Berghuis bijna 2 maanden uit de roulatie

By
Updated: september 5, 2014

Een fikse tegenvaller voor AZ. Steven Berghuis, goed voor drie doelpunten en een hoop assists, is vandaag geopereerd aan zijn gebroken middenvoetsbeentje.

Waarschijnlijk heeft de aanvaller dat opgelopen in het oefenduel tegen KV Mechelen. Verwachte hersteltijd bedraagt minimaal zes tot acht weken. Bron foto: Soccernews.nl

24 Comments

 1. brandon

  5 september 2014 at 16:41

  Dit is een zeer grote aderlating met het oog op de spitspositie. Gelukkig hebben we Muhren anders was het zelfs een ramp. Hopelijk kan Aaron Johansson snel weer spelen (oktober).

 2. jelle

  5 september 2014 at 16:49

  Jongens dit is zo zuur!
  Even wat anders:
  Az kan niet verder met dit bestuur! Stewart moet er gewoon uit heeft niks gepresteerd. Zelfs de beveiliging bij az gaat ons niet aanspreken op spreekkoren uit betrouwbare bronnen: stewart rot op!
  Jongens we willen toch niet dat de club naar de klote gaat kom op jongens dit kan echt niet langer!! We moeten onze club helpen door de stewart eruit te schoppen! Jongens zaterdag moet het geuit worden!

  • Oud

   5 september 2014 at 17:40

   Ik weet een veel betere actie: laten we bij de training het veld bezetten en de spelers en technische staf aanvallen. Of de spelersbus met stenen bekogelen. Bij onze grote voorbeelden in 010, 020 en 040 doen ze dat ook zo, en je bent gewoon geen echte supporter als je je club niet bij zoveel mogelijk gelegenheden flink dwarszit. Stewart eruit! Van Basten eruit! De spelers eruit! En voortaan gezellig naar het korfbal met z’n allen.

   • AZ4Altijd

    6 september 2014 at 00:14

    Ik ben tegen aggressiviteit, maar we zijn wel een stel makke schapen die zich naar de Slachtbank laten leidden c.q. ondergang van onze mooie club met die Arrogante zak Stewart.

    We moeten ons laten horen. Stewart moet echt weg. Hij helpt onze club naar de …… . Of wilde je zeggen dat hij het zo goed doet?

    Veelal Lidl aankopen die geflopt waren bij vorige clubs.

    En dan nu zitten we met groot probleem. Berghuis eruit. Een speler die nieuwe Martens is. Geweldige speler, maar TE vaak geblesseerd. Zonder hem kan het heel somber worden. Weinig punten komende weken.

    • azdc

     6 september 2014 at 00:34

     Had Stewart niet berghuis gekocht?

     sorry hoor maar ik mis onderbouwing voor jouw standpunt. Ook de financiele positie van de club speelt een rol. AZ moet gewoon nog zuig aan doen. En als ze ook wat geld kunnen sparen lijkt mij dat zeer verstandig. Geld over de balk kieperen kan iedereen maar daarmee werk je je club zo de afgrond in. AZ zet meer in op de eigen jeugd. Lijkt mij prima. Daar heb je uiteindelijk een opleiding voor.

    • Oud

     6 september 2014 at 01:55

     Ik merk gewoon dat veel bezoekers hier voor alle problemen en alles wat ze niet aanstaat dezelfde oplossing hebben: iemand eruit. Verbeek moest weg, Advocaat moest later ook weg, Matthias J. moet weg, Avdic moest weg, Elm moet weg, Esteban moet weg, Overtoom moest weg, het bestuur moet weg, Stewart moet weg. Als die allemaal vertrokken zijn moeten er weer anderen weg (Herinnert iedereen zich de campagne tegen Steven “Berghok” nog? Nee zeker?). Doek dan gewoon de club op, dan is iederéén weg en kun je rustig achterover zitten.

     Ik vind Stewart ook niet zo verheffend, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Hiddink, van Gaal en Guardiola afgezegd hebben. Misschien moeten we het dus maar een tijdje doen met de mensen die we hebben, en het eerst eens een paar weken de kans geven. Het lijkt me daarbij wel handig om de wederom torenhoge verwachtingen wat bij te stellen, AZ kan gewoon niet structureel in de top meedraaien met het huidige budget.

     • AZ4Altijd

      6 september 2014 at 11:07

      Het huidig budget is altijd nog tussen de 20 en 25 miljoen. Daarmee hoor je structureel mee te kunnen doen met de SUB top. Zeg plaats 4-7. We willen toch Europees voetbal? Als we dat al niet meer willen , dan kun je net zo goed je koffers pakken. Dan is degradatie een kwestie van tijd. Dan zit je binnen 3 jaar in de JL. Zakt je budget, en is het heel moeilijk om weer terug te keren naar waar we vandaan kwamen.

     • Gerrit Vooijs

      6 september 2014 at 23:18

      Klopt, AZ zit achter de top 3 en ook nog qua budget achter Twente en Vitesse.
      Blijft over plaats 6-8 voor plaatsing dmv het winnen van de Playoffs of plaatsing voor Europees voetbal via de KNVB beker.
      Dat is echt het maximale voor AZ. Plaatsing rechtstreeks voor Europees voetbal kan alleen via 1 t/m 4 en dat is absoluut niet realistisch met de huidige financiele mogelijkheden van AZ.
      AZ gaat samen met Heerenveen en Groningen voor plaats 6-8. Zaak dus om PEC, Utrecht en ADO voor te blijven.

      Let wel, een wondertje is schitterend voor AZ maar die gebeuren niet zo vaak.

 3. kaazie87

  5 september 2014 at 16:51

  opzich niet echt een ramp, met een voorhoede met tankovic muhren en hupperts en haye derachter moet je ook voldoende kunnen scoren lijkt me maar neemt niet weg dat je johansson en Berghuis echt wel ga missen

  • gerard

   5 september 2014 at 17:14

   in de voorhoede zal het wel op te vangen zijn echter het sterke van Berghuis is dat hij zich met regelmaat terug laat zakken en vandaar uit het spel maakt met listige steekpasses en afstandschoten.
   Helaas ontbeerd het middenveld met Henriksen als 10 elke vorm van creativiteit waardoor nu met het gemis van Berghuis het spel wel erg voorspelbaar gaat worden.
   AZ moet het nu dus hebben van het hard werken (Ortiz, Gudelj) en het scorend vermogen voorin met Hupperts, Tankovic en (hopelijk) Muhren.

 4. kaazie87

  5 september 2014 at 18:06

  steward eruit hoor ik ongeveer al een jaar, als jullie ndat echt willen zal er toch iemand het voortouw moeten nemen en de handen ineen moeten slaan. als de beveiliging niet moeilijk gaat doen ken je doen wat je wil bijv een groot doek of anders spreekkoren ze willen bij az geen onrust in de tent dus als dat gebeurt zal het niet lang duren voordat hij weg is. ik vindt marco boogers wel een geschikte opvolger en anders mischien peter wijker of barry opdam mensen met een cluphart

  • AZ4Altijd

   6 september 2014 at 00:17

   Ik snap niet wat iedereen tegen jouw voorstel heeft.

   We zeiken allemaal, dat het zo slecht gaat. Dat er geen sfeer is in het stadion. Dat de aankopen zeer slecht zijn, maar ondertussen durfen we niets te doen tegen de Bron. Die vreselijk gladde arrogante Amerikaan Stewart.

   Niet zeuren, maar actie ondernemen.

   Ben het met je eens Kaaz 😀 .

   Stewart, SODEMIETER AJB OP.

 5. AZ WOMAN

  5 september 2014 at 19:48

  Mij persoontje en WWP wensen Steven van deze kant beterschap.
  Jammer, want Steven groeide net in een lekkere vorm.
  Maar we laten ons niet kisten, zijn vervanger zal waarschijnlijk al klaar staan.

 6. Ruud

  5 september 2014 at 20:35

  Goed idee deze actie van de sponsor!

 7. harm

  5 september 2014 at 21:32

  Balen en veel sterkte.

  Wie weet gaat Mühren het wel die weken goed doen op zijn plek. En je hebt eventueel nog Babalj achter de hand. Maar de mooie steek passes gaan we zeker missen!

  We zullen moeten afwachten en vooral blijven hopen! En balen dat het in een oefenpotje gebeurd maar voor hetzelfde geld springt er een Fries met zijn noppen op zijn voet kan het ook gebeuren. :S

  Succes AZ

  • Ruud

   6 september 2014 at 07:30

   Dat is ook waar, Harm

 8. Gerrit Vooijs

  5 september 2014 at 22:52

  Het gekke is dat Muhren een zelfde soort speler is als Berghuis. Ook hij is geen echte spits en laat zich inzakken.
  Het mag niet verwacht worden dat hij Berghuis meteen doet vergeten maar als hij gewend is kan hij laten zien wat hij kan.
  Als Aron terug komt kan Muhren eventueel op 10 wat eigenlijk zijn lievelingspositie is.

 9. oma

  6 september 2014 at 07:17

  ik wacht maar af hoe het gaat,heel jammer van Berghuis ik heb het altijd een heel goeie speler gevonden en vind dat nog.
  hij staat als rechtsbuiten op de verkeerde plek dat heeft hij afgelopen zaterdag bewezen.
  net zo goed als Huppers die moet niet op link maar oprechts.
  maar wie ben ik een oude seniele vrouw.
  ik denk zelf dat Muhren hier nog niet klaar voor is.
  wat ik al schreef ik wacht het wel af wie Pastoor uit de hoogenhoed tovert.

 10. Maarten2802

  6 september 2014 at 08:36

  Dit zou mijn opstelling zijn:
  Rochet op doel
  Luckassen wuytens gouweleeuw en poulsen in de verdediging
  Gudelj en Ortiz centrale middenvelders
  Haye als aanvallende middenvelder
  Hupperts rechtsvoor
  Muhren in de spits
  Tankovic linksvoor

 11. harm

  6 september 2014 at 12:42

  Prima Maarten alleen liever Hoedt ipv Janneke

 12. Maarten2802

  6 september 2014 at 14:01

  Ja ik heb ook liever hoedt maar aangezien ze met deze opstelling al met 5 jonge spelers spelen (hupperts, tankovic, luckassen, rochet en haye) is het misschien handig om wat meer ervaring in de ploeg te hebben.

 13. urdal

  6 september 2014 at 18:08

  Als ik heb gezien en nogsteeds zie hoe geblesserde spelers bij AZ terug komen zal het mij niets verbazen als we Berghuis tot en met de winterstop zullen moeten missen. Kijk in het verleden schaars, mendez, nu Johansson. Allemaal veel langer dan er voor staat en weer een extra operatie enz.

 14. AZ / Alkmaar

  6 september 2014 at 19:25

  Gewoon zolang Aron en Berghuis geblesseerd zijn 5-3-2 spelen. Zoals v Gaal op het WK. We hebben de juiste spelers ervoor. Zo zie ik het dan voor me.

  ————————Rochet——————-
  —–Gouweleeuw—Hoedt—–Wuytens——-
  ——-Luckassen—————Poulsen———–
  ————–Gudelj—Haye—-Ortiz———
  ————–Hupperts——–Tankovic——-

  Robert Muhren als vervanger voor Haye
  Haps kan eventueel ook voor Poulsen
  Johansson voor Luckassen genoeg mogelijkheden..

  Beetje v Gaal style met opkomende backs die een voorzet kunnen geven ( Luckassen/Poulsen) Het hoeft niet altijd mooi, als het maar de 3 punten opleverd.

  • Gerrit Vooijs

   6 september 2014 at 22:55

   Eens, het hoeft niet mooi te zijn. Maar ik zou in dit team wel met Muhren spelen ivm het het geringe scorend vermogen van de rest.
   Tot nu toe scoren enkel de aanvallers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *