Update: ‘AZ haakt af en zoekt naar alternatief voor Van Duinen’

By
Updated: augustus 19, 2014

Na weken van onderhandelingen lijkt er eindelijk een opening gevonden te zijn. ADO heeft nu contact opgenomen met AZ en wil meewerken aan een transfer van Mike van Duinen mocht er een wisselspeler bij de deal worden betrokken. AZ lijkt daar wel oren naar te hebben.

Om welke wisselspeler het gaat is nog onduidelijk. Verschillende bronnen gaven aan dat het om Overtoom, Hoedt of Haye zou gaan. Zowel Hoedt als Haye hebben nog een toekomst in Alkmaar, dus dat lijkt onwaarschijnlijk. Wellicht dus dat Overtoom bij de deal wordt betrokken.

Update

Voetbalzone weet te melden dat AZ is afgehaakt en niet verder zal onderhandelen met ADO over een transfer van Mike van Duinen. Dat is een fikse tegenvaller voor de Alkmaarse club die lange tijd hoopte op de spits. AZ zal dus moeten zoeken naar een andere spits.

46 Comments

 1. Geert

  19 augustus 2014 at 10:38

  Haye of Hoedt zou heel dom zijn van AZ. Ja ze mogen Haye een jaartje gratis huren als wij van Duinen voor een prikkie over kunnen nemen…
  Hopelijk (voor iedereen) gaat dit om Overtoom.

  • Jeroen

   19 augustus 2014 at 12:54

   Ik verwacht ook niet dat Haye of Hoedt vertrekken naar ADO. Zij zitten zo dicht bij het eerste, dat zou geen slimme zet zijn.

 2. AZ4Altijd

  19 augustus 2014 at 11:29

  Waarom zoveel moeite voor een beperkte speler die je toch niet met veel winst kan verkopen. Er zijn zoveel betere opties.

  De scouting bij ons AZ is echt waardeloos.

  • Jeroen

   19 augustus 2014 at 12:55

   Beperkte speler zou ik het niet willen noemen. Bij ADO doet hij het aardig. Hij is 22 jaar en met de juiste begeleiding kan hij best wel belangrijk worden voor AZ. Zolang de aanvoer vanaf de zijkant en middenveld maar goed is.

   • remco

    19 augustus 2014 at 21:21

    jah maar hij zelf wil graag weg

 3. Gerrit Vooijs

  19 augustus 2014 at 11:45

  ADO komt ju zelf met een voorstel en dat maakt dat AZ er ietsje beter voorstaat.
  Stewart krijgt veel kritiek maar hij heeft beperkte middelen. AZ is een subtopper met een te klein stadion, te klein achterland en te kleine achterban om met de grote clubs mee te kunnen doen.

  Het is al een topprestatie als AZ Heerenveen, Groningen, ADO en Utrecht structureel achter zich kan houden.
  Stewart moet dus met een beperkt budget bij een concurrent een speler weghalen en dat blijkt geen sinecure.
  Dat heeft hij te danken aan een falend scoutingsapparaat.

  Maar goed in de strijd om plaatsing voor Europees voetbal resteert AZ alleen De Beker en de Play Offs normaal gesproken.
  Want de komende jaren zal het gat met de top 4 snel groter worden en zolang Chelsea Vitesse sponsort zijn die ook buiten bereik.

  De concurrentie verliest nu belangrijke spelers aan de Nederlandse topclubs: Mokotjo, Zyech, Bilal, Toornstra, Kostic en AZ probeert Van Duinen weg te halen.
  Verzwak de concurrentie om zelf daardoor boven te blijven 😉

  • woonwagenpower

   20 augustus 2014 at 08:20

   Een mooi stukje Gerrit, je slaat de spijker op zijn kop.
   Wie er ook zit op de stoel van technisch directeur, het budget wordt op deze manier niet groter, wat men besteden mag. Financieel gezond zijn is ook belangrijk. Financieel zijn we misschien veel gezonder als Twente, Heerenveen, Vitesse en misschien meerdere. De scouts moeten daarom vervangen worden of veel beter werk gaan verrichten.

 4. gerard

  19 augustus 2014 at 13:35

  Blijf Twente anders niet veel meer dan AZ zien.
  Leveren gemiddeld de afgelopen 10 jaar soort gelijke prestaties.
  Beide clubs die meestal tegen de top aan zitten te schurken.
  Voorlopig bakt Twente er in de competitie niet al te veel van tegen zwakke tegenstanders of Ziyech daar dan het verschil kan maken moet nog worden bezien gezien de kwaliteit die weg is niet op te vangen is (net zoals bij Feijenoord)

  • Gerrit Vooijs

   19 augustus 2014 at 14:10

   Nou Twente heeft 30.000 toeschouwers tegen 17.000 van AZ ( maximaal….. )
   Twente heeft een begroting van 44,5 miljoen tegen 28 miljoen van AZ.
   Leuk of niet, AZ mist Europese inkomsten en als zich dat dit seizoen herhaalt zal AZ verder terug moeten met de begroting naar 22-23 miljoen……

   Nee, Ajax, PSV, Feyenoord, Twente en nu nog Vitesse zijn niet meer bij te benen. De macht van het geld en de kloof wordt groter en groter.
   Natuurlijk kan AZ ons en iedereen nog eens verrassen maar structureel bij de eerste 5 spelen is een utopie.

   • Jeroen

    19 augustus 2014 at 14:13

    En dat is de keiharde waarheid. Wij moeten ook leren te acceptern dat dit de situatie is. Mochten we willen groeien als club, dan zal AZ eens moeten denken aan het vergroten van het stadion. Denk alleen dat dit een heel moeilijk verhaal gaat worden. Zeker vanwege de huidige relatie tussen AZ en Alkmaar.

   • woonwagenpower

    20 augustus 2014 at 08:23

    Maar Gerrit, Twente staat onder curatele van de bond, Vitesse is afhankelijk van de grillen van een Oost-Europeaan, Heerenveen moet behoorlijk snijden in de begroting .

  • Geert

   19 augustus 2014 at 15:26

   Zoals Gerrit ook aangeeft is het stadion van Twente vele malen groter. Nou heeft AZ ook een veel te klein stadion.

   Daarnaast is de totale achterban van Twente sowieso veel groter en hebben ze een echter derby in Twente op eredivisieniveau met Heracles – Twente. Bij AZ hebben we natuurlijk AZ – ajax, maar dit wordt alleen door AZ gezien als echte derby. Bij ajax vinden ze het wel een bijzondere wedstrijd, maar dat is voor hen ajax – utrecht, ajax – ado, ajax – psv etc ook.

   Betreft Vitesse ben ik niet met je eens, deze club heeft wel een groot stadion, maar heeft praktisch geen achterban. Althans, ik zie op tv heel vaak heel veel lege stoeltjes in het Gelredome.

   De achterban zal bij AZ trouwens niet snel groeien. Zeker aangezien de harde kern strooit met leuzen als: Support your Locals. Dan zou ik vanaf heden (helaas) voor FC Utrecht moeten zijn…

   • Gerrit Vooijs

    19 augustus 2014 at 16:34

    Geert,
    Vitesse heeft idd een kleine achterban maar wel een heeeeeeeeel krachtige sponsor met een groot spelers arsenaal. Daar kan AZ nooit tegenop omdat die club ook in de winterstop eventueel nog gehuurde spelers kan laten invliegen.
    AZ blijft zichzelf en geeft zich niet over aan het grootkapitaal maar heeft daardoor beperkte middelen.

   • woonwagenpower

    20 augustus 2014 at 08:24

    Twente en Heerenveen hebben tijd en energie gestoken in het achterland, daar kan AZ een voorbeeld aan nemen.

    • Geert

     20 augustus 2014 at 11:38

     Klopt. Toen ik nog in Haarlem woonde zag ik nooit iets van AZ voorbij komen. Haarlem heeft zelf geen voetbalclub meer, en toen HFC nog bestond had dit geen aanhang. Daarom is 90% in Haarlem voor ajax. Maar ook in Zaandam/Zaanstad is zeker driekwart van de mensen voor ajax. Zonde, wat AZ is toch echt meer dan alleen Alkmaar. Ik hoop dat het nieuwe trainingscomplex in Zaandam hier (een klein beetje) verandering in kan brengen.

 5. kaazie1987

  19 augustus 2014 at 15:21

  Niks ten nadele van dhr gerbrands maar volgens mij is dat ook de ware reden waarom hij weg is. Bij az gaat vanaf heden alleen maar achteruit en bij psv ken hij alleen maar vooruit. Het is de realiteit dat az is ingehaald door feyenood vitesse en twente en heetenveen zit ons op de hielen. Als we dit jaar weer geen europees halen en de mensen blijven weg uit het stadion dan worden we straks een stabiele middwnmoter,

 6. remco

  19 augustus 2014 at 15:29

  ik lees net dat de leeuw nu in beeld komt
  laat maar komen zou een superspits zijn

  • Jeroen

   19 augustus 2014 at 16:00

   De Leeuw komt ook niet hoor. FC Groningen had Utrecht al laten weten dat hij niet te koop is. Lijkt me sterk dat hij dan wel te koop is voor AZ. Tenzij Stewart bereidt is om veel geld neer te tellen, maar vraag mij af of De Leeuw dat waard is.

 7. Gerrit Vooijs

  19 augustus 2014 at 16:11

  Ik zou eens bij Cambuur op bezoek gaan om de bijna transfervrije Hemmen te bekijken.
  Prima 2e spits ! Want dat blijft wel de doelstelling natuurlijk.
  De Leeuw moet veel geld gaan kosten omdat Groningen Kostic al kwijt is en de spoeling op links dus erg dun is.

  De Leeuw is daarbij een type speler als Holman of een betere versie van Muhren. Prima speler voor de linkerkant maar dan moet Hupperts naar rechts en kan Henriksen de prullenbak in.
  Dat is ook doodzonde van het geïnvesteerde kapitaal.

  • Fabian

   20 augustus 2014 at 00:09

   Nou sorry, maar als we al gaan nadenken over spitsen als Hemmen…

   Die kan nog niet eens mee bij het vriendenteam van de plaatselijke amateurclub hier.

   • Gerrit Vooijs

    20 augustus 2014 at 10:39

    Hij heeft het afgelopen seizoen beter gedaan als Van Duinen……… 😉

 8. woonwagenpower

  19 augustus 2014 at 16:16

  AZ zou er goed aan doen om te investeren in het achterland, dat heeft bij Twente, Heerenveen ook goed gewerkt. Ik weet wel dat wij het nadeel hebben dat we in de zelfde provincie zitten als die club uit de hoofdstad, maar als alle bedrijven in Noord-Holland nou eens uitgenodigd worden (niet alle bedrijven tegelijk)om op het strand bij Egmond aan Zee een avond bij te wonen met muziek, kampvuur, en lekkernijen , met een goede spreker, die weet mensen te overtuigen en te binden, met als doel AZ te ondersteunen om samen met al deze bedrijven een groot wij gevoel te creëren. Deze bedrijven hebben vaak ook personeel en familie’s kennissen, kinderen enz die dan waarschijnlijk ook van AZ gaan houden, en AZ willen ondersteunen.Bij de geboorte van een kindje zou AZ er goed aan doen om een tegeltje met de naam van de pas geborene en het AZ logo en felicitaties of iets dergelijks op te sturen naar deze trotse ouders, dan doe je aan binding. wat het gevolg heeft dat AZ gesteund wordt. Ieder op zijn eigen manier, de een koopt een seizoenkaart, de ander wordt sponsor, weer een ander wil misschien vrijwilligers werk verrichten.
  Ik hoop dat de AZ bestuurders dit ook lezen en dat ze er iets mee gaan doen.
  Verder wens ik Stewart veel wijsheid en succes bij het vinden van de juiste voetballers.

 9. jelle

  19 augustus 2014 at 18:02

  Stewart: haal jozy op huurbasis! Tenminste een echte spits! Stewart als je dat niet doet mag je wat mij betreft opdonderen. Wie stemt er mee?

  • Gerrit Vooijs

   19 augustus 2014 at 20:24

   Jozy verdiend nu ca. 2 miljoen euro. Wie gaat dat betalen ?
   Stel Stewart schroeft de seizoenkaarten met 60 euro op dan heeft hij de helft binnen……..

 10. AZ WOMAN

  19 augustus 2014 at 18:14

  En vergeet niet daar AZ en oud AZ spelers bij uit te nodigen, en Louis van gaal en Co Adriaanse en andere prominente figuren, dat werkt namelijk ook met een aantrekkingskracht op mogelijke nieuwe sponsors. Vergeet ook niet de plaatselijke politiek uit te nodigen, ook vertegenwoordigers van politie en justitie moeten aanwezig zijn en AZ een warm hart gaan toedragen en bijdragen aan het groote Noord-Hollandse WIJ GEVOEL. Achterover in je stoel blijven zitten en wachten tot er een sponsor komt werkt echt niet meer. AZ maak werk van je achterland, maak werk van Noord-Holland. 100 kleine bedrijven maken samen ook weer een grote. Als een van die 100 dan weg valt is dat makkelijk op te vangen, maar als je 10 grote bedrijven hebt en er valt er een weg , is dat direct een grote aderlating. Natuurlijk zijn grote bedrijven meer dan welkom , maar onderneem iets, stel een mooi pakket samen voor nieuwe sponsors, bezoek alle bedrijven, commerciële verantwoordelijke neem jullie verantwoording en wordt actief, stop er veel tijd en energie in, daarna kunnen jullie oogsten.

  • woonwagenpower

   20 augustus 2014 at 08:41

   AZ zou dan onaangekondigd bedrijven moeten bezoeken.En als AZ een bedrijf bezoekt, zouden ze er goed aan doen om een AZ taart mee te nemen, dan hebben ze direct een leuke lekkere binnenkomer, en is het ijs al gebroken, en komt de boodschap al een beetje over waar AZ voor komt.

 11. urdal

  19 augustus 2014 at 21:38

  Ik denk dat AZ al een begin heeft gemaakt met het verhuizen naar zaanstad. Mensen uit die regio zullen nu misschien eens daar gaan kijken ipv naar de Bijlmer te rijden.

 12. KeesK in Paraguay

  19 augustus 2014 at 22:32

  Die jankees tovert toch wel op tijd iets kansvols uit de hoed of krijgt AZ weer een flop voorgeschoteld uit zijn oude jongens krentenbrood kring? Hij maakt er in ieder geval wel weer een soap van onderhand. Van Duinen hoefde eerst niet zo nodig, toen werd ie een beetje verliefd op Alkmaar maar zijn slavendrijver wilde niet, toen ging die uiteindelijk overstag maar bedacht Stewart zich weer en lijkt op zoek naar een andere romance. Maar in de soap traditie kan het morgen zo weer anders zijn en staat die grimas van de Alkmaarse AZ pooier met zijn nieuwe Haagse schandknaap op de site. Het is en blijft immers een glijer.

 13. paddyk

  20 augustus 2014 at 00:11

  Wat dachten we ervan om een goede rechtsback te kopen?

 14. oma

  20 augustus 2014 at 08:04

  Voetbalprimeur meld dat,kans AZ-transfer van Duinen neemt af.
  de Leeuw komt nu in beeld.
  Utrecht heeft ook naar de Leeuw geinformeert bij Groningen en heeft tehoren gekregen dat hij niet tekoop is.

  dit gaat het zelfde worden dan met van Duinen,ik reken er dus niet meer op dat er wat gekocht gaat worden.

  • woonwagenpower

   20 augustus 2014 at 08:37

   Wat is wijsheid?
   Echte versterkingen halen, of tweede keus voetballers halen, of de hand op de knip houden?
   Dat laatste bied misschien weer mogelijkheden voor de jeugd om sneller minuten te maken.
   Wie het weet mag het zeggen.
   Al wil nog wel even kwijt dat het heel moeilijk is voor iemand met een beperkte beurs, de slag te winnen van iemand met een grotere beurs. Dat geldt niet alleen voor Stewart, maar voor iedere technisch directeur.

 15. Jay

  20 augustus 2014 at 08:48

  Zolang ze maar geen paniek aankoop doen. Dan krijg je weer een Avdic of een Babalj en daar schiet je niks mee op. Alleen een goede spits die vaak scoort of anders niks.

 16. gerard

  20 augustus 2014 at 10:51

  Is het verhaal Van Duinen echt over?
  Ik denk namelijk dat we na volgende week te horen krijgen dat de transfer alsnog rond is.
  In onderstaande intervieuw liet van Duinen al weten dodgraag naar AZ te willen en voorspelt de AZ watcher dat van Duinnen zijn laatste wedstrijd tegen Groningen speelt.
  http://www.omroepwest.nl/sport/18-08-2014/van-duinen-%E2%80%98zie-az-als-een-goede-stap-mijn-ontwikkeling%E2%80%99

  • Jay

   20 augustus 2014 at 11:38

   Naar mijn weten heeft AZ een uiterste bod gedaan en blijft het daar bij. Uiteraard kan ADO dat bod altijd nog accepteren, maar hebben ze al 1,5 week niks van zich laten horen.

 17. Ruud

  20 augustus 2014 at 12:53

  Jongens, het zou mij verbazen als wij volgend jaar weer Europees spelen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Gerbrands is weg en wat het gaat worden moeten we afwachten. De overige clubs in Nederland hebben te weinig punten gehaald de afgelopen jaren, dus het wordt allemaal minder. Tegen de top4 kunnen we niet op, dus de beker moet het gaan doen. Dan moeten we tegen 020 uit een ander vaatje gaan tappen, anders lukt dat ook niet meer. Statistisch duurt de volgende prijs bij AZ een aantal jaren nu. Laten we het niet hopen.

  • Gerrit Vooijs

   20 augustus 2014 at 15:26

   Statistisch moet AZ wachten tot 2037 voor het weer kampioen wordt 😉

   Europees voetbal is een ander verhaal.
   Vanaf 2004 heeft AZ daarin een cyclus van 4 jaar Europees, 1 jaar niet, 4 jaar Europees en nu weer 1 jaar niet.

   Als de statistieken blijven kloppen speelt AZ de komende 4 seizoenen weer Europees 🙂

   • AZ WOMAN

    20 augustus 2014 at 15:30

    Dat zijn nog eens mooie woorden.

   • Ruud

    20 augustus 2014 at 18:44

    Dat bedoel ik maar net, Gerrit!

 18. woonwagenpower

  20 augustus 2014 at 15:23

  Hoi Beste AZ liefhebbers,
  op voetbalprimeur.nl worden clubwatchers gezocht voor eredivisie en internationale clubs.Met doorgroei mogelijkheden.
  Heeft iemand daar zin in?
  kijk dan op voetbalprimeur.nl
  Als je gaat solliciteren, alvast heel veel succes toegewenst.

  • Jeroen

   20 augustus 2014 at 15:58

   Kun je beter helpen om deze site nog beter en leuker te maken 😉

   • woonwagenpower

    20 augustus 2014 at 18:51

    Ik zal mijn best doen Jeroen.

  • Nelis

   20 augustus 2014 at 18:30

   Moet je anders op de AZ fanpage vragen aan Brian Wijker, die kan dat denk ik wel.

 19. oma

  20 augustus 2014 at 17:26

  toch begint het mijn meer duidelijk teworden dan AZ een geweldige fout heeft gemaakt om Boymans teverkopen.

  ik weet het verhaaltje wat hier rond ging hij is 25 jaar hij moet spelen.
  laat Aron en Boymans maar lekker vechten om die plaats.
  waarom moet Aron eerste spits zijn?
  laat hem maar vechten om die plaats het komt AZ alleen maar tegoeden.
  was ALtidore niet verkocht verleden jaar dan had hij er ook om moeten vechten.
  heel goed voor een speler dat hij concurrentie heeft daar blijven ze wakker en scherp door.

 20. MikeR

  21 augustus 2014 at 20:58

  Andrej Kramaric zou ook in verband worden gebracht met AZ. Ik weet niet hou betrouwbaar want het bericht is van 6 augustus, maar ik heb dit nog nergens op een site gelezen of heb ik wat gemist?????

  http://www.sportcom.hr/sport/nogomet/domaci-nogomet/maxtv-prva-liga/andrej-kramaric-na-izlaznim-vratima-rijeka-i-az-alkmaar-blizu-dogovora-o-transferu-najboljeg-igraca-hnl-a.html

  • Jeroen

   21 augustus 2014 at 21:30

   Ha Mike, ik heb dit ook nergens gelezen. Geen idee hoe betrouwbaar deze bron is. Kent iemand Kramaric? Geen idee of het iets is voor AZ.

 21. Jos

  25 augustus 2014 at 16:55

  Hall nu gewoon van duinen hartwerkende spits die ook niet te beroert is om te verdedige ik denk dat die de meeste kilometers maakt op het veld bij ado den haag dus gewoon hallen die gast gaan we een hoop plezier mee beleven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *