Pastoor wil ‘gewoon’ weer aan het werk bij AZ

By
Updated: september 18, 2014

Alex Pastoor wil ‘gewoon’ weer aan het werk bij AZ. Volgens de 47-jarige oefenmeester is zijn contract eenzijdig door de Alkmaarse club ontbonden en dus niet in goed onderling overleg.

“Ik wilde graag een contract voor dezelfde duur en dat wilde AZ niet”, doelde Pastoor op zijn verbintenis van twee jaar als assistent-trainer. Hij wilde als hoofdtrainer eenzelfde termijn afdwingen. Dat wilde AZ echter niet.

“Ik vond daar weinig vertrouwen in uitspreken”, vervolgde Pastoor tegenover de NOS. “Als dat niet zou kunnen, zou ik graag in mijn rol als assistent verder gaan.” Waarom AZ een dergelijke constructie niet meer zag zitten, wist Pastoor niet. “Dat is in het midden gebleven.”
In elk geval onderneemt Pastoor stappen tegen zijn ontslag. “De jurist heeft daarover een brief gestuurd. Het antwoord ga ik maar afwachten.”

Eén ding weet de voormalig assistent van Marco van Basten zeker. “Dat ik weer aan het werk wil. Ik heb tot op de dag van vandaag heel prettig gewerkt. Dit is mijn omgeving, dit is mijn club. Dat is altijd heel goed gegaan, dus ik zou niet weten waarom niet.”
Eerder deze week begon de soap in Alkmaar al met het terugtreden van Van Basten als hoofdtrainer. Pastoor was dus zijn gedroomde opvolger, met Van Basten als één van zijn assistenten. Het liep allemaal anders. Bron: Telegraaf.nl

11 Comments

 1. Mozes

  18 september 2014 at 19:29

  Ik wil benadrukken dat ik bij mijn standpunt blijf…

  Pastoor is NU nog niet klaar om AZ als hoofdcoach te leiden maar op termijn zou dat een kandidaat kunnen zijn. Het is een jongen uit de regio, heeft een AZ hart en is tactisch sterk.

  Stewart heeft veel fouten gemaakt maar elke verstandige directeur had eerst met Pastoor gepraat en dan pas met Marco. Je wist al eerder dat van Basten assistent wilde zijn ipv hoofdcoach en 3 assistenten is nou iets te veel…dus moet je keuzes maken.

  Nu heb je pastoors functie al weggegeven voordat hij een nieuwe heeft geaccepteerd. Je duwt jezelf in een hoek waar de klappen vallen. Strategisch sterk is Stewart niet dus dit soort blunders kun je blijven verwachten.

  Ik stel het volgende voor….

  Pastoor als nieuwe TD!! Stewart oprotten!!!

  • Wesley

   18 september 2014 at 22:19

   Mozes, ik ben het totaal met je eens. Stewart gaat nu onproffesioneel met Pastoor om. Als pastoor een rechtszaak begint vind ik dat hij gelijk heeft. Hij tekent niet voor niets een contract voor twee jaar. Dan kan je zijn functie niet zomaar weggeven. Overgens moet ik er wel bijzeggen dat ik liever Marco bij de club betrokken heb als Pastoor.

 2. Maarten2802

  18 september 2014 at 19:59

  Het lijkt me dat ze pastoor gewoon moeten terug halen willen ze hun fout nog een beetje goed maken. Van Basten maakt de keus om een stap terug te doen, prima is zijn keus maar Pastoor gaat hier voor. Pastoor heeft zich nooit hoeven instellen op hoofdcoach schap in zo’n korte tijd. Hij dacht 2 jaar prima assistent te zijn van van Basten en hoort nu dat hij (verplicht) hoofdcoach mag zijn voor nog maar 1 jaar. Ik snap pastoor wel als hij die zekerheid van 2 jaar niet kwijt wil en gewoon 2 jaar wilt blijven. Spreek dan af dat hij hoofdcoach wordt en als het aan het eind van het seizoen niet goed gaat, schuif hem dan terug naar assistent en haal een nieuwe hoofdcoach. Zo’n sympathieke vent met goed taktisch inzicht en een az hart mag niet verloren gaan!

 3. Ruud

  18 september 2014 at 20:44

  Laat Pastoor inderdaad blijven want hij staat in zijn recht om assistent te zijn. Ook kan hij op termijn beste goede dingen laten zien. Dat heeft hij eerder bewezen. Stewart: “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

 4. MikeR

  18 september 2014 at 21:20

  Ik ben wel positief over Pastoor, ik vindt niet dat er een betere opvolger rond loopt en die ook goed kan samenwerken met Marco. Pastoor is gewoon een goeie trainer in mijn ogen in combi met Marco en het is iemand met een AZ hart.

  Ik vindt ook wel dat wij als supporters weer als manke lammetjes thuis zitten en niks doen(facebook actie tegen Stewart daar licht hij niet van wakker hoor!). We doen als gewoonlijk helemaal niks vertrouwen op Stewart en RCV maar die zijn niet te vertrouwen met de gedacht het komt wel goed (net als altijd zoals de zaak Scheringa) maar het gaat zo niet goed komen. de club gaat langzamerhand gewoon kapot en ik herken de club niet meer.

  Zelfs bij NEC gaan ze tegen het bestuur in waarom hebben wij niet van die klootzakken op de tribune die is iets ondernemen !?

  Start is een echt goeie actie tegen Stewart doe gewoon iets om de club in onze handen te krijgen in plaats van die man. Nee wij kijken het maar weer aan. Ben bang dat de club naar de klote gaat en dat we niet lang meer in de eredivisie spelen.

  Ik ben hier echt kotsmisselijk van!!

 5. AZnu

  18 september 2014 at 22:27

  Ik denk dat ze bij AZ nog nooit hebben gehoord van personeelsbeleid. Wat er met Pastoor gebeurd kan juridisch helemaal niet. Als dit voor de rechter komt heeft AZ geen poot om op te staan. Hij heeft gewoon een rechtsgeldig contract voor 2 jaar. Ik begin mij wel een beetje te schamen voor mijn eigen club. Waar is Toon Gerbrands als we hem nodig hebben? Ik hoop dat Eenhoorn snel orde op zaken stelt. Wat een gerotzooi en een gezichtsverlies.

 6. remco

  18 september 2014 at 22:32

  moet je dit maar is lezen gepubliceerd door VI

  ‘Stewart ging zelf akkoord met Van Basten-verhaal in De Telegraaf’

  De soap rond het vertrek van Alex Pastoor en de nieuwe rol van Marco van Basten bij AZ blijft maar voortduren. Donderdagavond is duidelijk geworden dat de Alkmaarders zelf hebben ingestemd met het verhaal over het vertrek van Van Basten in De Telegraaf van vorige week vrijdag.

  De krant meldde dat Van Basten zou opstappen bij AZ, maar uiteindelijk bleek dat de coach verder zou gaan als assistent-trainer. Dat was aanvankelijk echter niet de bedoeling, meldt Johan Derksen op RTL7. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Stewart het verhaal vooraf in mocht zien en akkoord ging met de publicatie. “Daar kun je uit concluderen dat Stewart wilde dat Van Basten zou stoppen als trainer.”

  “De bron van De Telegraaf was goed, ze wilden met hem kappen. Maar niemand had durven dromen dat Van Basten als assistent verder zou willen”, zei Derksen. Het was de bedoeling dat Pastoor de opvolger zou worden van Van Basten, maar de trainer sloeg een aanbod af en sleept de club nu voor de rechter omdat hij niet meer mag terugkeren in zijn rol als assistent.

 7. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  19 september 2014 at 03:42

  Is er geen succesvolle jeugdtrainer die zijn licentie al heeft? Kan hij die hele AZ kleuterklas weer een beetje in het gareel brengen.

 8. Ruud

  19 september 2014 at 07:22

  Als ik dit allemaal lees dan krijg ik toch het gevoel dat werk op dit niveau voor Stewart toch echt te hoog gegrepen is. Ook zijn interviews op TV stralen geen kracht uit. Het wordt allemaal wat zielig zo zonder algemeen directeur om zich heen. Krijg langzaam met hem te doen, omdat de RvC hem niet publiekelijk steunt maar naar buiten toe al het werk last opknappen. Je ziet dat die jongen daar aan ten onder gaat zo. Jammer voor Stewart maar vooral voor AZ, want we kunnen dit helemaal niet gebruiken in deze tijden. We hebben net wat gespaard en gaan dat nu met bakken uitgeven aan dit geknoei. Terugkijken met Gerbrands heeft geen zin, want we moeten verder. AZ laat zien dat jullie bestuurlijk iets geleerd hebben de afgelopen periode en dat het op korte termijn weer over voetbal gaat.

 9. woonwagenpower

  19 september 2014 at 08:01

  Ik ga niemand de schuld geven.
  maar ik denk dat het een onhoudbare situatie wordt voor Stewart.
  Als Alex terug komt, heeft AZ in eens 4 assistenten, Marco van Basten, Alex Pastoor, Dennis Haar en vader Haar loopt er ook nog tussen. Marco zou als hij wil zich kunnen bezig houden met de spitsen, wat voorheen Piet Keur deed. De werkverhoudingen zijn inmiddels dusdanig verstoord, dat of Alex in dienst blijft of Stewart. Samen door één deur zal haast niet meer gaan. Dit gaat AZ ongetwijfeld geld kosten.
  Als ik terug denk dan is sinds het aantreden van Stewart een hoop gebeurd.
  Gert-Jan Verbeek ontslagen en kostte een afkoopsom, opvolger Dick Advocaat was geen verbetering.
  Er kwam tot dit seizoen haast of geen eigen jeugd tot speelminuten in het eerste.
  Marco en Alex durven dat duidelijk wel aan.
  Piet Keur kreeg ontslag.
  Martin Haar werd uit zijn functie gezet.
  Toon Gerbrands ging zijn heil ergens anders zoeken, onder het mom van een nieuwe uitdaging, waar ik niks van geloof.
  Om maar over het aan en verkoop beleid te zwijgen.
  De zes miljoen uit Europa, de transfer opbrengsten wat een wazig verhaal werd.
  Eerst zei Stewart dat AZ best wel middelen had om te investeren, als dat nodig mocht zijn, later kon dat haast niet meer. Daarmee krijgt Stewart de schijn tegen, dat hij niet geloofwaardig is.
  Het is net wat AZ WOMAN zei, sinds het ontslag van Gert-Jan Verbeek is het onrustig binnen de club.
  Dit heeft jammer genoeg ook een hele negatieve uitstraling naar (potentiële) sponsors toe en ons als tribuneklanten. Ook Robert Muhren zal zich wel achter zijn oren krabben, bij wat voor club hij is beland. Deze situatie heeft ook geen aantrekkingskracht op jong talent, ouders zullen misschien eerder zeggen ga het maar bij Volendam proberen. De onzekerheid die heerst bij AZ, heeft ook zijn uitwerking op de werkvloer(selectie en staf). het zal ongetwijfeld de sfeer beinvloeden binnen alle gelederen van de club. Het is straks de schone taak van Robert Eenhoorn om de club weer de rust te geven en de goede warme uitstraling naar buiten toe.
  De RVC is nu aanzet denk ik. Ik wens de RVC en Robert Eenhoorn heel veel wijsheid toe.

 10. AZnu

  19 september 2014 at 18:11

  Dit geknoei levert niets op. Stewart heeft het over dat er enkel verliezers zijn. Zelf denk ik dat Stewart zelf de enige loser is. Je kunt niet met goed fatsoen een contract voor 9 maanden bieden aan een triner die daarvoor een contract voor 2 jaar heeft getekend. En dan nog spreken over een goed aanbod. Dan had je beter meteen kunnen zeggen we willen niet met je verder. Er is geen geld om te investeren in spelers. Die glelden worden liever besteed aan het afkopen van trainers. Eerst Verbeek en nu Pastoor. Steeds opnieuw hangt er een waas van onduidlijkheid en miscommunicatie om gerezen situaties. gerbrands had daar behoorlijk wat invloed op en kon zaken bijsturen en normaliseren. AZ begint nu de vormen aan te nemen van een op drift geraakt schip die aankoerst op een ravijn. En als je daar in belandt zit je zomaar weer in de eerste divisie en zie dan maar eens het schip te keren. Wat gaat er gebeuren met de volgende trainer? Wordt die over 3 maanden weggestuurd of over een half jaar. Tsjonge, tjonge mensen. Wie gaat er ingrijpen? Dat moet nu echt snel gebeuren anders gaat AZ de bietenbrug op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *