AZ op volle sterkte tegen FC Dordrecht

By
Updated: augustus 29, 2014

Niet Van Basten, maar Pastoor zal komende zaterdag het duel begeleiden van AZ tegen FC Dordrecht. Uit nood geboren, en de situatie van Marco van Basten doet veel met Pastoor. ‘Het was lastig voor ons toen we met Marco’s situatie werden geconfronteerd. Dat doet wat met je, als mens en als trainer.’

Het wrange is dat het circus wel doorgaat, en alle focus is dan ook volledig gericht op FC Dordrecht. AZ heeft namelijk wat goed te maken na de kansloze nederlaag tegen Willem II. ‘AZ-onwaardig’, betiteld Pastoor die wedstrijd. ‘We zijn als staf kritisch geweest bij de nabeschouwing. Dat geldt ook voor de spelers. We gaan zaterdag op pad om het goed te maken, om te winnen. We gaan meer ballen tonen, om het populair te zeggen. Het gaat er vooral om dat afspraken worden nagekomen. Of de opstelling gaat veranderen? Daar zeg ik nooit iets over.’

Wel bestaat er de kans dat nieuwe aankoop Mühren minuten gaat maken. ‘Je kunt aan hem zien dat hij heel vast is in zijn techniek. Hij heeft understanding of the game. Hij is daardoor relatief makkelijk in te passen.’

De grootste wijziging tov vorige week is dat debutant Rochet in het doel staat. ‘Sergio maakt vrij snel stappen sinds hij hier is. Hij maakt een dusdanig goede indruk dat we alle vertrouwen in hem hebben.’

Overigens is Berghuis weer van de partij tegen Dordrecht. Henriksen is daarentegen niet inzetbaar vanwege een blessure.

12 Comments

 1. brandon

  29 augustus 2014 at 16:52

  Over ballen gesproken we zullen zien of de staf ballen heeft. Esteban,M.Johansson,Wuytens,Henriksen,Tankovic eruit en Rochet,Haps of Anderson,Hoedt,Haye en Muhren erin. Dan toon je ook ballen. Rochet en Haye zijn al zeker van hun plek.

 2. azdc

  29 augustus 2014 at 17:37

  Volle sterke maar zonder Henriksen en Aron. Wat nou volle sterkte.

 3. AZ4Altijd

  29 augustus 2014 at 18:30

  Wat zit iedereen nu al te fitten op Tank? Die jongen staat niet op zijn favoriete plek. Vrij logisch dat hij dan niet uit de verf komt.
  Hij is erg jong.

  Maar wel straks vooraan staan te juichen als hij het wel gaat maken.

  Met die jongen nu al af te serveren help je die jongen niet en de club ook niet.

  Hij heeft de juiste uitstraling en Servische mentaliteit. Dus ik verwacht dat hij een goede speler kan worden.

  Wuytens, Matthias, Poulsen en Esteban eruit , daar ben ik het mee eens.

  • Jeroen

   29 augustus 2014 at 19:19

   Helemaal met je eens AZ4Altijd. Geef Tankovic de tijd. Hij is pas 19 jaar. Heeft de juiste mentaliteit. Nu nog op de juiste positie en hem wat tijd geven.

 4. kaazie87

  29 augustus 2014 at 18:31

  dus jij denk dat haye start? ik denk het niet ik ga der vanuit dat tankovic als 10 gaat starten en dat muhren en tankovic tijdens de wedstrijd continu gaan wisselen van plek, dat komt omdat muhren graag vanuit het middenveld naar voren schuift en tankovic eigenlijk ook, ik denk dat haye meer verdedigend speelt vanuit zijn taak zeg maar. maar voor het team is het beter denk ik dat tankovic gaat beginnen maar haye zal absoluut zijn minuten gaan maken morgen. ik ben verder heel erg benieuwd naar rochet ik heb hem al zien spelen en dat zag er goed uit veel rustiger dan esteban en een veeeel betere trap maar ook een goede duik alleen vindt ik.ik vindt hem wel wat klein ogen maar we zullen zien.

 5. Gerrit Vooijs

  29 augustus 2014 at 19:29

  De eerste stap is gezet ! Rochet in het doel ipv Esteban. Dit is een sterk signaal haar de groep. Ik hoop dat M. Johansson ook gepasseerd wordt want anders krijgt Rochet een wel heel zware vuurdoop……

 6. brandon

  29 augustus 2014 at 21:26

  AZ4altijd en Jeroen jullie spreken jezelf tegen. Jullie zeggen allebei hij staat niet op de goeie plaats en er is nu een spits dus dan is het lijkt mij logisch dat de spits op die positie gaat spelen. De tijd geven? Het is profvoetbal het gaat niet om chocolade repen van koetje hoor.

 7. woonwagenpower

  30 augustus 2014 at 07:50

  IK vraag me of Esteban werkelijk geblesseerd is.

  • oma

   30 augustus 2014 at 08:04

   ik kan het totaal niet belangrijk vinden of die grabbelaar nu wel of niet geblesseerd is,als hij maar niet opgesteld wordt.

 8. brandon

  30 augustus 2014 at 10:40

  Gerrit als je de krant mag geloven is M.Johansson er ook uit en begint de lucht al aardig te klaren.

  • oma

   30 augustus 2014 at 11:40

   dat concluderen ze uit de opstelling van de training,dat zegt niet zoveel.

 9. gerard

  30 augustus 2014 at 12:08

  In ieder geval speelt de trage Henriksen niet, dat is al een belangrijk pluspunt. Mocht deze wedstrijd positief verlopen hoop ik dat hij weer wekelijks op het voor hem bekende bankje plaats neemt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *