Update: ‘AZ moet sponsor geld mogelijk terugbetalen’

By
Updated: oktober 21, 2009
'AZ moet sponsor geld mogelijk terugbetalen'

Het is nog onzeker of AZ het bedrag van 5,5 miljoen euro aan sponsorgeld, dat is ontvangen, ook mag houden. Dat melden de GPD-bladen. In de periode voor een faillissement geldt de zogenoemde actio pauliana. In deze desbetreffende situatie mag niemand in het zicht van een faillissement worden gematst. Dus ook AZ niet.

DSB Bank betaalde jaarlijks vijf miljoen euro om op de shirts van AZ te mogen staan. De bank van Scheringa had het sponsorgeld van dit seizoen al overgemaakt.

Gerbrands liet woensdag nogmaals weten dat de curator die vijf miljoen euro niet (deels) kan opeisen.

Als de curator toestaat dat AZ binnenkort een andere naam op het shirt krijgt, betekent dat niet direct dat AZ op die manier extra inkomsten genereert. ”Ook daar zullen we dan over moeten praten met de curator”, aldus Gerbrands.

Het seizoen is net begonnen en de club heeft 5,5 miljoen voor het hele jaar al binnen. Mogelijk vraagt de curator een deel van het geld terug. Bron: Voetbalzone.nl

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>