‘Van Basten stopt per direct bij AZ’

By
Updated: september 12, 2014

Marco van Basten stopt als trainer van AZ. Dat schrijft De Telegraaf. Van Basten zou eigenlijk na het weekend weer aan het werk gaan nadat hij zich een paar weken geleden ziek had gemeld. Hij blijft misschien wel adviseur van de club. De beoogde opvolger is Alex Pastoor, die momenteel al als interim-trainer werkt en tot nu toe assistent van Van Basten was.

Van Basten tekende afgelopen zomer voor twee jaar bij AZ. In juli overleed zijn vader. Niet lang daarna meldde hij zich ziek. De voetbalclub voerde privéproblemen aan en later bleek dat Van Basten last had van hartkloppingen.

Het duo Pastoor/Haar nam de honneurs waar en boekte bij Dordrecht een 1-3 zege. AZ besloot eerst de terugkeer van Van Basten over het duel van morgen tegen Heerenveen, zijn vorige club, heen te tillen.

12 Comments

 1. Ruud

  12 september 2014 at 07:49

  De WNL krant is weer bezig bij AZ. Volgens Stewart is het bericht namelijk voorbarig staat op Teletekst te lezen.

 2. Fabian

  12 september 2014 at 08:02

  Waar of niet, dit is het begin van het einde vrees ik zo.

 3. Gerrit Vooijs

  12 september 2014 at 08:06

  Zojuist was Kees Jansma op de radio die zeer recent Marco heeft gesproken. Marco doet een stapje terug omdat hij privé een beroerde periode achter de rug heeft en nu kiest voor zijn gezin.
  Jansma voegde daar nog aan toe dat Van Basten een adviserende rol bij AZ ambieert en niet bij de club vertrekt.
  Daar geloof ik nieks van waren letterlijk zijn woorden.

 4. Evert

  12 september 2014 at 08:07

  Vreemde zaak!!??

 5. Justin

  12 september 2014 at 09:06

  Volgens Stewart is het voorbarig!
  Als iemand niet open en duidelijk is dan is het Stewart wel! Vreemde ontwikkelingen, ben bang dat er nog wel meer achter zit! De toekomst zal meer duidelijkheid geven!
  Ik betreur het wel, jammer maar het beste voor Marco!

 6. kaazie87

  12 september 2014 at 09:27

  de 2 spelers die het makkelijkst een doelpunt kunnen maken voor langere tijd aan de kant. en de trainer die al na een paar wedstrijden vertrekt dit wordt een rampseizoen want dit gaat echt wel in de koppies zitten. dhr steward ontkent in alle toonaarden vanuit zijn vkantieadres maar als dit wel waar is moet hij toch gelijk actie ondernemen of ben ik nu gek der is geen algemeeen directeur meer die dat voor hem kan doen ik gok als dit wel waar is dat steward het helemaal verknald heeft, het zal mij overigens niks verbazen als van basten net als advocaat ook problemen met de dhr steward heeft maar dat ze dat nog binnenboord weten te houden

 7. AZ WOMAN

  12 september 2014 at 09:30

  Jammer dat ik het weer ga zeggen, maar ik zei al eerder het gerommel is begonnen met het ontslag van Gert-Jan Verbeek, na een knappe 2-1 zege op psv moest Gert-Jan Verbeek direct de volgende dag ontslagen worden, zou Gert-Jan iets weten wat hij niet mocht weten? Zou Gert-Jan iets hebben gezien wat niet door de beugel kan? Onder Dick Advocaat werd het niet beter, maar die mocht zijn contract verlengen, alleen wilde Dick advocaat niet omdat hij veel te dure investeringen wilde,waar Gert-jan nooit om zeurde, en AZ daarin niet wou mee gaan. Toen zei Toon Gebrands dat hij een andere uitdaging zocht( ik geloof er niets van). Ik krijg het gevoel dat Toon Gerbrands het zinkende schip heeft verlaten. Toon Gerbrands weet ook heel goed wat er aan de hand is, en kon zelfs niet wachten tot 1 September, maar koos snel eieren voor zijn geld en ging zo snel als hij kon naar Eindhoven. Dan komt Marco van Basten, met de valse belofte( ook naar ons en alle anderen toe) dat er genoeg ruimte is voor versterkingen, indien gewenst. Toen hoorde we het nieuws dat de bodem van de spaarpot in zicht komt en er geen, of weinig ruimte is voor investeringen, wat voor Marco van Basten ook een teleurstelling geweest moest zijn.
  Nu gooit Marco de handdoek in de ring, vanwege hart kloppingen, terwijl dat met medicijnen prima te beheersen valt( door mijn werk in de zorg heb ik vaak overleg met huisartsen).
  Nee, Marco heeft heel andere beweegredenen om uit elkaar te gaan met AZ, want de rol als adviseur geloof ik inmiddels ook niet meer.
  Er is bij AZ iets grondig mis, alleen kan ik de vinger niet op de juiste plaats leggen. Het zou AZ sieren als ze met het eerlijke verhaal naar buiten toe komen.
  Maar of ze daar toe in staat zijn?

  • oma

   12 september 2014 at 10:32

   je kan gissen wat je wil,maar ik vind het heel vreemd dat als enigste bron de telegraaf genoemd wordt op welke site je ook kijk,zelfs op teletekst.

   AZ WONAN,
   ik heb van zeer dichtbij meegemaakt dat iemand die allerlei medicijn had tegen hart kloppingen even goed er aan is verleden
   en die probeerde zich heel rustig tehouden.
   laat staan een trainer die constant onder spanning staat,dat zijn wel. hele aparte dingen.

   • AZ WOMAN

    12 september 2014 at 11:00

    Oma U zou best gelijk kunnen hebben, die een is de ander niet natuurlijk.
    maar wat Gerrit zei, over Kees Jansma, maakt mij er niet rustiger op.
    Geen Algemeen directeur momenteel aanwezig, Stewart met zijn grijns een beetje het showmannetje uithangen in de States, als Stewart zijn verantwoording neemt komt hij terug naar Alkmaar, en legt EERLIJK uit wat er wel en niet waar is. maar de blablabla verhalen kots ik inmiddels van.
    Ik hou van open en eerlijk, dat mogen we ook verwachten van een organisatie als AZ!

    • oma

     12 september 2014 at 14:34

     daar hou ik ook van,daarom zeg ik het wel eens recht voor zijn raap,dat word me niet altijd in dank afgenomen,nu dan maar niet.

     maar beste AZ WOMAN,
     wat ik zeggen wou maak je niet druk,je werkt in de gezondheidszorg misschien heeft hij langer nodig om terug tekomen.
     ik zie het zo dat programma dat vanavond op rtl 7 moet ook weer kijkers hebben.
     laten nu de telegraaf en dat programma van een en de zelfde uitgeverij zijn.
     vergeet niet wat er ongeveer 2 weken geleden door Gunee of hoe die eikel ook mogen heten.
     in de wereld geholpen werd.

 8. harm

  12 september 2014 at 12:28

  Onzin. Telegraaf houdt van leugens en roddels verspreiden

 9. Oud

  12 september 2014 at 23:48

  Marco bedankt, het waren twee fantastische weken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *