Henriksen: ‘Advocaat mocht mij niet en ik mocht hem niet’

By
Updated: augustus 17, 2014

Markus Henriksen heeft als aanvallende middenvelder een basisplaats afgedwongen bij AZ. De Noor beleefde onder Dick Advocaat een ‘shitty season’ en wil dat onder Marco van Basten graag rechtzetten. Zelf is hij zeer content met de wisseling van de macht.

“Dick Advocaat mocht mij niet en ik mocht hem niet”, openbaarde Henriksen tegenover het Noordhollands Dagblad. “Ik was basisspeler, totdat Advocaat kwam. In zijn eerste wedstrijd zette hij mij ernaast, zonder me iets te zeggen of uit te leggen. Dat vind ik niet professioneel. In de winterstop heb ik om een gesprek gevraagd, in het trainingskamp in Spanje.”

“Toen zei hij dat ik een ‘good player’ was, dat ik belangrijk voor de ploeg was en dat ik hard moest blijven werken. Tsja, flauwekul natuurlijk. Dan draai je er als trainer omheen. Want als hij me echt zo goed vond, had ie me wel vaker laten spelen”, aldus Henriksen. “Elke trainer heeft zijn voorkeuren, Advocaat dus ook, en ik hoorde daar niet bij. Dat moet je accepteren.”

Henriksen moet wel vrezen voor zijn plek zodra Aron Jóhannsson weer fit is, omdat Muamer Tankovic of Steven Berghuis dan mogelijk schuift. “Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Voor de anderen geldt toch hetzelfde? Aron moet nog maar afwachten of hij meteen weer in de basis komt, en Steven en Tanko zijn ook niet zeker van hun plaats. Voor iedereen geldt dat ie moet blijven presteren en blijven werken.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. AZ WOMAN

  17 augustus 2014 at 10:29

  Als het zo is als Markus zegt, dan is het inderdaad lastig werken met elkaar en niet sfeer verhogend.
  Daarom mede heeft AZ de juiste keus gemaakt om niet met Dick Advocaat verder te gaan, ik kan me niet voorstellen dat Markus de enige is die moeite had met Advocaat.

 2. Joost

  17 augustus 2014 at 10:50

  Ik snap de frustratie, maar hij moet er wel mee om kunnen gaan. Welkom in de echte wereld, waarin je niet altijd als eerste gekozen wordt!

 3. i.pjotr

  17 augustus 2014 at 11:45

  De kunst van scouten is dat je een speler zoekt/haalt/koopt voor een bepaalde positie, in overleg met TD en trainer.
  Voor de trainer is het daarna een kleine kunst, de speler op de juiste plaats te zetten waar hij het beste rendement heeft………..in tegenstelling tot zijn twee voorgangers heeft Marco het al heel snel gezien.
  Aan Markus de taak om het te laten zien, ik heb er vertrouwen in!
  It’s now or never……….

 4. Vak J

  17 augustus 2014 at 15:58

  Na de wedstrjd van vandaag tegen Ajax snap ik Advocaat wel. Hendriks is erg traag en harkerig. Hij was vorig seizoen niet goed en hij begint nu weer matig

  • Vak J

   17 augustus 2014 at 15:59

   Henriksen bedoel ik dus

 5. gerard

  17 augustus 2014 at 21:21

  Henriksen heeft het helemaal mis.
  Heeft nooit laten zien waarvoor AZ hem heeft gehaald en was onder Verbeek zijn laatste periode al geen basisspeler meer.
  Vandaag ging hij weer flink door het ijs en kan door zijn trage balbehandeling de positie van ’10’niet aan.
  Berghuis kwam al met voorzichtige kritiek zonder namen te noemen: “Als middenvelder moet je zo vrijlopen dat je de bal kan hebben”. “Nu worden veel ballen vanuit de achterste lijn door bijv. Jan Wuijtens lang gespeeld op Hupperts terwijl juist het middenveld ons goed aan moet spelen”.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *