Update: ‘Russische staatbedrijf wil AZ overnemen’

By
Updated: november 1, 2009
'Russische staatbedrijf wil AZ overnemen'

Gazprom toont serieuze interesse om AZ over te nemen. Het Russische staatsbedrijf wil een grote rol gaan spelen op de Europese markt en ziet de landskampioen als een ideaal uithangbord, schrijft De Telegraaf zaterdag.

“Geen commentaar, wel grote onzin”, was de reactie van AZ directeur Gerbrands op de berichtgeving dat Gezprom interesse zou hebben in AZ.

Gazprom pompte eerder veel geld in Zenit Sint-Petersburg en is sinds 2007 shirtsponsor van Schalke 04. Het grootste bedrijf van Rusland wil al jaren de Nederlandse markt op en zag eerder brood in FC Volendam, totdat het degradeerde. De aanschaf van AZ is relatief goedkoop; Dirk Scheringa stak met zijn DSB-imperium meer dan honderd miljoen euro in de club en dat bedrag zal nu niet op tafel komen.

Voor een mogelijke overname is toestemming nodig van de raad van commissarissen van de KNVB. De Telegraaf bericht overigens dat er een kaper op de kust is: ook een investeringsmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten zou AZ willen kopen. Bron: Sportweek.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>