Bizarre wending bij AZ: ‘hoofdtrainer’ Pastoor per direct vertrokken

By
Updated: september 18, 2014

De soap bij AZ heeft donderdag een bizarre wending gekregen. Alex Pastoor, die de opvolger leek van hoofdtrainer Marco van Basten, is per direct bij de Alkmaarse club vertrokken.

AZ meldt dat beide partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. De assistent-trainer zou de nieuwe hoofdcoach worden, nadat Van Basten maandag aankondigde dat hij een stap terug zou doen. Pastoor werd zelfs min of meer al gepresenteerd, onder het voorbehoud dat er nog wel een definitief akkoord bereikt moest worden. De onderhandelingen leverden uiteindelijk niet het gewenste resultaat op, waarna werd besloten om de wegen te scheiden.

“De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex”, verklaart directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite. “Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden.”

Een vertrek was vervolgens onvermijdelijk. “In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren. Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan. We wensen Alex veel succes in zijn verdere trainersloopbaan”, aldus Stewart, die nu per direct op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. AZ hoopt deze spoedig te presenteren.

21 Comments

 1. Fabian

  18 september 2014 at 11:05

  Wat is dit voor idioterie? Pastoor die weigert bij z’n droomclub aan de slag te gaan.

  Dit is weer werk van Stewart!

 2. MikeR

  18 september 2014 at 11:09

  Echt bizar dit onze mooie club wordt kapot gemaakt door Stewart en ik weet niet wat die gaste van RvC aan het doen zijn?????? We kunnen Stewart de schuld geven (is ook zo :p)maar die mannen van RvC sporen ook niet.

  Geen enkele trainer gaat hier in deze troep stappen dus de hoofdcoach voor dit seizoen is Dennis Haar JIPIE!!!!

 3. Fabian

  18 september 2014 at 11:10

 4. Jeroen

  18 september 2014 at 11:11

  Stewart graaft zijn eigen kuil op dit moment. Nu is het tijd voor supporters om in actie te komem!!!!

 5. remco

  18 september 2014 at 11:12

  ik weet zeker dat ze Alex pastoor niet het zelfde geld hebben geboden als van basten en daarom is vertrokken

  en nu komt Dennis haar als intirm trainer naar voren ik ben wel benieuwd hoe hij het gaat doen

  • Fabian

   18 september 2014 at 11:17

   Nee schijnt dat Pastoor niet akkoord ging met een contract voor maar 9 maanden.

   • de echte supporter

    18 september 2014 at 11:59

    He, waarom maar 9 maanden. AZ had zo’n vertrouwen in hem. Dan snap ik de stap van pastoor wel

    • Jeroen

     18 september 2014 at 12:00

     Ja dat snap ik dan ook. Stewart…….. Hoe krijgen we hem weg?

     • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

      18 september 2014 at 12:28

      Dit is typische Hollands. Goede zet dat negen maanden contract. Als je goed genoeg bent dan weet je dat contract te verlengen door je werk goed te doen en AZ in de subtop te brengen. Niks geen langlopende contracten voor die zakkenvullers op de bank. Wat je Stewart kan verwijten is dat hij van Basten aanhoudt, waar je hem voor moet prijzen is dat hij Pastoor snel door de mand laat vallen. Met Verbeek waren de spelers klaar, Advocaat heeft het niet kunnen brengen, Van Basten heeft de boel besodemietert en Pastoor bleek toch een watje. Zeg het maar wie nu de beste keus is.

 6. Geert

  18 september 2014 at 11:13

  Het wordt tijd dat Stewart op stapt, dit vind ik echt onacceptabel! Pastoor moet gewoon hoofdcoach worden, klaar.

 7. MikeR

  18 september 2014 at 11:15

  Onze verlosser http://www.vi.nl/nieuws/van-den-brom-ik-sta-open-voor-az.htm dacht het niet heeft Anderlecht naar de klote geholpen. Stel dan mij maar aan P:

  • remco

   18 september 2014 at 11:28

   ik kan me ook niet herinneren dat in de laaste tijd 1 nederlandse trainer het goed heeft gedaan in belgie

   laat maar komen zou ik zeggen

 8. Jeroen

  18 september 2014 at 11:34

  Hoe krijgen we Stewart weg?

 9. KeesK in Paraguay

  18 september 2014 at 11:36

  Ook Pastoor valt door de mand. Zoals altijd weten we niet wat beide partijen werkelijk hebben gezegd maar dit is mijn conclusie: Als Alex Pastoor zeker was van zijn zaak dan was hij nu niet weggegaan en had hij deze ‘droombaan’ als hoofdcoach van AZ met beide handen aangepakt met het risico dat hij faalt en zonder werk zit aan het einde van het seizoen. Stewart is enorm voor het blok gezet door van Basten en natuurlijk zou dit een snelle en praktisch maar niet ideale oplossing zijn geweest. Dat het niet doorgaat blijkt een overschatting van Pastoor geweest. Echter Stewart zit zelf nu ook in een penibele situatie door de miscalculatie van van Basten. Maar laten we eerlijk zijn dat ik niemand voor zijn aanstelling daarover heb gehoord. Je weet nooit vantevoren 100% hoe een persoon op de werkvloer zal functioneren maar nu weten we hoe moeilijk dat is in te schatten. Door de benadering van AZ naar Pastoor van twijfel geval is de twijfel over Pastoor in ieder geval al rap weggenomen. Weg droombaan en hopelijk voor de rest van zijn leven. Laat Pastoor maar een nieuwe bedenken met zijn vriend in Jubbega. Maar wie nu als hoofdtrainer? Ik begrijp de kritiek op Stewart maar eerlijk gezegd dit was bijna niet te voorzien geweest. In ieder geval mag de sollicitatieprocedure wel eens aangescherpt worden. Dat is duidelijl want er worden teveel zwakke broeders aangenomen en dat is hem wel te verwijten!

 10. i.pjotr

  18 september 2014 at 11:37

  Om hartkloppingen van te krijgen.
  Als je jarenlang droomt om bij je favorieten club hoofdcoach te worden en dan ook nog samen met sanMarco, dan zal het niet alleen om het minimumjeugdloon gaan. Zonder de achtergronden te kennen……diep Triest
  Stewart heeft gebluft en verloren………trek je conclusie Ernie!

  Gelukkig hebben we Dennis haar nog, de kroonprins die al drie jaar jong AZ op de kaart probeerde te zetten.
  Een hoop werk te doen voor honkballer Eenhoorn, hoe maak ik van een amateuristisch zooitje weer een topsportklimaat!

 11. de echte supporter

  18 september 2014 at 12:02

  wat een zooitje bij AZ. Ik ken e club niet meer. Ik snap er niets van. Ben er mee eens WEG MET STWEWARD en snel ook. Volg pastoor zou ik zeggen.

  • Jeroen

   18 september 2014 at 12:17

   Helemaal met je eens. Ik ken de club zo ook niet meer. AZ Woman heeft het steeds gezegd.. er is meer aan de hand. Lijkt er steeds meer op dat Gerbrands de club op tijd heeft verlaten. Zag hij het aankomen?

   • Lex

    18 september 2014 at 12:22

    Ik denk dat hij dit allang zag aankomen……

 12. Knol

  18 september 2014 at 12:07

  Zo opgeruimd staat netjes nu Stewart nog.
  Financieel is dit natuurlijk zwaar klote.
  Dit gaat klauwe met geld kosten.
  Geld voor versterkingen is er niet, maar wel voor dit soort grappen.
  Wat een Amerikaanse shit soap.
  020 had de naam van trainers kerkhof maar, die is in rap tempo overgenomen door AZ

 13. Oud

  18 september 2014 at 13:27

  Marco bedankt, het waren twee fantastische weken.
  Alex bedankt, het waren drie fantastische weken.

  Uiteraard allemaal de schuld van Stewart, dit heeft ie bedacht terwijl hij MH17 naar beneden haalde en de pensioenen verlaagde.

  Nog één klein vraagje aan iedereen die mij de ogen wat betreft Stewart heeft geopend: Wat schiet hij hier eigenlijk mee op?

 14. AZ4Altijd

  18 september 2014 at 16:15

  Ik snap niet dat men Dislike drukt op reacties dat Stewart weg moet. Welke debiel mag die Gladjakker nu eigenlijk? De man maakt onze club stelselmatig KAPOT.

  Het is toch een ramp sinds die man er is. Continue onrust. Het is vooral de laatste 2 jaar oorlog daar in onze ivoren torrentje. Ik denk dat er veel meer gaande is.

  Het is daarom tijd om eens ACTIE tegen die man te ondernemen. En dan een echte vakman in zijn functie zetten. Iemand die veel rustiger is. Want duidelijk is dat er velen zijn vertrokken onder die Gladjakker. Weinige zijn er met goede redenen vertrokken.

  Ik snap ook niet dat er nog maar 196 likes zijn voor de Stewart moet Weg pagina.

  Ik ben TEGEN agressie , maar het is nu echt wel tijd dat wij eens als Supporters die op een na duurste SCC hebben laten merken dat we HELEMAAL KLAAR ZIJN met die Amerikaanse achterbakse Pipo.

  Wat Je zegt Echte Supporter. Ik herken de club AZ ook niet meer. Het is een kouwe bende geworden. Zelfs ijsberen zouden het nog koud krijgen als ze bij ons rondlopen.

  Feit is: Onze club zal nog verder afdalen als Stewart blijft. Eerst NAC kapot gemaakt. Nu onze club.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *