AZ met wanvertoning langs Spakenburg: 5-2

By
Updated: oktober 28, 2009
AZ met wanvertoning laat langs Spakenburg

AZ heeft wederom een verlenging nodig om zich te ontdoen van amateurs in de KNVB beker. Een schandalige vertoning van AZ resulteerde in een spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Weer ging het vandaag fout in de slotfase waarin Spakenburg op gelijke hoogte kwam en hierdoor een verlenging afdwong.

Ook in de verlenging ging het AZ alles behalve makkelijk af. Spakenburg bleef dreigend via de counter. Uiteindelijk vond de thuisploeg alsnog het gaatje. Een voorzet van Nick van der Velden werd in twee instanties door Wernbloom van dichtbij achter Taberima gewerkt: 3-2. Een tik die de moegestreden amateurs niet meer te boven kwamen.

Debutant Jonathas – volledige naam Christian de Jesus – tikte de verlossende 4-2 binnen toen Taberima een schot van Nick van der Velden moest lossen. Hetzelfde deed Mounir El Hamdaoui na een schot van Jeremain Lens: 5-2.

Score verloop

0-1 Houwing (6)

1-1 Wernbloom (52)

2-1 Schaars (77)

2-2 Bonevacia (90+2)

Verlenging

3-2 Wernbloom (105)

4-2 Jonathas (114)

5-2 El Hamdaoui (120)

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>