Emotioneel interview met Stewart

By
Updated: september 18, 2014

In een interview met RTV-NH gaat Stewart dieper in op het vertrek van Pastoor. De technisch directeur van AZ heeft het zwaar met de situatie bij AZ en dat laat hij duidelijk blijken in het interview:

26 Comments

 1. Gerritvooijs

  18 september 2014 at 14:47

  Kijk, dit is een openhartig interview met een man die privé beschadigd wordt Door zijn rol als TD van AZ.
  Voor mij is dat een brug te ver.

  Het geeft ook aan dat Veel verwijten onterecht zijn geweest.

  Ïk hoop dat hij AZ snel weer in rustig vaarwater krijgt.

  • Mozes

   18 september 2014 at 19:17

   “Mijn gezin heeft er last van…”

   Wilt niet zeggen dat zijn gezin met de dood is bedreigd. Waarom overdrijft men toch zo graag?

   Als zijn familie mijn harde woorden hier en op andere sites leest kan ik me goed voorstellen dat ze er last van hebben.

   Hij rept geen woord over bedreigingen en zijn familie is zeker ook niet in gevaar!!

   Wat een Amerikaanse toestanden zeg. Hollywood in Alkmaar?

   Ik was zeer fel op pastoor en ik denk nogsteeds dat hij NU niet geschikt is als hoofdcoach….maar als asstistent en veldtrainer is iedereen heel blij met hem. Het is een slimme man en misschien iets te slim voor veel mensen maar het is een jongen van de club.

   Ik roep al tijden om actie te voeren tegen Stewart maar na al die blunders zit de man stevig op zijn positie.

   Ala AZ supporters niet eens in staat zijn on een fakende TD weg te sturen of iig actie te ondernemen….denk je dan echt dat we massaal zijn familie gaan bedreigen.

   Slechte acteur!

 2. AZ WOMAN

  18 september 2014 at 14:50

  Gerrit, zowel WWP als ik sluiten ons bij jouw woorden aan.

 3. Jeroen

  18 september 2014 at 15:00

  Inderdaad een openhartig interview. Mee eens dat het een brug te ver als het gezin er last van krijgt. Dat hoort niet!

  Toch bekruipt mij het gevoel dat Stewart niet te vertrouwen is. We hebben nu al zoveel gezeur gehad met trainers dat er iets structureels aan de hand is. Ik zou beginnen met degene die verantwoordelijk is voor het aanstellen van een trainer. Dat is Stewart. Misschien is hij gewoon niet gemaakt voor deze rol? Bij NAC waren ze blij dat hij was vertrokken. Mijn vlag gaat ook uit als hij vertrekt.

 4. Fabian

  18 september 2014 at 15:06

  Eens dat dit niet hoort.

  Neemt niet weg dat ik nog steeds blij zal zijn als hij opstapt.

 5. Ruud

  18 september 2014 at 15:11

  Gespeelde emotie of niet. Graag Bert van Marwijk in plaats van nog een halfbakken Ajacied bij de club. Regel het Stewart en nu goed. Laat zien dat je echt directeur bent in plaats van een goedwillende oud-voetballer.

 6. timon

  18 september 2014 at 16:01

  mij voorgenomen niet meer te reageren op deze site, vingers jeukte aan toetsenbord!!!! echter nu niet in houden :krokodillen tranen !! geloof niets van deze man ,onbetrouwbaar!

  • AZ WOMAN

   18 september 2014 at 16:03

   blijf dan ook weg slapjanus!

   • Mozes

    18 september 2014 at 19:22

    AZ Woman, waarom vertrek jij zelf niet? Moet nog een stuk van jou lezen waar ook maar een beetje kennis van voetbal in zit.

    • AZ WOMAN

     19 september 2014 at 08:04

     Dan moet misschien eens aan een bril, of een betere bril kopen.

  • Jeroen

   18 september 2014 at 16:10

   Welkom terug Timon 🙂 Zoals ik al eerder heb aangegeven, mening van elke bezoeker telt.

  • AZ4Altijd

   18 september 2014 at 16:30

   Ben het niet vaak meet Timon, maar ik ben het met hem eens. Ook ik zou een flink stuk kunnen schrijven over dit toneel interview. Trap er niet in.
   Het is een Amerikaan. Alles wat Amerika is, is FAKE. Ze lachen vriendelijk naar je, en als je omdraait steken ze een mes in je rug. Mooi land, maar achterbaks volk. En deze moet acteur worden in Hollywood. Nep persoon.

   Onder hem is het alleen maar onrustig geworden. Dat er rust heerste was er alleen in de tijd van Scheringa. Nee niet rondom faillisement , maar voor dat faillisement. Geen stress. Goed management.

   Dat er niet meer zulke dure aankopen gedaan kunnen worden als toen is natuurlijk duidelijk.
   Maar op management gebied en beleid is het echt continue onrustig in de club. En de eens zo gezellige club is nu een IJSKOUDE club geworden, waar ik niets meer herken van die Noord Hollandse gezelligheid.

  • oma

   19 september 2014 at 07:43

   beste Timon,
   welkom terug,het was een beetje zaai op deze site zonder jouw.

   ik wil even reageren op je reachtie.
   het wil zo maar niet uit mijn kop dat Steward komedie staat temaken.
   ik moet je gelijk geven hoe meer ik er aan denk,ik weet dat mensen kunnen huilen wanneer het hun uit komt.
   dit vermoed ik bij hem ook.

 7. jelle

  18 september 2014 at 16:06

  Denk zelf dat Stewart op stapt en voor zijn gezin kiest.

 8. Oud

  18 september 2014 at 16:15

  Het paradijs komt steeds naderbij: Pastoor weg, van Basten weg (kwestie van weken), Stewart weg, bestuur weg, spelers weg, publiek weg, club weg. O wat zal het genieten worden in de Afwasteil met de immer integere en betrouwbare John van den Brom in z’n eentje op het trainingsveld! Ik stel voor dat de bezoekers hier elke week een lijstje van vijf namen opstellen die weg moeten, en die dan aan het bestuur doorgeven. Laten we beginnen met welke B-junioren wegmoeten, iemand een voorstel?

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   18 september 2014 at 16:51

   AZ gewoon maar op marktplaats zetten dan? Misschien is er nog een Chinees of Arabier die een speeltje zoekt? Helaas een Rus ligt wat gevoelig sinds dat Stewart met die raket in Oekraïne aan het spelen was en raak schoot. Misschien dat het stadion als basis voor de Amerikanen kan dienen nu de Russen alsnog komen? Maar hij had kunnen weten dat San Marco en Pastoor van die watjes waren, toch? Het is inderdaad allemaal de schuld van Stewart of misschien wel die vervelende vrouw van hem.

   • Jeroen

    18 september 2014 at 17:01

    Wie is er dan verantwoordelijk volgens jou?

   • Oud

    18 september 2014 at 18:09

    Ik nomineer alvast de koffiejuffrouw. De koffie is blijkbaar zo slecht dat van Basten het aan zijn hart heeft gekregen.

    Of van Basten en Pastoor watjes zijn weet ik niet, maar voor beiden was de droombaan blijkbaar niet zo mooi als hij leek.

 9. AZ4Altijd

  18 september 2014 at 16:32

  Alleen Stewart moet weg Oud.

  • Oud

   18 september 2014 at 18:06

   Ja, nu even. Zoals eerder aangegeven moest hiervoor Advocaat weg, daarvoor Verbeek etc, etc. Als Stewart morgen vertrekt wordt hier binnen twee weken weer campagne gevoerd tegen iemand anders.

   Ik betwijfel of Stewart in z’n eentje verantwoordelijk is voor de idiote gang van zaken van het moment, maar wat ik zeker weet is dat je met v.d. Brom weer een berg nieuwe problemen in huis haalt. AZ is zo langzamerhand in de positie dat alleen Louis van Gaal nog een nieuwe organisatie neer zou kunnen zetten, en van Marwijk lijkt me het beste (haalbare)alternatief.

   • Jeroen

    18 september 2014 at 19:18

    Oud, wat stel jij dan voor? Op deze voet doorgaan? Stewart is sinds het vertrek van Gerbrands de enige operationele directeur. Hij is dus verantwoordelijk.

    • Oud

     18 september 2014 at 20:14

     Ik kan echt niet beoordelen hoe goed Stewart zijn werk doet, omdat je als er bij AZ wat gebeurt nooit het hele verhaal te horen krijgt. Zie nu ook weer het (totaal niet onderbouwde) verhaal in het AD dat Pastoor ontslagen is omdat zijn zaakwaarnemer gelekt heeft over het “vertrek” van van Basten. Hier wordt het vaak zo gebracht alsof Stewart snode bedoelingen heeft, en ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand dan jarenlang op zijn plek mag blijven zitten.

     Wat ik wel weet is dat het geen zin heeft om iemand weg te sturen als je geen reëel alternatief achter de hand hebt. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat geen alternatief genade kan vinden in de ogen van de supporters, zowel qua trainer als qua TD.

     Op deze voet doorgaan kan sowieso niet omdat de situatie op dit moment elke dag verandert, maar eens een tijdje doorgaan met dezelfde poppetjes op dezelfde plaatsen zou m.i. helemaal geen kwaad kunnen. Onze beide kampioenselftallen zijn ook voortgekomen uit een stabiele selectie en technische staf die een paar jaar de tijd kregen. Rust in de tent en vastigheid lijken me op dit moment dus inderdaad belangrijker dan het zo snel mogelijk vervangen van mensen. Als de TD dagelijks onder vuur ligt van de supporters bevordert dat de stabiliteit ook niet echt.

     • Gerrit Vooijs

      18 september 2014 at 21:33

      Eens. Het werk van een TD kan alleen beoordeeld worden door Nelissen en Co.
      De spelers zien wij 90 minuten spelen en dan kun je oordelen. Maar een TD werkt achter de schermen buiten beeld. Slechts het slotakkoord komt in beeld.

      Kijk naar de commotie rond Van Basten :
      Dit heeft niemand zien aankomen. Daarnaast lekte de zaakwaarnemer van Pastoor naar de pers gelekt waardoor Stewart / AZ / Van Basten telkens onaangenaam werden verrast.

      Hierdoor ontstond er een onnodige chaotische situatie.

      Laten we nu hopen dat alles weer normaal wordt: AZ treedt pas naar buiten met nieuws als het rond is.

 10. Zaankanter4ever

  19 september 2014 at 04:07

  Iedereen is zo positief over van Basten! Het is zo’n open en eerlijke man. Na 4 wedstrijden bij zijn nieuwe club creeerd hij dit probleem!
  Had de hele zomer de tijd een besluit over zijn trainerschap te nemen, waardoor AZ betere had kunnen anticiperen.
  OK, familie tragedie er boven op, waar. Maar toch, probeer dat is bij je eigen baas?!. Zoiets als een secretaresse die na vier weken opbiecht dat ze toch eigenlijk al 3 maanden in verwachting is en daarom toch liever opzegt.
  Misschien vreemde vergelijking maar gaat wel op.
  MvB is de ware oorzaak van dit probleem bij onze club.

  • Gerrit Vooijs

   19 september 2014 at 07:28

   Klopt, Marco worstelde al een paar jaar met dit probleem.
   Ik kan mij idd niet voorstellen dat Marco dit zo gecommuniceerd heeft met AZ op het moment dat hij zijn contract tekende.
   Want hij kreeg een contract van 2 jaar plus een optie voor een 3e jaar.

   Maar goed, AZ heeft zich beraden en besloten om met Marco als assistent verder te gaan ten koste van Pastoor.

   Dat zal voor een belangrijk deel te maken hebben met de uitstraling van Marco naar jonge talenten.

   Nu moet er zo snel mogelijk rust komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *