Koeman mist ervaring op het veld

By
Updated: oktober 30, 2009
Koeman mist ervaring op het veld

Koeman denkt dat de huidige problemen bij AZ ontstaan doordat er te weinig ervaring op het veld is. Met name ervaring in het lezen van de situatie en daarop aan te sturen. Eigenlijk een taak die, gezien de leeftijd, bij Schaars en Mendes da Silva thuis horen. Waarom was deze ervaring vorig seizoen wel aanwezig?

Hoewel de eindstand (5-2) anders doet vermoeden, had AZ het tegen de amateurs van Spakenburg knap lastig in de beker. De ruime eindstand werd pas bereikt na verlenging. De equipe van Koeman stond net als in het duel met Ajax niet goed te verdedigen. “Als verdediger moet je weten waar je man is. Het gaat niet alleen om individuen; de hele selectie moet beter leren verdedigen.”

Door praatsessies en te kijken naar beelden probeert Koeman de verdedigende scherpte weer terug te krijgen in zijn team. Lukt dit niet, dan volgen andere maatregelen. “Welke dit zijn, daar kan ik op dit moment niet op ingaan”, aldus de trainer van de Alkmaarders.

Het aantal tegendoelpunten baart Koeman desalniettemin zorgen. “Maar de spelers zijn zelfkritisch. Ze zitten er echt mee en leggen zich ook niet bij de situatie neer. Kijk maar naar Schaars. Hij baalt zo ontzettend na het openingsdoelpunt van Spakenburg, dat hij bij zijn eigen goal niet juicht.”

Koeman mist naar eigen zeggen een speler in zijn selectie die het spel kan lezen. “Schaars en Mendes da Silva moeten gezien hun ervaring, zowel op de velden als bij Oranje, de beslissingen in het team nemen. In sommige gevallen is dit niet het geval.”

Tot slot sprak Koeman ook over zijn eigen positie bij AZ. “De media komen vaak al snel met bepaalde conclusies. Maar zowel de club als ik laten ons daar niet door leiden. Ik blijf voor duidelijkheid kiezen en dat is spelers houvast bieden. Er is namelijk maar één man die druk kan zetten op Ronald Koeman en dat is Ronald Koeman zelf.” Bron: Elfvoetbal.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *