Koster nieuwe Manager Commercie

By
Updated: augustus 27, 2014

ALKMAAR- AZ heeft Michael Koster als nieuwe Manager Commercie aangesteld. De 38-jarige Uitgeester komt per 1 oktober over van de Duitse teamkledingleverancier Jako, waar hij in dienst was als Sales Manager Nederland. Koster is bij AZ de opvolger van Henk van Rijnsoever.

Koster: ’Fantastische uitdaging’
“Na al jaren in de sportwereld te hebben gewerkt, is deze functie bij AZ een fantastische volgende uitdaging”, reageert Koster. “Deze commerciële baan past precies bij mijn ambitie. Ik ben gek op voetbal en ik kijk ernaar uit om in oktober aan de slag te gaan bij de club die ik al jaren een warm hart toedraag. Natuurlijk ben ik ook de komende weken al regelmatig bij AZ te vinden. Ik wil graag kennismaken met mijn collega’s en de leden van het AZ Netwerk.”

Stewart: ‘Enthousiasme viel op’
“Met Michael Koster hebben we onze gewenste Manager Commercie in huis gehaald”, zegt AZ-directeur Earnest Stewart. “Tijdens meerdere gesprekken viel zijn vakkundigheid en enthousiasme op. Ook onze toekomstig Directeur Algemene Zaken Robert Eenhoorn heeft een belangrijke stem gehad in zijn aanstelling. Koster heeft jarenlange ervaring in de sportwereld, kent de regio en heeft al jaren een binding met AZ.”

Van Rijnsoever
Van Rijnsoever heeft ervoor gekozen om een stapje terug te doen bij AZ. Vanwege zijn grote verdiensten voor de club krijgt hij in Alkmaar een andere functie. De 61-jarige oud-speler blijft onder meer werkzaam op commercieel gebied. Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Knudde

  27 augustus 2014 at 17:13

  Met een beetje mazzel heeft deze jongen wel verstand van zaken en hebben we volgend seizoen knappe shirts, in een maat die ook door de gemiddelde supporter te dragen is. Ik hoop ook dat die witte strepen onder de mouw eenmalig zijn. Het lijkt nu net een ajax shirt met een hele brede rode baan in het midden. Graag weer onze eigen identiteit terug AZ!

 2. woonwagenpower

  27 augustus 2014 at 17:45

  Nou meneer Koster,
  Wanneer pompt Shell jaarlijks 20 miljoen in onze club? Of een andere multinational?
  Niet schromen, maar er gewoon op af gaan.
  Veel succes toegewenst met het uitbouwen van de sponsor werving, als u er tijd en energie in steekt, kunt u later oogsten.
  Ook alle kleine bedrijven graag benaderen in het achterland, die maken samen ook weer een paar grote. Van de plaatselijke fietsenmaker, tot Shell, iedereen moet zich welkom voelen, en kunnen bijdragen naar daadkracht.
  Nogmaals er ligt een enorme mooie grote uitdaging voor U, veel geluk en wijsheid toegewenst.

  • Jeroen

   27 augustus 2014 at 19:40

   Ik zal mijn opdrachtgever Shell even vragen of ze willen investeren 😉

   Overigens ben ik benieuwd of we iets gaan merken van deze kerel. Laten we hopen dat hij, met zijn netwerk, voor meer inkomsten kan zorgen. Dat zou mooi zijn voor de club.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *