De Zeeuw: ‘AZ liet me te gemakkelijk gaan’

By
Updated: oktober 23, 2009
De Zeeuw: 'AZ liet me te gemakkelijk gaan'

Demy de Zeeuw leverde vorig seizoen een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van AZ. Samen met Stijn Schaars vormde de Oranje-international een ijzersterk duo op het middenveld. Deze zomer vertrok De Zeeuw naar Ajax. Een opmerkelijke keuze die voorlopig goed uitpakt. Komende zondag is hij voor even terug in Alkmaar voor de topper tussen AZ en Ajax.

„Ik was een belangrijke schakel voor AZ. Misschien hebben ze mijn vertrek een beetje onderschat en me te gemakkelijk laten gaan”, aldus De Zeeuw, die zijn oude club dit seizoen stroef ziet draaien. De Alkmaarders verloren vijf van de eerste tien wedstrijden en staan op de zesde plaats in de eredivisie. Ajax bezet plek drie met acht punten voorsprong op AZ. „Het wordt een belangrijke wedstrijd zondag, maar ik denk dat we er goed voor staan.”

Bij Ajax speelt De Zeeuw met Eyong Enoh uit Kameroen op het middenveld en staat hij meer op de voorgrond dan in Alkmaar. „Bij AZ legde de trainer vooral de nadruk op het teamproces. Hier heb ik meer vrijheid”, refereerde de Ajacied aan het spelen onder trainer Louis van Gaal. „Bij Ajax staat het nu goed. We weten precies wie wanneer diep moet gaan en draaien lekker de laatste weken.”

De Zeeuw ontpopt zich bij de Amsterdammers tot aanjager van het elftal van trainer Martin Jol. Donderdagavond was de rechtspoot weer belangrijk op het middenveld bij de overwinning op Dinamo Zagreb in de Europa League (2-1). De Zeeuw gaat voorop in de strijd en is ook bij de meeste spelhervattingen betrokken.

Ook in het Nederlands elftal lijkt De Zeeuw zijn voormalige medespelers van AZ voorbijgestreefd. Waar Schaars en David Mendes da Silva eerder nog de voorkeur kregen boven de felle middenvelder, was De Zeeuw in de laatste interland tegen Australië (0-0) basisspeler in de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk. „Ik zit goed in mijn vel en ben blij dat ik in de pikorde ben gestegen”.

De Zeeuw heeft nog regelmatig contact met de spelers van AZ en betreurt de recente problematiek rond voorzitter Dirk Scheringa. „Het is naar om te zien dat iemand die zoveel energie in de club steekt zoveel verliest.” Zondag zal AZ na de opsteker van woensdag tegen Arsenal (1-1) de weg naar boven weer willen inzetten. Dan moeten de Alkmaarders wel aanjager De Zeeuw zien te temmen. Bron: Telegraaf.nl

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *