Update: Mühren ziet AZ wel zitten

By
Updated: augustus 26, 2014

Als het aan Robert Mühren ligt, dan wordt de transfer naar AZ vandaag nog afgerond. De 25-jarige spits van FC Volendam ziet AZ als een stap hoger en wil wel laten zien dat hij op dat niveau mee kan komen. Toch benadrukt hij wel dat er nog niets concreet is.

‘Ik hoor en lees van alles, maar er is niks concreet. Dus we zullen wel zien. Maar AZ is natuurlijk een mooie club, dichtbij en een stap omhoog. Ik zou daar wel willen vechten voor mijn plek, ja,’ aldus de aanvaller.

Update 19:30

De komst van Mühren naar AZ lijkt zo goed als rond te zijn. De spits sprak vandaag met technisch directeur Stewart in het AFAS stadion. ‘Ik kan in elk geval zeggen dat het nu allemaal wat concreter is,’ aldus Mühren tegenover RTV Noord Holland.

15 Comments

 1. Jeroen

  26 augustus 2014 at 11:09

  Lees net op Voetbalzone dat Feyenoord interesse zou hebben in Ondaan. Dat is toch ook wat. Overgekomen van Ajax naar AZ, bij ons nooit een kans gehad, en nu misschien de stap van Willem II naar Feyenoord maken…..

  • gerard

   26 augustus 2014 at 11:19

   Ach, dat gebeurt ook zovaak bij andere clubs denk aan Mokotjo die bij Feijenoord nooit een kans heeft gehad en via Zwolle naar Twente vertrok.

 2. gerard

  26 augustus 2014 at 11:11

  AZ twijfelt nog steeds of hij als Jupiler Leage speler wel het niveau aan kan. Meer dan terecht overigens, gezien AZ wel meer van dit soort spelers heeft binnen gehaald; Rosheuvel, Boymans, etc.
  AZ wil weer naar een hoger niveau en moet dit doen met spelers die er direct staan, niet met een al 25 jarige speler (dus talent mag je hem niet meer noemen) uit de Jupiler Leage.
  Daarbij stelt tot op heden een speler als Hupperts flink teleur, op die ene actie in de wedstrijd tegen Heracles komt er niets uit de linker flank voort.
  Van Duinen was in mijn ogen wel een directe versterking geweest temeer hij in de gehele voorhoede kon spelen en de druk bij spelers als Hupperts, Tankovic, etc. erop kon leggen om te moeten presteren. Zonde dat we nu overgaan op dit soort namen

  • Jeroen

   26 augustus 2014 at 11:17

   Ik ben het met je eens dat we een speler moeten hebben die er direct staat, maar die zijn een stuk duurder. Met de wetenschap dat Aron Johannsson straks weer terug is, is dan wellicht zonde van het geld.

   Dat Hupperts nog weinig heeft laten zien, komt ook doordat hij op de verkeerde positie staat. Hij is helemaal geen linker vleugelaanvaller. Laat hem lekker op rechts spelen.

   • gerard

    26 augustus 2014 at 11:27

    Dat hoeft geen zonde van het geld te zijn als je een speler haalt die niet vast gepind hoeft te worden op een enkele positie.
    Hupperts ben ik het met je eens, heeft nog nooit op links gespeeld en AZ denkt daar nu ineens verandering in te kunnen gaan brengen. Op rechts staat echter al Berghuis en die zal men niet gauw ten voordele van Hupperts op een andere stek gaan zetten. Juist daarom zou het goed zijn dat je een speler haalt die zowel op de vleugels als in de spits gezet kan worden.
    Van Duinen, hoe je het wend of keert was daar een uitgelezen speler voor!

   • AZ WOMAN

    26 augustus 2014 at 12:37

    Helemaal met je eens Jeroen

   • AZ WOMAN

    26 augustus 2014 at 15:51

    Laat inderdaad Hupperts maar eens drie wedstrijden op rechts opereren, dan heeft hij veel meer rendement, als berghuis op rechts. Berghuis is linksbenig en zou achter de spitsen of aan de linkerkant moeten staan in mijn beleveving. 9 van de 10x naar binnenkomen wordt ook voorspelbaar. De vleugel spelers moeten gewoon de achterlijn halen, een voorzet geven(of een hoekschop ervan maken)en onze nummer 9 en 10 met aansluiting vanaf het middenveld op dat doel knallen/koppen en de afvallende ballen zouden dan voor de aangesloten middenvelders moeten zijn, die of een van buitenspelers weer gaat bedienen of de bal aan de spits, of nr 10 geeft of zelf kanonskogels afvuurt op het vijandelijk doel. Ik denk dat het kijk plezier dan ook weer zal toenemen.

   • oma

    26 augustus 2014 at 16:12

    ik snap nu nog steeds niet waarom Johannsson,juist eerste spits moet zijn.
    heb je er wel eens van gehoord dat concurrentie een speler scherp houdt?
    laat hem maar vechten voor zij plek.
    daar krijg je scherpe spelers van en niet van die lamzakken die je de afgelopen wedstrijden heb gezien.

    gewoon de beste laten spelen of dat nu Van Duinen is of Johannsson.
    de naam van het poppetje is niet belangrijk.
    ik ben het met Gerard volledig eens.
    ik vind het nu echt niet duur om voor een speler die op meerdere plaatsen in inzetbaar is 2 miljoen uit tegeven.
    beter dan voor een speler uit de eerste divisie die dubieus is.
    en maar 3 ton kost,die zeker nog een half jaar nodig heeft voor hij opgesteld kan worden.

 3. gerard

  26 augustus 2014 at 11:16

  Earnest Stewart laat aan Voetbal International weten dat de Volendammer zeker niet de enige spits is op het lijstje.
  “Mühren is een van de opties”, zegt Stewart. “We praten momenteel over vijf of zes spelers uit het binnen- en buitenland.” Stewart laat wel weten al met Volendam te hebben gesproken over een eventuele transfer, maar heel concreet lijkt het nog niet te zijn. “We hebben alleen even met Volendam gesproken”, laat de technisch directeur van AZ weten.Ook van Duinen staat overigens nog steeds op dat lijstje.

  • Plien

   26 augustus 2014 at 12:21

   wat ik raar vindt is dat Stewart een week voor het einde van de transferperiode nu de wereld inslingerd dat hij bezig is met 5 a 6 opties. Wat heeft hij de afgelopen maanden dan zitten doen? Men weet dat Aron er uit lag en mogelijk nog wel wat langer aan de kant staat. Het komt nu op daadkracht aan.

   • AZ WOMAN

    26 augustus 2014 at 12:38

    En zo is het Plien.

   • oma

    26 augustus 2014 at 16:17

    hij moet zich er toch uit redden.
    anders is het zo duidelijk dat hij onbekwaam is.
    hij had allang de selectie rond kunnen hebben.

    het zal mijn nu niet verwonderen als hij weer met een of ander dubieus figuur aan komt uit het buitenland,a la Avniks.

 4. Ceon

  26 augustus 2014 at 21:18

  Wat opvalt is dat AZ de laatste week eens is gaan kijken naar een spits zoals Mühren.

  Nadat supporters berichten zijn gaan plaatsen via de fansite(s) van AZ, lijkt de interesse voor Mühren pas zeer laat te zijn ontstaan.. Als dit het beleid is van AZ dan begin ik mij wel zorgen te maken. Dit betekent dat het beleid ontbreekt! AZ heeft de laatste jaren altijd geroepen dat er altijd lijstjes klaar liggen voor de vervanging van spelers. Dit hoort inderdaad zo te zijn bij een club zoals AZ. Met een goede, gedegen technische staf/organisatie en een sterke scouting!

  Stewart, met visie binnen de organisatie zullen talentvolle (!!) jonge spelers voor de juiste positie moeten worden gehaald! Niet op het moment dat een club denkt te veel geld te kunnen vragen voor een spits zoals een Van Duinen of dat supporters gaan roepen om een spits uit de Jupiler League.

 5. remco

  26 augustus 2014 at 22:20

  volgens het AD heeft muhren voor drie jaar getekent

 6. Jan

  28 september 2014 at 12:02

  We krijgen nu een beetje een beeld van hem.
  Hier gaan we veel plezier aan beleven. Ontzettend loopvermogen, inzicht en doet geen gekke dingen. Nu nog wachten op z’n 1e doelpunt.Scoorde gisteren wel, maar werd ten onrechte afgekeurd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *