Stewart blijven of vertrekken?

By
Updated: september 18, 2014

Stel je voor! Jij bent lid van de raad van commissarissen van AZ en jij bepaalt de toekomst van Earnest Stewart. Wat zou je doen?

Er is een hoop gebeurd bij onze mooie club de afgelopen periode. De beloofde investeringen in de selectie bleef grotendeels uit, daarnaast is er nu chaos met het benoemen van de nieuwe hoofdtrainer. Toch de taken waar Stewart verantwoordelijk voor is. AZ is tegenwoordig een ‘black box’ geworden en vanuit Stewart is er totaal geen transparantie. Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe technisch directeur?

Laat je mening horen! Ik denk namelijk dat ons bericht uiteindelijk wel zal aankomen. Vorig seizoen was Stewart zich er al terdege van bewust dat de druk op hem steeds groter aan het worden was. Is het nu niet een keer klaar?

Op Facebook kun je ook je stem achterlaten. Klik hierrr

39 Comments

 1. Hark

  24 augustus 2014 at 14:48

  By the Way, Thomas Lam schijnt een hele goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen Vitesse.

  • Plien

   24 augustus 2014 at 14:53

   Eens. Waar is zijn/onze gezonde ambitie gebleven? Veel gepraat weinig daden. Als we niet oppassen dalen we af naar het NAC niveau. Kijk maar eens naar PEC, kwalitatief zou het minder moeten zijn maar niets is minder waar. Wat een heerlijke beleving daar. Spelers die bij een achterstand gewoon de mouwen opstropen. Dat mis ik hier al 3 jaar.

   • Jeroen

    25 augustus 2014 at 13:42

    Helemaal met je eens Plien. Ik mis beleving. Hard willen werken voor de club. Natuurlijk gaat het in sommige wedstrijden erg goed, maar als je kijkt naar vorig seizoen, dan zijn we niet bepaald verwend. Nu lijkt hetzelfde weer te gebeuren. Bij AZ – Ajax dacht ik soms echt van wat doe ik hier?!?! Soms is het zo zonde van je tijd. Ze hoeven van mij echt niet elk duel te winnen, maar vecht gewoon tijdens de wedstrijd. Als je vechtend ten onder gaat hoor je ons echt niet klagen.

    Dood of de gladiolen. Helaas is dat ver te zoeken bij AZ. Zolang ze maar hun geld krijgen aan het eind van de maand…

 2. woonwagenpower

  24 augustus 2014 at 14:59

  Al 18 en half uur pijn in mijn kop, ik ben er ziek van!
  Wat een klote vertoning gisteren.
  Stewart ik maak me zorgen, terecht zorgen!
  Zijn wij nou zo slim, of ben jij nou zo dom?

 3. kaazie87

  24 augustus 2014 at 15:22

  het wordt nu gewoon tijd dat deze man eieren voor zijn geld kiest en weer lekker naar breda verkast.
  STEWARD WIJ PIKKEN DIT NIET LANGER!!!

  ik ken mij nog herreineren dat eind jaren 90 mike obiku door de supporters werdt uitgekotst, en nadat de supporters een spandoek hadden gemaakt met de tekst OBIKU GO HOME! duurde het niet lang dat hij weg was is die niet een geweldig idee omdat huzarenstukje te herhalen maar dan met de tekst STEWARD GO HOME.

  mijn mening is dat het allemaal veelste lang duurt voorsat de spits binnen is terwijl hij dat al lang van te voren wist. waar ik mij ook aan stoor is dat telkens weer ideale schoonzonen worden aangetrokken maar wij zitten te wachten om een winnaar eentje met de mes tussen de tanden. en het feit dat hij esteban niet heeft weten te verkopen zit me ook niet lekker en het feit dat hij veelste weinig communiseerd met de achterban dus steward pak je spullen anders zorgen wij daar wel voor

 4. Fabian

  24 augustus 2014 at 15:23

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: WEG MET DIE MAN

  Kunnen we het AD ofzo niet tippen dat deze Facebook-pagina is gemaakt, misschien kunnen zij voor wat publiciteit zorgen. Dan komt het vanzelf wel bij Ernie zelf aanwaaien.

 5. kaazie87

  24 augustus 2014 at 15:25

  zijn vervanger is in mijn ogen ook al bekend en dat is MARCO BOOGERS geen ex azer maar hij levert bij dordrecht wel goed werk met beperkte materialen

 6. oldfan

  24 augustus 2014 at 15:53

  Wat een slechte avond. Mijns inziens had er al lang een nieuwe spits kunnen zijn . Als we in juni de Leeuw hadden gevraagd was hij er gekomen. Nu met de start van de competitie is hij te belangrijk geworden voor Groningen en mag hij niet meer weg.
  Zeg mij wie we moeten halen? Er is geen spits meer voor handen want we zijn te laat begonnen te anticiperen.
  Zelfs een spits als Hemmen zal echt niet meer door Canbuur aan AZ worden overgedaan in dit tijdstip.
  Voor het seizoen had ik gepleit voor een nieuwe sterke man in de verdediging die de zaak kon leiden en desnoods de spits de trubune in werkt zoals Moreno in het verleden. We zijn echter doorgegaan met het zelfde kansloze happie wat er vorig jaar ook al stond. Resultaat lachwekkend.
  Mijn zoon was mee naar de uitwedstrijd maar die is genezen. Nooit meer!
  Volgens mij is de veranwoordelijke TD er zich nog niet van bewust dat hij er een steeds grotere janboel van maakt met verkeerde spelers en zelfs geen spelers zoals voor de spits. Hoe lang gaat dit nog door?

 7. lex

  24 augustus 2014 at 17:04

  Vertrekken.

 8. oma

  24 augustus 2014 at 17:23

  in pakken en wegwezen.

 9. Ruud

  24 augustus 2014 at 17:48

  He hallo mensen wie traint deze groep? Communiceert deze man niet met de TD?

 10. fortuna

  24 augustus 2014 at 19:39

  Hallo wie heeft hem aangesteld

  • Ruud

   24 augustus 2014 at 19:46

   Dus de trainer treft geen enkele blaam?

 11. kaazie1987

  24 augustus 2014 at 20:21

  Ga jij na 3 wedsteijden de trainer de schuld geven dan?? De td zorgt er toch voor dat marco geen spits heeft? En dat hij blijkbaar geen betere keeper dan deze flapdrol. En steward haalt toch een 3e rangs rechtsbckie uit amsterdam?

  • Ruud

   24 augustus 2014 at 20:37

   Die Marco heeft een boel krediet als ik het zo lees. Volgens mij wordt bij AZ het aankoopbeleid in overleg met de trainer gedaan. Die spits is echt een fout van Stewart, maar hij leidt niet de training van het eerste. Ik zeg TRAINEN!

  • Gerrit Vooijs

   24 augustus 2014 at 22:31

   Kaazie,
   Dat rechtsbackie uit A’dam is er gekomen op voorspraak van Marco…… En dus niet van Stewart.

 12. KeesK in Paraguay

  24 augustus 2014 at 20:45

  Het is als buitenstaander moeilijk te oordelen over de interne gang van zaken. Of het nou alleen aan de technisch directeur, de raad van commissarissen, de boekhouder, de spelersgroep, de trainersgroep of een combinatie van dezen ligt blijft giswerk. Het is echter te hopen dat er nog een leider tussen zit die het tij keert want dat er genoeg zwakke broeders aanwezig zijn is wel duidelijk onderhand. Slechts eentje vervangen is geen garantie om degradatievoetbal te voorkomen.

 13. gerard

  24 augustus 2014 at 21:25

  Ze doen het echter overal slecht: Vitesse heeft nog geen wedstrijd gewonnen, Twente met al zijn aankopen wil het ook maar niet vlotten, Feijenoord, tjonge die van Geel maakt er een bende van…
  PSV? die is er ook lang nog niet, had alle geluk van de wereld nodig plus een rode kaart van de keeper tegen Willem II.
  Ik wil het nog wel even de tijd geven want niemand kan me nog overtuigen, misschien kunnen we nog wat groeien in deze zwakke competitie.

 14. De echte supporter

  24 augustus 2014 at 22:01

  Ik heb nog geduld met marco maar niet met een TD die er al langer zit. Hij is zijn beleid aan het uitrollen. Voor hem denk ik een feest, maar voor AZ en zijn fans een groot drama.
  Er moet nu snel wat gebeuren. Als eerste moet er een kop rollen en dat is die van steward. Daarna aanvullen met vechters en als er dan nog geen verbetering optreed dan is het krediet voor marco ook op.
  De zwakke spelers op de bank en degene die willen vechten mogen gaan voetballen. Dit lijkt me een mooie start

 15. woonwagenpower

  25 augustus 2014 at 09:08

  Nog 6 dagen is de markt open.
  En nog steeds geen enkel concreet nieuws bericht dat AZ bezig is met zich te versterken.
  De tijd tikt door!
  Wordt dit het derde seizoen van ergeren?
  Stewart, ik zal het niet doen, maar als ik naar mijn natuur te werk zou gaan, dan zou ik je bij dat jasje van je pakken, en achter dat bureau vandaan trekken, en je de markt opsturen. Neem je verantwoordelijkheid, maak je salaris waar.Dit kan en mag AZ niet laten gebeuren om zonder versterkingen(en geen tweederangs spelers) een vervolg aan deze competitie te geven. Stewart er zijn mensen die voor een seizoenkaart moeten sparen, hun vakantie geld er aan besteden! Er zijn mensen die van hun zuur verkregen centjes af en toe een kaartje kunnen kopen,die moeten daar geld voor opzij leggen! Dat is voor deze mensen veel geld. Denk ook eens aan deze mensen. Hun liefde voor AZ is aanwezig, maar Stewart U kunt en mag deze mensen niet in de steek laten! Die verantwoording moet AZ ook nemen. Zorg dan er voor dat als deze mensen het stadion bezoeken ze ook waar krijgen voor hun zuur verdiende kaartje. AZ laat je sociale gezicht zien naar het achterland en de AZ liefhebbers.
  IK hoop voor de mensen die er zuinig voor moeten leven, om in het stadion aanwezig te kunnen zijn, dat Stewart een waardige selectie samenstelt die met de top vijf mee doet, en deze groep mensen hun vermaak geeft wat ze verdien.

 16. kaazie1987

  25 augustus 2014 at 09:54

  Het valt mij op dat niemand begint over ali messaoud die toch zaterdag echt de beste speler op het veld was en pcies een speler is die bij az goed zou doen op 10. Vindt ik ook een fout van steward. Het zal mij benieuwen of ze een terugkoopregeling hebben afgesloten maar ben bang van niet

  • Jeroen

   25 augustus 2014 at 12:47

   Ik heb het altijd al zonde gevonden dat hij is vertrokken. Heeft onder Verbeek nooit een eerlijke kans gehad. Jammer!

   • woonwagenpower

    25 augustus 2014 at 20:18

    Toen had Ali Jozy voor zich, daarin begrijp ik Verbeek wel.

    • Jeroen

     25 augustus 2014 at 20:23

     Tuurlijk dat snap ik, maar had hem wat wedstrijden gegund. Dan had je hem tevreden gehouden.

 17. AZ WOMAN

  25 augustus 2014 at 10:27

  Deze week wordt zenuw slopend!
  Verdomme ik wil nieuws lezen dat Stewart met versterkingen bezig is!
  Ik wil horen dat er gewerkt wordt achter dat bureau!
  Waarom zo laat beginnen met versterkingen, als er al mee begonnen is?
  Stewart verplaats je eens in de schoenen van een AZ supporter!
  Weet je wat een AZ supporter voelt?
  Doe iets!
  Laat wat van je horen!
  Wil Stewart het lachertje van de Eredivisie worden?
  Marco geef ik het advies om flink te snijden, hard optreden want zachte heelmeesters maken stinkende wonden!
  Te beginnen met Wuytens, Mattias en Esteban naar jong AZ.

  • AZ WOMAN

   25 augustus 2014 at 10:28

   En Poulsen mag ook op de Maandag avond voetballen!

 18. AZ WOMAN

  25 augustus 2014 at 11:10

  Stewart of zijn opvolger zouden er goed aan doen om 1 x per kwartaal overleg te voeren, duidelijkheid te scheppen met een delegatie van de supporters verenigingen. Van alle supporters bewegingen twee leden.Men dient dan wel open en eerlijk overleg te voeren. Deze mensen hebben namelijk HART voor AZ! Dan weten alle AZ liefhebbers wat er leeft binnen hun club, en waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. Het zou AZ sieren als ze hier voor openstaan!

 19. Geert

  25 augustus 2014 at 11:31

  Stewart mag wat mij betreft zijn spullen pakken, liever gister dan vandaag!

  Ik heb de actie ook “geliked” op Facebook!

 20. oasis

  25 augustus 2014 at 13:27

  Stewart je hebt er een zooitje van gemaakt. Elk jaar eindigen we lager er komen steeds meer lege vakken in het stadion.De aankopen die je hebt gedaaan zijn over het algemeen slecht te noemen. De meeste voetballers spelen zonder inzet en beleving. En de resultaten zijn dramatisch. Az glijdt steeds verder af. Stewart je hebt zwaar gefaald. Ik heb een advies voor je STEWART ROT OP.

 21. Jos

  25 augustus 2014 at 17:08

  Hij mag blijven maar hij moet gelijk Mike van duinen hallen vandaag nog !!!!!!!!!

 22. Jos

  25 augustus 2014 at 19:11

  Stewart je luistert niet he haal die van duinen nauw !!!!!!!!!

 23. RoycosoepieAZ

  25 augustus 2014 at 19:29

  Niet Van Duinen halen!, veels te duur voor een matige spits. Hoeveel heeft hij gemaakt het afgelopen seizoen. Komt nooit verder dan 10 doelpunten per seizoen. Gewoon voor Muhren gaan, het overige geld voor andere versterkingen gebruiken.

  • Jeroen

   25 augustus 2014 at 19:30

   Ik ben het hiermee eens. Als je Muhren haalt, dan heb je nog wat geld over om te investeren. Zoals een extra verdediger?

 24. AZ4Altijd

  25 augustus 2014 at 22:18

  E-mail wat mijn vader naar MvB gestuurd heeft.

  Hallo Marco

  Ik ben 59 jaar oud en 54 jaar AZ (KFC, FC Zaanstreek, AZ67) maar ik heb het nu te doen met je met wat Stewart je als selectie heeft voorgeschoteld. Met 10 ideale schoonzoons en een clown op doel is het voor jou toch een moedeloze zaak.
  Volgens mij hebben we te veel mensen die in een monotoon tempo voetballen (Hendriksen, Ortiz) en geen jongens met explosie zijn.
  Stewart wist toch al 2-3 maanden geleden dat hij een spits nodig zou hebben als pinchhitter en hiervoor maar op een paard aan het wedden was die eigenlijk geen spits is maar van links komt en alleen voetbalt vanuit de counter (8 goals afgelopen seizoen).
  Wat er gisteren gebeurd is kan voor geen kant.
  We zijn gekelderd van 18000 op de wachtlijst voor een seizoenkaart naar nu het stadion lang niet uitverkocht.
  Misschien is het een idee dat de heren van Euro 2 ton en meer per jaar de kosten gaan betalen van de hondstrouwe aanhang die van hun bijstand/ minimum loon geld besteden om hun club te steunen in Tilburg en dan zo’n wanvertoning voorgeschoteld krijgen.
  Het is toch zeer vreemd dat de scouts over de hele wereld reizen om een exoot in Zuid-Amerika te bekijken terwijl er op 30km oostelijk vorig seizoen 29 goals en nu 6 in 3 wedstrijden klaarliggen; Mühren Volendam. Zoals ik begrijp hebben ze afgelopen vrijdag op de tribune hebben gezeten. Maar ze zouden toch al een heel dossier moeten hebben van deze jongen. Ze hebben ook Kramer voor goals en Stevens als keeper gemist.

  Ik hoop dat jij ze een schop onder hun reet kunt geven en Stewart eens ze arrogante smile kan wegnemen en jou bruikbaar spelersmateriaal kan leveren.

  Jou het allerbeste en zie je deze week wel weer op de training

 25. Ruud

  18 september 2014 at 12:54

  Graag Bert van Marwijk in plaats van nog een halfbakken Ajacied bij de club. Regel het Stewart en nu goed. Laat zien dat je directeur in plaats van een goedwillende oud-voetballer.

 26. Fabian

  18 september 2014 at 13:22

  Wij willen Bert!

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   18 september 2014 at 13:44

   Correctie: jij wil Bert

 27. Fabian

  18 september 2014 at 13:50

  Kunnen we niet iets van een opstand organiseren? Tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen hingen er toch ook allemaal briefjes dat we in de 88e gingen klappen voor Marco? Waarom dat niet in de negatieve zin tegen Stewart. We moeten ons duidelijk laten horen, want anders komt het niet aan denk ik.

  Je praat sowieso tegen dovemansoren bij die Stewart als ik alle berichten moet geloven…

 28. Martijn laan

  19 september 2014 at 20:27

  Ben bang dat Steward het kaartenhuis laat instorten. Kan me niet voorstellen dat van Basten (een man met zelfrespect) blijft. Hij gaat de eer aan zichzelf houden en vertrekt via de voordeur. Geen reden meer om te blijven in mijn ogen. Kunnen we opnieuw beginnen en wederom Europees voetbal mislopen als het tegen zit.

  Eruit met Steward, wie stapt er nog onder Steward in bij AZ???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *