AZ hard onderuit tegen Ajax: 2-4

By
Updated: oktober 25, 2009
AZ hard onderuit tegen Ajax: 2-4

Gefrustreerd! Dat was het gevoel wat ik overhield na de wedstrijd AZ-Ajax. De eerste helft was fantastisch. Het AZ van vorig seizoen. Ajax was helemaal nergens en werd compleet van de mat gespeeld. Dit resulteerde in veel kansen en uiteindelijk een 1-0 voorsprong. Tijdens de pauze stuurde ik een SMS naar een vriend van mij die Ajax supporter is dat AZ echt fantastisch speelde. Hij kon het alleen maar beamen. Toch stuurde hij als grap terug dat het 1-6 zou gaan worden voor Ajax. Het scheelde uiteindelijk niet veel of hij had gelijk gehad.

Na rust speelde AZ onherkenbaar en was er niets meer over van het combinatievoetbal uit de eerste helft. Luis Suarez, die in de eerste helft voor het enige Ajax-gevaar had gezorgd, kreeg al snel een grote kopkans voor de gelijkmaker. Die 1-1 kwam er even later alsnog, toen Urby Emanuelson Sergio Romero – die ver voor zijn doel stond – met een bekeken schot verschalkte. Een minuut later toonde Suarez zijn klasse met een fraaie aanname en een resoluut schot: 1-2. De mee opgekomen Gregory van der Wiel gooide het duel volledig op slot door er 1-3 van te maken.

In de slotminuten bepaalden Suarez (schot) en invaller Graziano Pellè (omhaal) de eindstand op 2-4.

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *