één ding: winnen van PEC.”

Blessures
Tegen de Zwollenaren kan Haar geen beroep doen op het geblesseerde trio Esteban (knie), Aron Jóhannsson (lies) en Steven Berghuis (voet). “Daar komt mogelijk Guus Hupperts bij. Hij kreeg in de slotfase van het thuisduel met sc Heerenveen last van zijn hamstrings. Het eerste deel van de training kon hij vandaag wel meedoen, het tweede niet. Zaterdag gaan we kijken of hij tegen PEC kan spelen.”

‘Publiek vermaken’
Haar erkende dat het spel van AZ dit seizoen wisselend is. Zo zag hij tegen Willem II en in de eerste helft tegen sc Heerenveen geen passie. “We moeten zondag wat laten zien tegen PEC, dat is duidelijk. Het publiek moet vermaakt worden en naar huis gaan met een blij gevoel.” Bron: AZ

9 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  19 september 2014 at 17:15

  Succes Dennis! Niemand verwacht wonderen van je ondanks dat er grote verschillen zijn tussen Jong AZ en dit podium. Dit debuut is ook in geen enkel opzicht een eerlijke voor je dus mocht je verliezen dan is het maar zo. Mocht je winnen van het lastige PEC Zwolle dan moeten ze je misschien maar lekker laten blijven zitten op die bank. De dure gevestigde orde valt immers tot nu toe vies tegen.

 2. Lex van der Gun

  19 september 2014 at 17:22

  Come on AZ! door dit gedoe van de laatste paar weken laten we ons niet gebeuren dat we gaan ook nog eens gaan verliezen! COME ON!

 3. kaazie87

  19 september 2014 at 18:00

  hoe is het nu toch weer mogelijk dat guus hupperts gebleseerd is. het is niet te gelofen dat ze 1 voor 1 gebleseerd uitvallen. dat gebeurde onder verbeek en advocaat niet. we hebben veelste onervaren trainers ik hoop maar dat de toekomstige trainer daar ff meer energie insteekt

  • Mozes

   20 september 2014 at 00:07

   Lulkoek.

   Aron was geblesseerd teruggekomen en zowel Berghuis als Esteban is geen spierblessure maar gewricht en bot.

 4. Ceon

  19 september 2014 at 21:57

  Earnest, bij VI.. bel met arbeidszaken eerst even met de advocaat (vroeger Castelijns, nu?) of overleg even met de bedrijfsjurist (Wouter van Zetten).

  • woonwagenpower

   20 september 2014 at 07:28

   gisteren VI op tv gezien, naar het zeggen van Genee had Marco het gevoel dat Alex hem weg wou hebben,Alex was er niet van gediend dat Marco bij de oefenwedstrijd was wezen kijken, Marco bood advies aan Alex aan over Heerenveen, maar daar wou Alex niks van weten, Alex had zijn auto al geparkeerd op de plek van Marco, Alex loog over het feit dat hij niets van de applaus actie wist in de 88 ste minuut, iedereen wist het, heel AZ was op de hoogte. Stewart waste zijn handen in onschuld, terwijl die ook helemaal niet vrijuit gaat, Stewart is te onkundig, niet doortastend genoeg, en komt gewoon kwaliteiten tekort voor deze functie, lastige vragen beantwoord hij niet, en vertelt ook niet altijd hoe de vork in de steel zit. AZ bood Alex verdubbeling aan van zijn salaris, met een contract tot einde seizoen, bij goede resultaten zou het verlengt worden, anders namen ze afscheid en kreeg Alex nog twee jaarsalarissen mee van het niveau van assistent trainer. Zowel Pastoor als Stewart, vertrouw ik tussen mijn konijnen nog niet eens. Wie weet nog wat waar is en wie de waarheid spreekt?
   Het had sterk van RTL VI geweest als ze en Stewart en Pastoor om tafel hadden gekregen. Nou heeft naar het schijnt de CBV onze club besmet verklaard, omtrent het Hoofdtrainerschap. Op naar de volgende aflevering van deze slechte AZ soap.

 5. oma

  20 september 2014 at 07:56

  ik hoop dat Haar het lef heft om Wuytens er naast tezetten,gebeurd dat dan geef ik ze een goede kans om tewinnen.
  staat hij er wel in,dan gaat het na mijn mening net zo als tegen Heerenveen.
  we zullen het wel zien.

  wat er verder allemaal gebeurd is met pastoor ik weet het echte niet en dat komen wij nooit aan de weet ook,we kunnen gissen wat we willen.
  maar ik zeg een ding,de aanbieding die AZ aan Pastoor gedaan heeft is zeer netjes.
  dat pastoor juist twee jaar aan wil blijven is zijn probleem.
  maar zo als Pastoor nu bezig is komt hij nergens meer aan de bak.

  verder iedereen een hele fijne wedstrijd toegewenst en dat het maar positief uit mag pakken voor AZ!

  • oma

   20 september 2014 at 08:09

   er schijnt er een nieuwe ontwikkeling te zijn,AZ mag geen nieuwe trainer aanstellen wegens bemette functie.
   aldus soccernews die als bron vermelden,drie keer raden,juist de Telegraaf.

 6. Maarten2802

  21 september 2014 at 13:23

  Haar en van Basten luisteren wel naar wat de supporters Willen. Hoedt, Luckassen, Haye, De jeugd krijgt zijn kans. Maar ik verwacht toch dat berghuis, Johansson en Esteban weer terug keren als ze niet meer geblesseerd zijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *