‘AZ probeerde Vermeer over te nemen van Ajax’

By
Updated: september 1, 2014

AZ lijkt het vertrouwen in Esteban kwijt te raken. Afgelopen zomer heeft Stewart namelijk geprobeerd om De Ruiter van Utrecht over te nemen. Helaas kreeg de Alkmaarse club nul op het rekest. Nu blijkt dat AZ ook contact heeft gezocht met Ajax-goalie Vermeer.

Helaas koos Vermeer voor Feyenoord en zal hij daar een vier-jarig contract ondertekenen. Uiteindelijk paste AZ niet in zijn plaatje en kiest hij voor een club die om de prijzen vecht. Overigens weerlegt Telegraag-verslaggever Mike Verweij dat Vermeer niet naar AZ wilde. Hij meldt dat speler en club wel rond waren, maar dat AZ hem alleen wilde huren van Ajax, en dat gooide roet in het eten. Bron foto: Ajax

 

17 Comments

 1. Jeroen

  1 september 2014 at 11:47

  Bizar… We hadden dus Vermeer wel bijna binnen. Alleen niet het gewenste bedrag van 750.000 EUR kunnen ophoesten. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken.

  Slecht beleid dat zeker! Je bent niet tevreden over je eerste keeper, maar laat hem wel zitten. Stel dan De Winter op. Of is die echt slechter dan Esteban?

  Daarnaast ga je er toch vanuit dat AZ wel 750.000 EUR kan ophoesten? Voor dat bedrag is hij uiteindelijk naar Feyenoord vertrokken.

 2. oma

  1 september 2014 at 12:04

  ik dacht dat hij 1miljoen moest kosten.
  dat is wat anders dan 750.000.
  maar goed we hebben dus niet.

 3. Mark

  1 september 2014 at 12:42

  Wat ik nu lees dat Vermeer wel degelijk naar AZ wilde en een akkoord had met de club. Alleen schroefde Ajax de prijs op naar 1,5 miljoen waardoor AZ afhaakte.

  Nu heeft Ajax dus wel voor 1 miljoen een akkoord bereikt met Feyenoord. Rare gang van zaken.

 4. AZ WOMAN

  1 september 2014 at 12:46

  het kost me moeite, maar ik krijg toch langzamerhand een negatief gevoel over de situatie bij AZ.
  Wat al eens eerder is beschreven,krijg ik ook het gevoel dat Gerbrands het zinkende schip heeft verlaten.
  Het gerommel is begonnen toen Gert-Jan Verbeek ontslag kreeg na een knappe overwinning op de Lampenkappen.
  Was Gert-Jan ergens achter gekomen?
  Wist Gert-Jan iets wat hij niet mocht weten?
  DE prestaties verbeterde niet met Advocaat aan het roer.
  Toen vertelde Toon Gerbrands dat hij een nieuw avontuur zocht,
  waar ik inmiddels niets van geloof.
  Toon wist allang en heel goed wat er bij AZ aan de hand is.
  Zo wordt er vertelt dat AZ genoeg vet op de botten heeft, en zo weer niet.
  Nu weer geruchten over de werkverhoudingen binnen de technische staf, Gerbrands heeft dit allemaal geweten en zien aankomen, hij kon niet tot 1 september wachten, maar wou nog sneller weg uit Alkmaar, dat zegt ook wel wat.
  IK kan de vinger er niet opleggen, maar dat er iets grondig mis is bij AZ, durf ik met 98% zekerheid te zeggen. Moet ik mij zorgen maken over de toekomst?

 5. Harm

  1 september 2014 at 15:38

  Wat een vreemd gedoe dit. Als je geen vertrouwen heb in je 1e keeper en je kan een goede keeper voor een schrijntje overnemen waarom zou je dan af willen haken?

  En als dat verhaal van Mark klopt, waarom zouden die *piep* ajaxieden alleen bij AZ de prijs opschroeven?

 6. Lex van der Gun

  1 september 2014 at 16:12

  Blijkt dat dits helemaal iet zo is stewart zegt dat AZ nooit met Vermeer heeft gesproken

  • Jeroen

   1 september 2014 at 16:19

   Dat is niet helemaal waar. Ze hebben wel met Vermeer gesproken maar niet met Ajax. Althans dat zegt Stewart…. In hoeverre kunnen we hem vertrouwen?

   • i.pjotr

    1 september 2014 at 17:48

    NIET!

   • Lex van der Gun

    1 september 2014 at 18:51

    Tja dat is de vraag

   • Lex van der Gun

    1 september 2014 at 18:55

    Oh nee verkeert gelezen. Ja dat is de vraag…

   • Mozes

    1 september 2014 at 19:59

    @MikeVerweij: . @iPutItDown_ @JohnnyHaaster #AZ was persoonlijk al rond met #Vermeer bevestigt Winny Haatrecht. Ik snap Stewart wel (;

    Dus het kwam neer op die 750.000. Ik geloof er geen zak van dat Ajax opeens 1.5 miljoen zou vragen. Het is gewoon de onkunde van Stewart die AZ voor de zoveelste keer in de steek laat.

    Al was het 1.5 miljoen. Je haald daarmee een van de beste keeper van de Eredivisie binnen. Een jonge met Champions Leag ervaring en nog is international als hij wekelijks keept.

    Jeroen, je zou is de interviews van Stewart moeten opzoeken en de qoute over financiën erbij pakken. Vorig jaar waren er nog volop financiële mogelijkheden, in Mei van dit jaar zei Stewart “We kunnen investeren..”…Het is nu 1 september en opeens moet AZ weer heeeeel zuinig zijn.

    FC Groningen tikt gewoon 2 mil neer voor van Duinen. ADO is niet akkoord gegaan omdat ze geen directe vervanger kunnen halen maar toch…

    FC Groningen kan blijkbaar financieel meer dan AZ.

    Categorie 3 mijn reet…iets klopt er niet.

 7. brandon

  1 september 2014 at 17:53

  Over de ballenvanger klaag en zal ik blijven klagen zo ook over Stewart. Rotte appels moet je weggooien. Dit als voorbeeld zeg ik nogmaals deze TD is m niet en zal m nooit worden ook. Natuurlijk heeft hij ook zijn goede dingen maar een topper zal het nooit worden.

 8. Keet

  1 september 2014 at 18:26

  Gelukkig is dat niet doorgegaan. Wie betaalt er nou 1 miljoen voor een keeper. Als er elk jaar een keeper doorstroomt vanuit de jeugd zit er toch wel eens een goede tussen. Die een jaar of 4 in het eerste kan staan? Volendam wist wel een paar uitstekende keepers in noordholland te vinden. Waarom laten ze Ruiter eerst naar Utrecht gaan?

 9. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  1 september 2014 at 18:29

  Vermeer was niet voor niks gepasseerd, dus hoe het ook zit, wees blij! AZ heeft genoeg talent in huis om verder op te bouwen en we zullen nog zien hoeveel ‘plezier’ Rotterdam gaat beleven van zijn Amsterdamse aankoop.

  • Mozes

   1 september 2014 at 20:10

   Meningen over Jasper en Kenneth zijn verdeeld. Ik vind Kenneth een klasse beter. Van Gaal ook maar je kan het niet maken om de tweede keeper van Ajax mee te nemen en voorrang te verlenen boven Krul en Vorm.

   Vermeer in topvorm is in mijn ogen de beste lijn keeper van Nederland. Beste Penalty killer en hij heeft de beste reflexen 1 op 1.

   Over welk talent heb jij het? Rochet en Olij? Dat is nig maar afwachten. Terwijl je voor 750.000 een verdomd goeie keeper had kunnen halen.

   Hier spreekt niet je liefde voor AZ maar je afgunst voor Ajax.

 10. brandon

  1 september 2014 at 20:01

  Zal het nog gemakkelijker maken het is nl een rekensommetje en heb al eerder aangegeven dat Stewart dus niet kan rekenen. Met Vermeer op doel haalt AZ 100% europees voetbal en kan je tegenwoordig miljoenen bijschrijven op je conto dus deze keeper kost dus helemaal niets nee je verdient er zelfs miljoenen mee. Hoezo ongeschikt deze TD???????

 11. sam

  1 september 2014 at 23:25

  Intern zal men er nu wel achter zijn dat De Winter als eerste keeper geen optie is dus zullen er andere keuzes moeten gedaan worden…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *