Boymans waarschuwt Mühren voor niveau Eredivisie

By
Updated: augustus 29, 2014

Er wordt wel eens lacherig gedaan over het niveau van de Eredivisie. Er zouden steeds minder verschillen zijn met de Jupiler League. Volgens oud AZ’er Boymans onterecht en waarschuwt dan ook nieuwbakken spits Mühren.

AZ rondde de transfer van Mühren eerder deze week af, en de spits kijkt dan ook uit naar zijn nieuwe uitdaging op het hoogste niveau. ‘Ze zeggen dat in de Jupiler League vechtvoetbal wordt gespeeld en dat je in de Eredivisie meer ruimte krijgt. Dat is goed nieuws voor mij, want ik ben snel en heb graag ruimte voor me,’ aldus Mühren tegen Algemeen Dagblad.

Boymans, die de stap al eens eerder maakte, waarschuwt de nieuwe spits van AZ. ‘Tactisch zijn ze zoveel sterker in de Eredivisie. Die bal valt niet meer zomaar voor je voeten. Daarnaast zitten er altijd spitsen op de bank die het van je kunnen overnemen. Met die wetenschap moet je kunnen omgaan. Je hebt het rijk niet meer alleen.’

3 Comments

 1. Jan

  29 augustus 2014 at 12:38

  Boymans heeft wel gelijk, maar is een heel ander type spits.
  Hij was alleen in het strafschopgebied te vinden, terwijl muhren alle ruimtes benut, waardoor middenvelders en flankspelers ook vaker voor de goal komen. M aar dat het moeilijker wordt , dat staat vast

  • AZ WOMAN

   29 augustus 2014 at 12:54

   Je hebt gelijk Jan, Muhren is een ander type speler.
   Het komt wel goed met Robert.

 2. AZ/ALKMAAR#1

  29 augustus 2014 at 20:19

  Mooi gesproken van Ruud. Robert Muhren zal moeten vechten voor zijn plek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *