Transfervrije Overtoom: ‘Vrij zijn mijn keuze te maken’

By
Updated: augustus 29, 2014

Willie Overtoom en AZ hebben de samenwerking per direct beëindigt. Dat geeft Overtoom een transfervrije status, wat wellicht het zoeken naar een nieuwe uitdaging vereenvoudigt. Reflecterend ziet Overtoom dat er van beide kanten het een en ander is fout gegaan.

‘Ik heb twee wedstrijden op tien gespeeld. Meteen mijn eerste wedstrijd tegen Roda JC en tegen PAOK nog een keertje. Het eerste half jaar speelde ik wel veel, maar het was niet goed. Toen heb ik mijn niveau niet gehaald. Ik heb Verbeek toen een reden gegeven om aan me te twijfelen. Als ik speelde, speelde ik vanaf links. Bovendien raakte ik geblesseerd. Dat was een moeilijk half jaar voor mij,’ aldus Overtoom tegen Voetbalprimeur.

Op een gegeven moment verloor Overtoom zijn plek aan Elm. Een leermoment, en dat maakte zijn wil om te slagen groter. Hij zat dan ook dicht tegen een basisplaats aan, maar dat veranderde plots. ‘Onder Advocaat heb ik gewoon helemaal niks gespeeld. Ik was zijn type speler niet. Hij zag het gewoon niet in mij zitten. Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt dat een trainer zo over mij dacht. Het maakt niet uit wat je doet, hij zal niet anders over je gaan denken. Ondanks het lastige seizoen van afgelopen jaar wilde ik mezelf dit seizoen per se in de basis spelen bij AZ. Ik draaide een goede voorbereiding, maar merkte al snel dat de trainers de basiself al in gedachten hadden.’

De teleurstelling was groot, en de reden om met Stewart te gaan praten. ‘Ik heb tegen hem aangegeven dat ik wilde vertekken. Ik wilde gewoon vrij zijn om mijn keuze te maken. Niet gedwongen worden om dat voor de deadline te moeten doen. Ik wil een goede keuze maken voor mijn carriere, gewoon weer lekker op het middenveld voetballen in een team waar ruimte is voor creativiteit en zoveel mogelijk aan spelen toe komen.’

Fan van AZ hoopt in ieder geval dat Overtoom spoedig een nieuwe uitdaging vindt.

 

3 Comments

 1. brandon

  29 augustus 2014 at 14:26

  We hebben veel belangrijker nieuws Jeroen. Misschien hebben we eindelijk geluk want die Esteban schijnt een knieblessure te hebben. Niet voor hem persoonlijk maar wel voor AZ hoop ik dat hij 12 weken uit de roulatie is.

  • Jeroen

   29 augustus 2014 at 14:57

   Haha ja ik las het net. Staat ook op de site inmiddels 😀

 2. woonwagenpower

  29 augustus 2014 at 15:07

  Nou meneer Rochet, heel veel succes, pak je kans zou ik zeggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *