‘Mexicaanse zakenman heeft interesse in AZ’

By
Updated: oktober 23, 2009
'Mexicaanse zakenman heeft interesse in AZ'

In de zoektocht naar een nieuwe eigenaar voor AZ is er een nieuwe mogelijkheid aan de horizon verschenen. Nico Vink, directeur van Racing Mechelen, laat in een televisieprogramma van de NOS weten dat een investeerder uit Mexico de landskampioen wil overnemen. “Hij heeft zeker interesse”, zei hij.

Vink woonde jarenlang in Mexico en legde daar contact met de geldschieter die in eigen land onder andere Santos in zijn bezit heeft. Deze club ontwikkelde zich dankzij de financiële steun van de zakenman tot een nationale topclub. “Vervolgens heeft hij mij gezegd dat hij een club in Europa wilde en die heb ik voor hem gevonden”, zei Vink, die uitkwam bij het Belgische Racing Mechelen.

Nu AZ in de verkoop staat komt de Mexicaanse investeerder mogelijk weer in actie. “Dit soort investeerders hebben vaak interesse in dit soort clubs, zeker gezien de situatie waar AZ zich nu in bevindt”, legde Vink uit. “Als de curator aanbelt zakt de waarde van een club minimaal met de helft. Voor dit soort partijen is het dus erg interessant om in gesprek te gaan met clubs als AZ.”

Volgens Dirk Scheringa moet AZ ‘veertig tot tachtig miljoen euro opleveren’, maar Vink weet dat er nog een fors bedrag van deze prijs af zal gaan. “De investeerder waar ik contact mee heb heeft zeker interesse”, zei de directeur van Mechelen. “AZ is kampioen geworden, heeft een mooi stadion en speelt in de Champions League. Voor dit soort partijen is dat erg interessant.”

Bij Racing Mechelen staan de nodige Mexicaanse talenten onder contract. “Je moet niet uitsluiten dat dit dan ook bij AZ gaat gebeuren”, zei Vink. “Daar kun je positief en negatief naar kijken. Je maakt in ieder geval dromen waar, want je haalt talentvolle jongens hun land uit. Bij Mechelen hebben we nu ook een paar jongens die niet de hoogste opleiding hebben genoten, maar wel uiterst talentvol zijn.” Bron: Voetbalzone.nl

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *