Voorbeschouwing: AZ – Ajax

By
Updated: oktober 24, 2009
Voorbeschouwing: AZ - Ajax

Morgenmiddag wordt alweer de elfde wedstrijd van het seizoen gespeeld. Deze keer staan AZ en Ajax tegenover elkaar in Alkmaar. Beide partijen hadden afgelopen week een goede generale, want AZ wist afgelopen dinsdag in de slotseconde nog naast Arsenal te komen en Ajax kon in eigen huis winnen van Dinamo Zagreb. De vraag is natuurlijk of AZ de goede lijn van deze week weet door te trekken?

Het verleden biedt geen……

Natuurlijk zeggen behaalde resultaten in het verleden niet altijd wat. Toch kan je concluderen dat AZ thuis moeilijk is te verslaan door de Amsterdammers. Als we naar de laatste 4 jaar kijken dan is AZ erg sterk thuis tegen Ajax. Alleen in 2007, het rampzalige seizoen van AZ, werd er verloren van Ajax.

Zo 17-9-2000 AZ – Ajax 3-2
Zo 17-2-2002 AZ – Ajax 0-0
Zo 27-4-2003 AZ – Ajax 1-3
Zo 28-3-2004 AZ – Ajax 1-1
Zo 3-10-2004 AZ – Ajax 0-0
Zo 18-9-2005 AZ – Ajax 4-2
Zo 25-2-2007 AZ – Ajax 1-1
Zo 23-9-2007 AZ – Ajax 2-3
Zo 23-11-2008 AZ – Ajax 2-0

Geblesseerd?

Ronald Koeman kan beschikken over een compleet fitte selectie. Martin Jol zal hier en daar moeten puzzelen met zijn selectie, want Aissati en Van der Wiel zijn onzeker voor het duel tegen AZ.

Wat zeggen de trainers over de wedstrijd?

Jol over AZ: ,,Een goed team met daarboven nog specifieke kwaliteiten als de balvastheid van Moussa Dembélé, het scorend vermogen van Mounir El Hamdaoui en het voetballend vermogen van Maarten Martens. Ze zijn daar vorig jaar kampioen mee geworden en hebben dus nog steeds een goed team.”

Koeman over Ajax: “Ajax heeft dit seizoen nog geen vaste basisopstelling”, concludeerde Koeman. “Er wordt nog vaak van positie gewisseld. Maar of Luis Suarez nou rechts of centraal in de spits staat, hij heeft overal veel rendement. Suarez is levensgevaarlijk. De verdediging van Ajax heeft dit seizoen een vrij vaste bezetting. In tegenstelling tot vorig seizoen houden ze nu ook vaak ‘de nul’. We zullen zondag goed moeten zijn om een positief resultaat te halen.”

Hoe ging de wedstrijd vorig jaar?

Vorig jaar werd er in eigen huis met 2-0 gewonnen van de Amsterdammers. De samenvatting van het duel kan je hieronder bekijken. De Zeeuw en Ari waren trefzeker voor de Alkmaarders.

Arbitrale kwartet

Arbiter: Nijhuis. Assistent-scheidsrechters: Lobbert en Droste. Vierde official: Ketting.

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *