AZ klaar met winkelen

By
Updated: augustus 29, 2014

Technisch directeur Stewart heeft, in gesprek met AZ TV, aangegeven dat AZ in principe klaar is op de transfermarkt. Eerder deze week werd Robert Mühren vastgelegd tot medio 2017. Hiermee heeft AZ dan eindelijk de gewenste spits binnengehaald. 

‘In principe zijn wij klaar met winkelen. Je moet nooit nooit zeggen want zo zit de markt ook in elkaar. Misschien belt er morgen iemand op om een speler van ons over te nemen. Waar we over na gaan denken. Maar in principe zijn we klaar,’ aldus Stewart. Deels komt dat ook door de situatie bij de club, die minder rooskleurig is dan aanvankelijk werd gedacht. ‘Ik heb het idee dat veel mensen denken dat wij miljoenen op de bank hebben staan. Dat is zeker niet het geval. We moeten spelers verkopen om eventueel de selectie te kunnen versterken.’

Zie hierrr het complete interview.

11 Comments

 1. Jeroen

  29 augustus 2014 at 15:02

  Dan twijfel ik of de selectie het niveau heeft wat ze eigenlijk willen nastreven. Of gaan ze uit van een gokje?

 2. AZ WOMAN

  29 augustus 2014 at 15:13

  Dan mag ik hopen dat Alex Pastoor Mattias er ook naast zet, of dat hij geblesseerd raakt, en dat D, Anderson op zijn positie mag spelen.
  Want Stewart moet toch zelf ook hebben gezien dat Mattias geen kwaliteiten bezit die een rechtsback moet bezitten, hij geldt meer als aanvallende middenvelder als back. Jammer dat AZ geen andere rechtsback haalt, of staat er een rechtsback uit de jeugd aan de poort te rammelen?

 3. KeesK in Paraguay

  29 augustus 2014 at 15:40

  Is dit het moment voor positieve verandering?

 4. woonwagenpower

  29 augustus 2014 at 15:44

  Waar ik met mijn pet niet bij kan, is dat er nu pas gekocht kan worden, als AZ zelf eerst verkoopt, volgens Stewart.
  Waar is dat verdiende geld heen gegaan, oke schuldeisers, maar volgens VI weekblad heeft AZ de afgelopen 5 jaar voor 45 miljoen verkocht, daarvan moest nog een niet te groot gedeelte naar de schuldeisers, dan moest er toch nog zeker 15 miljoen over zijn? Ik weet er spelers gekocht, maar ook transfervrije spelers gekomen, maar dure Martens is ook van de loonlijst af. Of heeft de afkoop van Gert-Jan Verbeek zoveel geld gekost?
  Of kwam Dickie Bitterbal alleen voor de hoofdprijs?
  Ik krijg het idee, dat Toon Gerbrands het zinkende schip verlaten heeft
  Dat Toon Gerbrands dit allemaal al wist.
  Als ik er naast zit laat het me dan AUB weten.
  Maar dat er veel geld weg is(ook uit Europa) is wel zeker.

  • De echte supporter

   29 augustus 2014 at 19:02

   Ik ben het met je ens, ik snap niet waar het geld allemaal is gebleven

   • paddyk

    30 augustus 2014 at 01:55

    In de zak van steward zelf?

 5. brandon

  29 augustus 2014 at 16:56

  Staat net op teletekst dat AZ in groep 3 zit dus denk dat Stewart geen rekenwonder is. Eerlijkheid is wat anders dan jezelf op een lager niveau presenteren. Zeer zwak van een TD maar daar was ik al langer van overtuigd

 6. Gerrit Vooijs

  29 augustus 2014 at 19:11

  AZ heeft een begroting van 28 miljoen euro per jaar. In 2009 was dit zelfs 40 miljoen (CL voetbal).
  Juist toen ging het mis en moest het mes erin. Er stond een groep “Vrienden van AZ” op die het voortbestaan van AZ garandeerde. Deze groep sponsors legden AZ wel een duidelijke limiet op want zij waren geen suikerooms.

  In de jaren die volgden moest AZ schuldenvrij worden en zichzelf zoveel mogelijk gaan bedruipen uit de bedrijfsresultaten.
  Dat kostte AZ geld, veel geld, maar Gerbrands en Nelissen zijn er in geslaagd.
  AZ is geheel schuldenvrij en is volgens de regels in de gezonde groep 3 geplaatst.

  Volgens VI heeft AZ 45 miljoen ontvangen uit transfers. Dit is bruto. Stel dat er 30 miljoen werkelijk ontvangen is:. Daar heeft AZ er minstens 10 van uitgegeven blijven er 20 miljoen over. Daarvan gaan de afkoopsommen van Ronald Koeman en Verbeek nog vanaf.

  Dan moest er nog geld gereserveerd worden voor het nieuwe jeugdcomplex. De rest zal gebruikt zijn om de gaten te dichten.
  Om de begroting sluitend te houden heeft AZ Europees voetbal nodig. Dit jaar loopt het dus de 3 miljoen mis van de groepsfase.

  Dat geld moet dus uit de reserves worden betaald.

  Slotsom, zonder een suikeroom zal AZ europeesvoetbal moeten halen om te voorkomen dat het volgend seizoen terug moet in de begroting want de inkomsten uit het stadion zijn te weinig voor een serieuze subtopper.

  De economie begint gelukkig weer op toeren te komen want anders zullen de sponsorinkomsten in de nabije toekomst verder dalen.

  Laten we hopen dat Alex Pastoor en Marco van Basten AZ dit seizoen op de rails krijgen en ons de komende 4 jaar weer Europees voetbal gaan bezorgen wat volgens de statistieken gaat gebeuren 😉

  • woonwagenpower

   30 augustus 2014 at 07:46

   Oke Gerrit, dit schept een hoop duidelijkheid.

 7. Ruud

  29 augustus 2014 at 21:24

  Ik blijf zeggen dat Europees voetbal voorlopig een uitzondering wordt helaas.

 8. gerard

  30 augustus 2014 at 11:12

  Erg vreemd dat Stewart nu weer verkondigd spelers te moeten verkopen om de selectie te kunnen versterken.

  Ik ga even terug:
  http://www.soccernews.nl/news/253067/az-directeur_stewart_belooft_van_basten_activiteit_op_de_transfermarkt

  Op deze datum geeft Stewart aan dat er budget is om 1 a 2 versterkingen te kunnen halen en dat er niets verkocht hoeft te worden. Wil AZ echter de gewenste drie of vier versterkingen aantrekken, zal het zelf eerst moeten verkopen. Hierbij zijn Nick Viergever en Roy Beerens twee spelers die op de nominatie staan om te vertrekken.
  Zoals bekend zijn Viergever en Beerens inmiddels vertrokken wat tegen de 4 miljoen heeft opgeleverd, dus gaan de huidige woorden van Stewart mank met wat hij in Mei had aangegeven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *