AZ heeft vertrouwen in Pastoor: ‘Alex was een bewuste keus’

By
Updated: september 17, 2014

AZ gaat door met Alex Pastoor als hoofdtrainer. Een aparte wending, vooral doordat Pastoor afgelopen zomer nog als ‘onervaren’ werd beschouwd. Maar soms kun je niet anders, toch? Overigens is de kogel nog niet door de kerk, want beide partijen zijn nog aan het onderhandelen.

‘Wij zijn met hem in gesprek over de duur en hoogte van het contract,’ aldus Stewart. ‘De recente maanden, waarin Marco minder was, hebben aangetoond dat Alex de zaken prima heeft opgepakt. En ook de afgelopen drie weken heeft hij het bij afwezigheid van Van Basten prima gedaan.’

13 Comments

 1. Jeroen

  17 september 2014 at 09:11

  En ik ben de kerstman. Gaat nergens over dit. Leuk bericht naar de buitenwereld, maar je had niet voor niets een dergelijke constructie bedacht. Pastoor kan een leuke coach worden voor AZ, maar op dit moment is het te hoog gegrepen.

 2. kaazie87

  17 september 2014 at 10:17

  dhr steward komt op deze manier heel ongeloofwaardig over als je pastoor 3 maanden terug niet genoeg vindt als hoofdtrainer en nu wel…. volgens mij was de beste oplossing geweest om pastoor weer lekker de assistent van zijn grote vriend verbeek te laten zijn, en van basten lekker net als bergkamp de spitsen trainer en de jeugd sturen. wat mij opvalt ik kom nu weer regelmatig op de training kijken maar tijdens partijspelletjes wordt bijna nooit het spel stilgelecht om situaties door te nemen iets wat onder van gaal en onder Adriaanse wel regelmatig gebeurde op deze manier leren die gasten toch niks of ligt dat aan mij??

 3. Derek

  17 september 2014 at 10:35

  onzin

 4. AZnu

  17 september 2014 at 10:51

  Pastoor is zeer gedreven en AZ is zijn droomclub. Reken maar dat hij zich inzet voor 200 % zal inzetten. We hebben iemand nodig die spirit heeft en beleving. Iemand die zich laat zien. Die eigenschappen bezit Pastoor. Van Basten vindt het heel leuk om in het voetballen werkzaam te blijven. Voorlopig heeft hij voor 2 jaar getekend. Laat deze combi nu eens succesvol zijn. Daar zijn we ook aan toe natuurlijk. Volgens mij gaat het ook zo werken. We moeten wat geduld betrachten maar ik verwacht dat er straks nog meer jonge spelers een basisplaats veroveren. En zo moet het ook gaan. Volgend seizoen Joris van Overheem terughalen en je hebt je technische, creatieve middenvelder ook te pakken. Kom op AZ.

  • Mozes

   17 september 2014 at 18:26

   Inzet en clubliefde?

   Ik zou me ook volledig inzetten en ook ik heb heel veel liefde voor de club!

   Met jouw beargumentatie kan je zo elke fan op de stoel van de hoofdtrainer zetten. Slaat natuurlijk nergens op.

   En omdat hij jongens de kans geeft, is het een goede coach?

   Wij zijn AZ en wij kunnen echt wel een fatsoenlijke trainer ophalen. Dat gezeik over “uit nood geboren” telt niet als je mogelijkheden hebt om daar verandering in te brengen.

   AZ was voor de zomer al duidelijk dat Pastoor biet geschikt is op dit moment. De beste man heeft daadwerkelijk geen kut geprestreerd en is de snelst ontslagen trainer van de eredivisie. Oooo wat een eer voor AZ om Pastoor als coach te hebben.

   Van Basten zei zelfs tijdens de persconferentie “AZ zag deze constructie eerst niet zitten”

   Dat betekent dus dat AZ afgelopen zondag nog dacht….nee dat doen we niet en maandag is het opeens “Ja, we hebben pastoor afgelopen maanden zien groeien en van dichtbij gezien…poeh poeh nou nou”..

   Dit komt nergens anders voor!!! Geen club die een trainer haalt die last van stress heeft en dus maar twee functies omdraait alsof het niks is.

   Dit is waanzin!!!!!!!! STEWART, flikker op en neem je rotzooi mee.

   Ik kan me niet voorstellen dat de AZ supporters dit pikken als makke lammetjes. Waar staan wij wel voor? Wanneer is het genoeg?

 5. AZ WOMAN

  17 september 2014 at 11:11

  De huidige situatie is uit nood ontstaan.
  Alex heeft bewezen dat niemand een vaste basis plaats heeft, maar dat een basis plaats verdient moet worden, dat is een hele goede eigenschap.
  Ik heb wel vertrouwen in Alex, en de samenwerking met Marco.
  Marco heeft weer andere kwaliteiten als Alex,dat was als voetballer al zo, maar ik denk dat de combinatie Alex/Marco heel goed kan functioneren. alex zal gerust het een en ander aannemen van Marco. Alex, Marco en iedereen die een AZ hart toedraagt wens ik een geweldig vervolg van het seizoen, we kunnen alleen maar vooruit voorlopig, te beginnen tegen Zwolle. AZ VOORUIT!

 6. Knol

  17 september 2014 at 12:15

  Ik heb helemaal geen vertrouwen in die gladjanus van een Pastoor.
  Hij is net zo glad en oneerlijk als die super glibber Stewart.
  Het beste bewijs was afgelopen zaterdag.
  Iedereen van voetbal minnend Nederland wist van de applaus aktie in de 88 minuut.
  Behalve Pastoor die had er niets van mee gekregen.

 7. harm

  17 september 2014 at 13:10

  ‘De recente maanden, waarin Marco minder was, hebben aangetoond dat Alex de zaken prima heeft opgepakt.

  Gaat toch om de uitslagen wat AZ speelt? en daar hoor je m niet over 🙁

  • oma

   17 september 2014 at 14:31

   klopt afgelopen zaterdagavond,tegen Heerenveen was ook zo geweldig.
   wat heeft AZ toch top gespeeld,ik dacht dat Pastoor dat ook heeft geregeld.

 8. AZnu

  17 september 2014 at 16:00

  We hebben allemaal gezien dat AZ niet vooruit te branden was, geen inzet toonde, geen pass aankwam en geen combinatie lukte. Dan kan je 10 Pastoors neerrzetten en er nog een hoge priester bij, maar dat helpt je dan nog niet.
  Laten de spelers nu maar gaan aantonen dat ze er voor willen gaan, dan wordt het voetbal vanzelf beter en zo ook de resultaten. Halelujah.

 9. Knol

  17 september 2014 at 17:05

  Bedoel je soms Dort uit?
  Als je goed gekeken hebt liepen ze er als scheermessen door onze verdediging heen.
  Of bedoel je thuis tegen Heerenveen?
  Het enige hoogte punt afgelopen zaterdag in mijn ogen was het applaus voor Marco!!!

 10. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  17 september 2014 at 20:40

  Sorry hoor, maar is AZ gewoon niet enorm in de bilnaad genomen door San Marco na een paar wedstrijden? AZ, met de snelst ontslagen trainer aan het begin van een nieuw seizoen en met de snelst overspannen trainer aan het begin van een nieuw seizoen. Ik verdedig hem niet maar Ernest Stewart is even niet te benijden. En wie had dit nou verwacht? Misschien gaat het werken, misschien niet, maar wel snel ingrijpen als het niet werkt. Gertjan Verbeek zit waarschijnlijk met een grote grijns in zijn bouwput in Jubbega nu als laatst lachende.

 11. remco

  18 september 2014 at 11:00

  nou pastoor stopt wordt weer een trainer zoeken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *