Tankovic: ‘Ik was wel nerveus’

By
Updated: augustus 18, 2014

Tankovic speelde gisteren voor het eerst in het AFAS stadion, de thuisbasis van de Alkmaarse formatie. Met Ajax direct een tegenstander van formaat, en dat had wel de nodige uitwerkingen op de 19-jarige speler. ‘Je speelt je eerste thuiswedstrijd. Ik was toch wel wat nerveus en gestresst. En dan speel je ook nog tegen Ajax.’

Over een geslaagde wedstrijd kunnen we niet spreken. AZ werd uiteindelijk vrij eenvoudig afgetroefd door de Amsterdammers met 3-1. Een uitslag die we niet hadden verwacht. ‘Thuis moeten we meer kunnen laten zien aan onze fans. Volgende week nemen we revanche en pakken we drie punten.’

‘Om eerlijk te zijn speelde Ajax gewoon heel goed. In de slotfase hadden we nog maar drie verdedigers omdat iedereen ging aanvallen. Toen was er voor Ajax veel ruimte om snel te counteren. Eerlijk gezegd had het nog veel meer dan 1-3 kunnen zijn. In de fase daarvoor hadden we de wedstrijd interessanter moeten houden, maar het glipte uit onze handen.’

9 Comments

 1. Jay

  18 augustus 2014 at 11:28

  De komende 2 uitwedstrijden tegen laagvliegers worden nu natuurlijk wel heel belangrijk. Dan kunnen we zien of het grootspraak is van de spelers of dat we echt bovenin mee kunnen gaan doen.

  Ik verwacht nu dus 6 punten uit 2 wedstrijden.

 2. AZ WOMAN

  18 augustus 2014 at 11:43

  Aan de fans is AZ verplicht deze twee wedstrijden te winnen, geen derde seizoen om de 10de plaats spelen, maar met de eerste vijf mee doen en wat Marco zei; de top nerveus maken. Maar dan moet er nog een boel gebeuren en hard gewerkt worden.

 3. brandon

  18 augustus 2014 at 12:52

  Deze beperkte speler heef mij een te grote mond. We doen dit we doen dat. 19 jaar Hou je gewoon rustig en zorg er voor dat je goed voetbalt want dat was gisteren niet om aan te zien. Het is iig geen spits en denk als we een spits kopen (dat is nu noodzaak) dat hij snel verdwijnt naar Jong AZ.

 4. AZLION

  18 augustus 2014 at 15:18

  Jullie zijn weer goed bezig
  Zo hebben jullie al meer spelers afgebrand en AZ met een enorme kapitaalvernietiging achtergelaten.
  Dat noemt zich fan van AZ
  Azijnpissers zijn het.
  Jullie leven nog in het suikeroom tijdperk
  Altidore deugde volgens jullie ook niet in het eerste jaar en scoorde ook beperkt en zijn balbehandelingen en lopen leek nergens op. Later wordt hij tot god verheven om vervolgens niet aan voetballen te komen bij Sunderland.
  Aaron Johannson vorig seizoen ook niet goed volgens jullie ondanks dat hij alle wedstrijden opgeteld meer dan 20 doelpunten heeft gemaakt, ondanks dat hij het laatste deel van de competitie met een blessure voetbalde.

  Dus het zou een idee zijn AZ op zijn huidige waarde en mogelijkheden te beoordelen en niet teruggrijpen op de Scheringa periode.
  Door de spelers te steunen is de kans op succes groter en gaan we misschien weer voor internationaal voetbal.
  Zo niet dan moet je een kaart nemen bij Ajax in de hoop dat het daar misschien beter is. Die hebben meer dan Euro 100 mln in de pot

  • AZ WOMAN

   18 augustus 2014 at 15:59

   Ik weet niet wie je allemaal bedoeld met jullie?
   Maar spreek op eigen titel en gooi niet ieder ander in een vergaarbak van mensen die ieder op zijn eigen manier een bijdragen leveren aan deze mooie site.
   Zoveel mensen, zoveel meningen ik ben het ook niet altijd met iedereen eens, maar ik scheer niet iedereen over een kam.
   We zijn hier allemaal als AZ liefhebbers, de een is kritischer, de ander begripvoller , de ander weer leuk. Gelukkig is er diversiteit aan AZ liefhebbers en gelukkig ben jij er ook een van.

 5. brandon

  18 augustus 2014 at 16:44

  AZ Lion de tijd zal leren wie er gelijk krijgt. Ik hoop dat ik t helemaal mis heb. Maar een mening is er om te verkondigen, Johansson kon je na 1 wedstrijd al zien dat het een topspits zou gaan worden. Ik heb zelfs aangegeven dat hij misschien wel Altidore zou verbeteren na 1 wedstrijd van m gezien te hebben dus ff pas op de plaats aub. Misschien kan Jeroen dat stukje nog terughalen.

 6. Gerrit Vooijs

  18 augustus 2014 at 17:20

  Beerens kon er ook niets van maar scoorde er nog 5 in een heel seizoen. Opvallend is dat hij er nu in een paar wedstrijden al 3 in heeft liggen……….

  Ligt dat nu aan Beerens ? Nee, AZ voetbalt te weinig. Om te voetballen moet het hele team samen aanvallen en samen verdedigen. Dat laatste gebeurde vorig jaar wel maar het eerste niet. Het AZ middenveld sluit niet aan waardoor de AZ aanvallers op een eiland staan en het maar moeten oplossen.

  Ook gisteren was was dit beeld weer prima te zien. Hupperts en Berghuis waren op elkaar aangewezen waardoor Berghuis de bal soms over 50m naar zijn medestrijder moest passen. Werkelijk elke pass van Berghuis ging naar Hupperts wat al snel door Ajax werd doorzien zodat veel van deze passes niet aankwamen.

  Tankovic heeft het naar vermogen gedaan en kopte die vrije trap heel listig in maar helaas net naast.

  Laten we hem de kans geven en hopen dat Henriksen en Gudelj veel vaker in de 16m gaan komen want nu wordt er teveel verlangd van onze aanvallers.
  Met dit voetbal komt ook een Van Duinen niet uit de verf.

 7. brandon

  18 augustus 2014 at 17:33

  Gerrit prima allemaal maar die kopbal moet hij tegendraads inkoppen en niet zoals hij nu deed met de bal mee.

 8. azlion

  18 augustus 2014 at 17:48

  Gerrit je hebt gelijk en realistisch gedacht
  Je bent als 17-18 jarige niet voor niets topscorer in de premier league voor reserves, hoogstwaarschijnlijk een divisie waar menig eredivisieclub het zwaar zou kunnen hebben.
  Daarnaast moeten we in acht nemen dat Tankovic geen spits is wat ik begrijp maar van links komt of achter de spits.
  Ooit heeft meneer Verbeek Falkenburg vernietigd door hem als spits te misbruiken omdat hij niets anders had.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *