‘AZ heeft interesse in Fortes van RKC’

By
Updated: september 9, 2014

AZ zou in de race zijn om aanvaller Alvin Fortes van RKC Waalwijk over te nemen. De 20-jarige heeft pas drie wedstrijden gespeeld voor RKC. Doordat hij op amateurbasis bij de club speelt, kan hij zo worden overgenomen.

Volgens het Brabants Dagblad is AZ niet de enige club met interesse. Ajax en Heerenveen zouden de speler ook al volgen. Daarnaast hebben Vitesse en Sparta al een concrete aanbieding gedaan.

Fortes is pas sinds enkele weken overgeheveld van de jeugdopleiding Brabant United. Doordat hij op amateurbasis speelt, kan hij zo overstappen indien hij ergens een profcontract kan tekenen. RKC is vanwege de financiële situatie machteloos. Bron foto: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. Geert

  9 september 2014 at 10:39

  Gekke wereld dit. Een speler die op amateurbasis speelt bij RKC, omdat RKC zelf geen geld heeft om hem het minimumloon te betalen? En blijkbaar is hij dan wel goed genoeg om bij AZ, Heerenveen, ajax of Vitesse te gaan spelen. Zoals ik zei, gekke wereld…

 2. woonwagenpower

  9 september 2014 at 12:43

  Ik hoop dat deze jongen een verstandige keus zal maken.
  Hollywood aan de Rijn , is zeker geen stabiele club, altijd is er wel onrust.Raad ik hem af.
  Dan die club uit de hoofdstad, ook niet doen, je zal niet de eerste en enigste zijn die daar zwaar teleurgesteld wordt. Raad ik ook af
  Dan blijven over Heerenveen, moet ook zwaar bezuinigen, financieel ziet er niet rooskleurig uit daar, raad ik ook af.
  Sparta leuke club, brengt regelmatig talenten voort, maar die status heb je al bereikt, dus dat is geen echte stap voorwaarts, dus raad ik ook af.
  Dan blijft er nog 1 club over, namelijk AZ.
  AZ is niet zomaar een club, AZ is de Hemel op voetbal aarde. Mocht je bij AZ komen, dan is het alsof je het paradijs binnen loopt. En je krijgt voetbal les van een van de grootste voetballers die Nederland ooit heeft voort gebracht Marco
  van Basten. Onze lieve Heer was in een hele goede bui, toen hij AZ bedacht heeft, en nu mag jij misschien daarvan mee profiteren. Dus raad ik je AZ aan, de mooiste club van Nederland.

 3. Joost

  9 september 2014 at 14:36

  WWP, dat heb je mooi uiteengezet. Mooi dat je dit toch helemaal onpartijdig uiteen kan zetten 🙂

 4. gerard

  9 september 2014 at 14:59

  Als talent zou ik ook een club als AZ zwaar ambiëren.
  Ajax zit continue de media op en is de druk veel groter.
  Vitesse is toch een vreemdelinglegioen, die elk jaar weer uit een andere samenstelling bestaat waardoor er weinig stabiliteit en harmonie bij die club is.
  Heerenveen is aanpassen, is toch hoe je het wend of keert een apart stukje land, waar ze hun eigen taaltje en volkslied bezigen en waar nagenoeg niets te beleven valt.
  Sparta is een springplank naar de eredivisie.
  Zo’n jongen is dan gewoon geneigd om voor AZ te kiezen.

 5. Gerrit Vooijs

  9 september 2014 at 16:59

  Een talent is een ruwe diamant die nog geslepen moet worden. Als talent is het dus heel belangrijk wie jij voor je neus krijgt. Dan valt de naam Dennis Haar…… Tja, wat zal ik er van zeggen 😉

 6. KeesK in Paraguay

  9 september 2014 at 19:22

  Voor jullie info: onze lieve heer is dus Aldert Hoogvorst maar misschien was het zijn vrouw die hem het ideetje voor AZ gaf. Desalniettemin bedankt Aldert voor je initiatief.
  Als talent uit Brabant wil je natuurlijk naar PSV maar die wordt niet genoemd en heeft al een waslijst van nieuwe aankopen. Dan kijk je naar het noorden en heeft Ajax de beste papieren maar heb je die zelf ook want je bent je plek niet zeker onder de beste coach van de eredivisie. AZ, opgericht dus door de lieve heer Hoogvorst, is een aardige optie om je profloopbaan te beginnen maar ook hier geldt hoe zeker is hij van zichzelf? Ook bij AZ wordt je niet meer automatisch in de watten gelegd en de lat ligt er vrij hoog. Zou me dus niets verbazen als bijvoorbeeld Sparta de passende papieren heeft. Kevin Strootman heeft het zijn miljonairsstatus immers niet in de weg gestaan. Maar wie weet heeft hij genoeg lef om een station over te slaan en toch voor station Alkmaar te gaan. En soms scheelt het maar een haar om tussen de ene of andere club te kiezen.

 7. jelle

  9 september 2014 at 23:39

  Stewart wat ben je je toch weer top bezig. .. NIET!

  • Geert

   10 september 2014 at 18:25

   Wat heeft Stewart hier nou weer mee te maken?

 8. Jeroen

  10 september 2014 at 18:35

  Ken deze speler niet. Je loopt als club weinig risico, dus waarom niet? Nog jong, dus kan zich mooi ontwikkelen bij de mooiste club. Met Van Baste/Pastoor heb je in ieder geval een technische staf die zich heeft voor de jeugd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *