Van Basten: ‘Absolute wanvertoning’

By
Updated: augustus 23, 2014

Van Basten was ‘not amused’ over de wanprestatie van AZ tegen Willem II. Ongeveer alles wat fout kon gaan is fout gegaan, en zijn ploeg werd compleet van het veld gespeeld door promovendus Willem II.

‘Dit is wel even schrikken. Hier gaan we met zijn allen over praten. Het is gewoon een absolute wanvertoning. Dit is er eentje die pijnlijk is. Tegen een tegenstander waar je normaal gesprokken van wint. Ze hebben ons de les gelezen. Vooral op het gebied van beleving en mentaliteit. Dat doet het meeste pijn,’ aldus Van Basten.

De coach zag de wedstrijd kantelen door persoonlijke fouten. ‘De eerste was een enorme persoonlijke fout en bij de tweede is het bizar dat je met vijf tot zes mensen in de zestien staat en dat een speler van Willem II ‘m in twee keer kan binnenschieten. Alles bij elkaar is het een goede formule om zwaar te verliezen.’

Van Basten geeft wederom aan versterking nodig te hebben. Laten we hopen dat Stewart eens wat actie gaat ondernemen. ‘Een goede spits is wel een gemis. We hebben een speler nodig die voorin gevaar zorgt.’

23 Comments

 1. Ruud

  23 augustus 2014 at 23:10

  Ja ja en maar versterken. De trainer moet TRAINEN, niet lullen! Bij 020 hadden ze daar een woord voor, maar die zal ik nog niet gebruiken. Stewart krijgt kritiek maar traint de groep niet.

  • oma

   24 augustus 2014 at 08:41

   nee Ruud daar heb je geijk in.
   maar hij koopt wel spelers.

 2. brandon

  23 augustus 2014 at 23:14

  Een goeie voetballer is nog geen goeie trainer. Wat zei Co Adriaanse ook alweer?

 3. brandon

  24 augustus 2014 at 00:44

  Dit heb ik gekopieerd van voetbalzone:

  Een betrouwbare keeper zou al een paar slokken op een borrel schelen. Echt wat deze poppenkastspeler er van maakt grenst aan het ongelofelijke. Het gehele elftal lijdt eronder. Az heeft ook een zwakke verdediging waar twee spelers staan die niet de capaciteiten hebben om bij een club als Az te spelen t.w. Johansson en Wuytens. Het vreemde is dat daar wel spelers kunnen staan die uit de eigen jeugd komen en dus niets kosten t.w. Haps en Hoedt. Waarom die niet spelen is bijna elke Az supporter een raadsel. Het middenveld zou nog een creatieve speler kunnen gebruiken en als je dan ziet hoe een Overeem speelt bij Dordrecht dan denk je wat voor beleid volgt AZ. Nou dat kan ik U wel vertellen een wanbeleid met Stewart aan het hoofd, een man die nog weinig goed gedaan heeft voor Az maar gewoon mag blijven zitten, maar voor hoe lang? Denk en hoop niet lang. Voorin staat Hupperts links voor terwijl hij altijd rechts voor heeft gestaan, vreemd nietwaar? Een spits hebben we niet daar hebben ze Tankovic maar neergezet want ja je moet er toch elf opstellen, maar dit is helemaal geen spits en op die plaats zwaar onvoldoende. Helaas viel Berghuis uit. Voor hem in de plaats kwam een hardloper en de EK Atletiek is net voorbij. Haye een talent uit eigen jeugd viel aardig in. Dus conclusie koop Vermeer en een spits v.duinen of Muhren stel voor die twee in de laatste linie de eigen jeugd op en je hebt een leuk elftal. Maar dit had al gemoeten in de voorbereiding want dit was vorig jaar allemaal al bekend. Alleen als je TD geen voetbalgogme heeft wordt daaraan niet gewerkt en speel je als je t niet verandert mee om de plaatsen 12 t/m 18 dus kans op nacompetitie om t nog maar een beetje positief te houden.

 4. Geert

  24 augustus 2014 at 01:20

  Esteban is natuurlijk een waardeloze keeper. We kunnen wel blijven roepen om een spits, maar het begint achterin. We hebben een sterke en Nederlandse keeper nodig. Kortom Vermeer. Daarnaast een centrale verdediger en een rechtsback. Als die posities zijn ingevuld kunnen we eventueel nog kijken naar een spits. Voor 2 miljoen heb je Eto’o een jaartje rondlopen, just saying…

  • Wesley

   24 augustus 2014 at 03:02

   Voor 2 miljoen heb je hem een maandje rondlopen. Maar je moet niet an eto denken. Gewoon. Investeer die 2 miljoen nou maar gewoon aan Vermeer. En dan nog een paar ton aan muhren. En dan moet het weer mogelijk zijn om punten te pakken. STEWART DOE IETS OF VERTREK!!!!

 5. KeesK in Paraguay

  24 augustus 2014 at 03:26

  Timon! Heeft AZ je al gebeld voor de functie van crisismanager? Mike heb je nou al gesolliciteerd als hoofd scouting? De echte supporter, drink jezelf alsjeblieft geen korsakoff! Jeroen blijf je ding doen. De wal zal het schip uiteindelijk keren maar of dit em al was betwijfel ik gezien de trend van de afgelopen seizoenen.

 6. Silver

  24 augustus 2014 at 06:48

  Wat een dramatische wedstrijd, precies hetzelfde als vorige week tegen Ajax. Spelers die elkaar de bal niet normaal kunnen aanspelen, constant de lange bal hanteren die je daarna elke keer weer verspeeld, verdedigers die onzeker zijn en een keeper die onberekenbare acties uithaalt (tegenstanders torpederen).
  Laat Marco maar eens eisen dat Vermeer, van Duinen en Muhren worden gehaald en haal de bezem maar eens door de verdedigng.
  Zorg dat we weer trots op ons AZ kunnen zijn !

 7. Ruud

  24 augustus 2014 at 08:25

  Kies geen tweede keus uit de hoofdstad maar bepaal zelf je lijn als club wil ik er aan toevoegen.

 8. oma

  24 augustus 2014 at 08:38

  praten Marco,nee Marco het is tijd voor keihard in grijpen.
  haal de winter maar terug en stel die op,laat die grabbelaar zijn koffers pakken en op rotten
  Hoedt meteen voor Wuytens.
  een ander rechtsachter deze kan meteen met die rabbelaar oprotten.
  Haye op de plek van Henriksen,die jongen deed het gisteren heel wat beter.
  van Duinen terstond aantrekken en Muhren,zullen ongeveer alle twee een 2,5 miljoen moeten kosten.
  dat geld moet AZ hebben.
  Amerikaan hou de eer aan je eigen en rot op.
  je heb bewezen dat je niet capabel bent voor AZ als t.d.

 9. kaazie87

  24 augustus 2014 at 10:15

  ik ben er nog steeds van overtuigd dat az een technisch vaardige nr 10 mist, in de goede jaren heeft az altijd goed gepresteerd met een technische nr 10 barry van galen Kenneth perez en mounir el hamdoui en adam maher. sinds die positie slecht ingevuld is presteerd az mager ik zou van basten aanraden om haye meer speeltijd te geven. ik heb trouwens een nieuwtje az schijnt deze week pele van anholt te willen contracteren goeiw voetballer dat wel maar hij ligt tot 2016 vast bij heerenveen en moet 1.50 miljoen euro kosten, voordeel is dat hij zowel als links als rechtsback kan spelen. en de komst van muhren is volgens mijn bron nagenoeg rond. het zal mij allemaal benieuwen

  • Jeroen

   24 augustus 2014 at 12:16

   Hoe weet je dat?
   Muhren zou een mooie aanvulling zijn. Van Aanholt?? Ik vraag mij af of hij naar AZ wil.

   • oma

    25 augustus 2014 at 08:22

    ik twijfel sterk bij Muhren,dat is een speler voor de toekomst.
    die zal het na mijn mening echt niet beter doen dan Tankovic.
    je moet een spits hebben die je meteen in kan zetten.

    • Jeroen

     25 augustus 2014 at 08:40

     Het nadeel is dat Muhren al 25 jaar is, dus haal je hem ook niet echt voor de toekomst. Het blijft een risico met hem. Enige voordeel is dat hij niet heel duur is.

  • Lex

   24 augustus 2014 at 13:47

   Bron?

  • oma

   24 augustus 2014 at 17:27

   welke bron?
   je duim?

  • oma

   25 augustus 2014 at 08:18

   ik heb een beetje zitten zoeken naar deze speler van aan Holt hij heeft een contract bij Sunderland getekend voor 4 jaar in 2014,als ik het dan uitreken zit hij daarom bij tot 2018 aan een contract vast.
   bovendien is het een linksachter.
   ik geloof er niets van dat die naar Nederland laat staan naar AZ komt.

   • Jeroen

    25 augustus 2014 at 09:48

    Oma, hij speel bij sc Heerenveen en van wat ik heb begrepen wil hij graag weg. FC Twente en Feyenoord zouden hem ook willen hebben.

    • oma

     25 augustus 2014 at 14:20

     je heb glijk ik zat bij de verkeerde tekijken sorry,aan Kaazie87.

     • oma

      25 augustus 2014 at 14:38

      volgens Soccernews,hebben zo wel Twente als Feyenoord belangstelling voor hem.
      ook wordt daar op vermeld dat hij vanavond met zijn zaakwaarnemer een gesprek met het Heerenveen bestuur zal hebben,over een transfer voor hem.

 10. Lex

  24 augustus 2014 at 10:53

  Het was weer waardeloze wedstrijd t was niet om aan te zien.

 11. AZ WOMAN

  24 augustus 2014 at 14:52

  WAARDELOOS!
  Stewart dit is jouw kans, jouw moment om spijkers met koppen te slaan.
  Roer je in de markt die nog 1 week duurt.
  Vraag ontslagvergunning aan voor Wuytens,Esteban, Mattias.
  Verzaak je wederom om voor volgende week een top vijf selectie bij elkaar te formeren, dan mag je voor jezelf ook een ontslag vergunning aanvragen!
  RVC buig jullie over deze zaak, en trek de juiste conclusies, anders kost het op de lange duur nog meer geld.
  We willen toch niet zoals NEC, Roda JC vele tv inkomsten missen, en verplicht ongezond saneren.

 12. AZ WOMAN

  24 augustus 2014 at 14:55

  AZ en RVC, dit kost sponsors, dit kost steun uit het achterland, dit kost seizoenskaarten, dit kost losse kaarten.
  Wij willen niet het lachertje van dit seizoen worden.
  Wij willen serieus genomen worden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *