Wijnker over AZ-jeugdopleiding: ‘Allemaal hoogtepunten’

By
Updated: september 5, 2014

Wijnker, hoofd jeugdopleiding van AZ, kijkt met trots terug op afgelopen weekend waarbij meerdere jeugdspelers zich hebben bewezen op het hoogste niveau. Luckassen maakte zijn debuut, Haye speelde de hele wedstrijd, en Van Overeem bewijst zijn meerwaarde bij Dordrecht. ‘Allemaal hoogtepunten,’ aldus Wijnker.

Er is een mooie ontwikkeling gaande in Alkmaar. ‘De werkwijze door de hele club is hetzelfde, die eenheid werpt zijn vruchten af. De debutanten en goede prestaties van andere exponenten zorgen daarbij voor een stimulans bij de jeugdspelers. Vorig seizoen liepen ze nog met Luckassen op ’t Lood, nu zien ze hem in het eerste elftal spelen. Dat maakt het tastbaarder.’

Doordat er dit weekend geen wedstrijd op het programma staat voor AZ 1, mogen andere selecties het laten zien. ‘Natuurlijk is de wedstrijd van Onder 14 tegen ADO altijd mooi en ik hoop dat daar veel supporters op af komen. Daarnaast ben ik benieuwd wat Onder 17 kan laten zien tegen Utrecht.’ Bron foto: AZ.nl

 

 

9 Comments

 1. Mozes

  5 september 2014 at 15:41

  Er lopen nog zo’n 5 goeie spelertjes die uit onze jeugd komen n nu vlammen bij andere. Rienstra, Ondaan, Messaoud, Van Overeem hadden alle prima in dit AZ gepast.

  Van Overeem is beter dan Gudelj
  Ondaan is beter dan Hupperts
  Messaoud is beter dan Hendriksen

  Tel de miljoenen op….3 + 1.5 + 3 = 7.5 miljoen wat je besteed heb terwijl je eigen jeugd ook datzelfde niveau aan kan tikken.

  Die Stewart zei nog….”Nee, we hebben goed naar die spelers gekeken en besloten dat ze te kort komen” hahahah zelfde vent die naar Gorter keek en dacht…jaaaa dat gaat hem worden.

  Fucking pannenlap. Stap op en neem je troep mee.

  Trouwens op Wijkers heb niks aan te merken want die voert zijn werkzaamheden meer dan prima uit.

  • i.Pjotr

   5 september 2014 at 16:27

   Aloys Wijnker voert een prima jeugdbeleid die continu in ontwikkeling is, en door zijn jarenlange ervaring zorgt hij voor continuïteit , geen grote naam die elk jaar van club verandert, maar met zijn technische staf is hij wat moois aan t bouwen……. oa O17 barst van de talenten.
   Jammer dat er in t verleden zo negatief over de jeugd is geschreven, maar dat kun je op conto schrijven van de 2 hoofdcoachen, die de jeugd volkomen negeerde, sterker nog, niet eens de moeite namen om te informeren naar de ontwikkeling van de talenten.
   Ik heb Marco v Basten al meer op t lood gezien dan Verbeek en Advocaat samen .
   Ik heb alle vertrouwen erin dat er nu wel wat veranderd komende jaren, maar Geduld is n schone zaak . Geef ze de tijd, met vallen en op staan.

 2. kaazie87

  5 september 2014 at 16:20

  messaoud beter dan henriksen het is maar hoe je het bekijkt. aanvallend is hij absoluut beter gebleken maar verdedigend doet hij niet veel en dat is de reden waarom hij weg is. maar van overeem is niet beter dan gudelj buiten dat heeft gudelj een verdedigende rol en van overeem een aanvallende rol hetzelfde als messaoud een beetje. maar ondaan is absoluut niet beter dan hupperts dan ga je te ver. neemt niet weg dat we onderhand henriksen als miskoop kunnen beschouwen hij doet het leuk op alle posities op het middenveld maar der is er altijd wel een speler die beter is ik ben benieuwd wat ze daar nog voor gaan vangen aan het eind van het seizoen, als ik mr niet vergis heeft hij toch 2,5 miljoen gekost

 3. gerard

  5 september 2014 at 17:40

  Helaas @kaazie87, Heniksen heeft nooit gebracht wat er feitelijk in hem werd gezien. Ik kreeg nu de indruk dat hij nog mag spelen om nog enigszins wat aan hem te kunnen verdienen maar feitelijk mag je hem beschouwen als miskoop.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  5 september 2014 at 20:41

  En nu maar hopen dat er niet zo’n (buitenlandse) poenclub komt die al deze jeugdige talenten gaat opkopen of weglokken. Feyenoord weet hier bijvoorbeeld alles van.

 5. Gerrit Vooijs

  5 september 2014 at 23:34

  Mooi om te zien dat de jeugd er in slaagt om zich in de selectie te spelen.
  Natuurlijk heeft dat ook te maken met de huidige positie van AZ in het betaald voetbal.
  Zolang AZ mee zou blijven doen om de hoofdprijzen zou het niveau ook hoger zijn en dus veel moeilijker om aan te haken voor de jeugd.
  Nu heeft de jeugd haar kans gegrepen maar het blijft wel jeugd natuurlijk dus niet stabiel. Wanneer er meer jeugd speelt moeten we ook leren leven met een flinke zeperd op zijn tijd.

  Uiteindelijk is de instroom van de jeugd de levensader van AZ. Daarnaast zal AZ het geluk/kennis/kunde moeten hebben van op zijn tijd een aankoop van een groot talent.
  Want zonder transferinkomsten zal AZ niet op niveau kunnen blijven presteren.

  De scouting en trainersstaf staan voor de uitdaging om een nieuw beleid vorm te geven.

 6. AZ WOMAN

  6 september 2014 at 09:06

  De jeugdopleiding en de scouting zijn de kurken waarop w drijven, natuurlijk mogen we de sponsors niet vergeten, die dragen ook bij om AZ in leven te houden.

 7. Keps

  7 september 2014 at 00:18

  Gudelj is een topper, denk dat van Overeem opkijkt tegen deze bikkel ( waar AZ nog veel van zal gaan genieten).

  Verder is de doorstroming van de jeugd een genot voor de AZ supporters.

  Klote btw van Berghuis, maar nu mag Muhren laten zien wat hij in huis heeft. Ik denk 7 goals in de komende 6 duels?

  • Gerrit Vooijs

   7 september 2014 at 08:54

   3 x de winnende is voor mij goed 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *