Van Basten blijft bij AZ

By
Updated: september 15, 2014

Goed nieuws! Zowel Van Basten als AZ hebben besloten om de werkzaamheden te continueren. Morgen zal Van Basten eerst zijn staf en spelersgroep toespreken, waarna om 10:00 een persbijeenkomst volgt. Op dat moment zullen beide partijen dieper ingaan op hun besluit.

Stewart is erg blij met de ontwikkelingen. ‘Marco heeft continue bij ons aangegeven na zijn periode van rust graag op het trainingsveld in Alkmaar te willen terugkeren. Dat heeft hij zondag en maandag nogmaals aangegeven. Tijdens de gesprekken hebben ook wij onze wens uitgesproken om samen door te willen gaan. Toen ook vanuit de medische staf groen licht werd gegeven, is besloten tot de terugkeer.’

14 Comments

 1. Jeroen

  15 september 2014 at 20:18

  Hier ben ik heel blij mee. Ben benieuwd naar het verhaal van Marco. Krijgen we als het goed is morgen wel te horen.

  • Mozes

   16 september 2014 at 13:31

   Dit ja toch geen beleid?

   Je neemt Marco aan omdat Pastoor biet goed genoeg is om AZ nu al te leiden maar wanneer Marco de druk niet meer aankan maak je pastoor hoofdcoach terwijl je aantal maanden terug riep dat hij er nog niet klaar voor is.

   Dit is zo’n idioot beleid waar ik niks van snap.

   Hoeveel rare dingen moeten er gebeuren voordat bestuurders Stewart op straat zetten?

   Onze club wordt geleid door stel debielen. Ik zei altijd al dat die mensen maar wat doen en dit is het bewijs. Je kan niet trainers omdraaien alsof er niks aan de hand is.

   Idiote Amerikaan. Donderstraal een eind heen.

 2. Bradje

  15 september 2014 at 20:19

  Gelukkig! En dat meen ik echt. Ik vind dat het duo van Basten-Pastoor elkaar completeert. Die krijgen samen die gasten echt wel aan de gang.

  Over die gasten, wanneer gaan ze nu eens doen wat ze steeds roepen na een verloren wedstrijd, we moeten meer inzet tonen, meer beleving, meer afjagen. Naar het afwas stadion moeten tegenstanders met knikkende knieen toekomen. Nu zitten ze in de bus al te bedenken of ze vandaag één punt of drie punten mee naar huis nemen.

  Inzet wil ik zien. Van Basten en Pastoor, doe jullie best.

 3. Bradje

  15 september 2014 at 20:21

  PS Pastoor leest deze site wel, hij doet alles waar jullie om vragen. Esteban eruit. M Johansson eruit, jeugd erin. Alleen dat van Elm heeft ie niet zo goed begrepen.

 4. i.pjotr

  15 september 2014 at 20:22

  Zeker goed nieuws, blijft de vraag waarom er drie dagen is onderhandeld met zaakwaarnemer etc. Etc.
  Groot irritatiefactortje blijft de communicatie, zonder duidelijk persbericht teveel roddels in de pers verschenen.
  Veel onnodige onrust gekweekt door AZ…………altijd zichzelf

 5. oma

  15 september 2014 at 20:51

  dat is dus de wakkere krant van Nederland.
  altijd lachen met hun sprookjes.

 6. harm

  15 september 2014 at 21:13

  Fijn! Hoop dat hij snel weer de boel organiseert!

 7. jelle

  15 september 2014 at 21:45

  Marco moet alleen wel meer gaan coachen!

 8. AZnu

  15 september 2014 at 22:14

  Alleen spelers opstellen die er voor willen gaan. Spelers uit vorm niet opstellen. Dan kan er onder leiding van van Basten en Pastoor weer iets moois gaan groeien. Fijn dat van Basten erbij blijft. Toch wel een behoorlijke blamage voor de gele raaf, al die mislukte pogingen om AZ in een kwaad daglicht te stellen.

 9. Ruud

  15 september 2014 at 23:01

  En dan nu een over mijn lijk mentaliteit want anders gaan we richting degradatievoetbal. Willen we dat of kunnen we niet beter meer?

 10. KG

  16 september 2014 at 00:11

  Ben benieuwd of hij in huidige functie door gaat. Anders neemt hij de functie van Stewart maar over, als dat zo is snap ik waarom er twee dagen gepraat is 😉

 11. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  16 september 2014 at 03:06

  Walgelijk optreden van de Telefascist, zwak gepareerd van AZ en uiteindelijk is het van Basten die fier overeind bleef en vertrouwen wekt. Nu vertrouwen overbrengen op het elftal.

 12. woonwagenpower

  16 september 2014 at 04:56

  Hier wordt ik blij van.
  Straks om 10.00 uur persconferentie, rechtstreeks te zien bij RTVNH.

 13. woonwagenpower

  16 september 2014 at 08:08

  Ik lees bij nieuws van de telegraaf nergens excuses over eerdere berichtgevingen .
  Het zou toch wel op zijn plaats zijn, met name naar Marco toe en AZ. Ook bij alle AZ liefhebbers heeft de telegraaf onrust gezaaid. Waarschijnlijk is het een vorm van steun aan 020 geweest. Want als straks de hele jeugd opleiding en de selectie in de Zaan gaat trainen, vergroten wij de kans dat jonge talentvolle spelers,eerder gaan kiezen voor AZ als nu, als voor 020. Want 020 ziet nu ook wel in dat sinds de komst van Marco van Basten de jeugd bij AZ ook zijn kansen krijgt en pakt, en wat niet onopgemerkt zal blijven bij jeugdspelers. Tevens weet 020 dat AZ (heel goed) het achterland niet meer ongemoeid laat, maar AZ gaat bijna in de tuin bij 020 zitten om daar in die vijver de grote lekkere vissen op te halen.
  In de toekomst wordt de jeugdopleiding nog belangrijker voor AZ, dus 020 ziet met lede ogen aan, dat AZ een serieuze concurrent wordt als het gaat om talenten, de talenten zullen in de toekomst moeten afwegen waar ze willen doorbreken.
  Bij 020 heeft de jeugd de grootste kans om teleurgesteld te worden, dus jeugd als jullie toch in het betaalde voetbal je brood wil verdienen, ga dan naar ons mooie AZ, daar krijg je een eerlijke kans.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *