Volendam gunt Mühren transfer

By
Updated: augustus 13, 2014

Misschien moeten we Earnie Stewart even bellen en hem de juiste kant op dirigeren. De vele reacties op deze site hebben mij aan het denken gezet, en hebben we een dure Van Duinen eigenlijk wel nodig? Hij zal namelijk – met een transferbedrag van rond de 2 miljoen euro – niet worden gehaald voor de bank. Wie moet Marco van Basten dan gaan opofferen?

Is het dan niet handiger om naar een goede stand-in te kijken voor Aron Johannsson? Bij FC Volendam hebben ze Robert Mühren die het net veelvuldig weet te vinden en volgend jaar ook nog eens tranfervrij is. Meerdere voetbalkenners geven aan dat de clubs uit de Eredivisie aan het slapen zijn en schijnbaar vergeten zijn dat er een ruwe diamant rondloopt in de Jupiler League. Bij Volendam begrijpen ze het in ieder geval niet. Overigens zijn ze wel bereid om mee te werken aan een transfer. ‘Als er een goede club voor hem komt en het is voor alle partijen goed, dan gun ik hem van harte een transfer,’ aldus De Koning.

Overigens heeft de spits ook al eerder aangegeven een stap hogerop te willen. ‘Er zijn veel clubs die mij volgen, maar de interesse is nooit concreet geworden. Ik heb hier nog een contract voor een jaar en dat zal dus afgekocht moeten worden. Misschien durven de clubs de gok niet te nemen. Waarom weet ik ook niet,’ aldus  de aanvaller die vorig seizoen 25 keer scoorde. Bron foto: NuSport

19 Comments

 1. Hark

  13 augustus 2014 at 11:02

  Voor nog geen 10% van het bedrag voor Van Duinen op te halen in Volendam..

 2. KeesK in Paraguay

  13 augustus 2014 at 11:12

  Wellicht alleen al door extra nieuwe fans uit Volendam en omgeving aan te trekken verdient hij zijn lage transfersom terug? Of telt dit regio-effect niet mee of is ’t verwaarloosbaar? Maar misschien zien we de zwakke punten niet van deze spits en de scouting wel.

 3. Jay

  13 augustus 2014 at 11:52

  Ik zou de gok nemen. Prima tweede spits voor een mooie prijs. Wakker worden Stewart!

 4. Gerrit Vooijs

  13 augustus 2014 at 11:59

  Dit is een betere oplossing voor AZ minder risico. Muhren voetbalt wel het liefst vanuit het middenveld. Je kunt hem het best vergelijken met De Leeuw die nu bij Groningen voetbalt.
  Ook die maakte in de Jupiler League 26 doelpunten vanuit het middenveld. Echt puur in de spits komt hij niet tot zijn recht.
  Met een Muhren zou AZ dus 442 moeten gaan spelen waarbij Muhren dus van uit het middenveld komt en er niet al staat.
  Voor die paar ton is hij dat risico wel waard.

 5. gerard

  13 augustus 2014 at 12:50

  Het is inderdaad wel zo dat met de komst van van Duijnen we vier aanvallers hebben die feitelijk alle een basisplaats zouden behoren te hebben: Hupperts, van Duinen, Johannsson en Berghuis.
  Tankovic laat ik nog buiten beschouwing want ik denk dat deze jongen langzaam gebracht moet worden en nog niet helemaal rijp is voor een basisplaats.
  Wil je weer tegen de top aan lopen te schurken zoals van Basten toch wenst, dan heb je natuurlijk wel sterke concurrentie nodig met spelers die feitelijk niets voor elkaar moeten onderdoen en gezien van Duinen in mijn ogen zowel prima als spits danwel linksbuiten kan dienen blijf ik het wel een goede versterking vinden we we bepaald niet zwakker op zouden worden.
  Alleen inderdaad is het een behoorlijke prijs die betaald moet worden voor een speler die het moet gaan uitvechten voor een basisplaats.

 6. Vincent

  13 augustus 2014 at 13:13

  Nou doen!

 7. Harm

  13 augustus 2014 at 13:37

  Niet denken maar doen!

 8. Jan

  13 augustus 2014 at 15:04

  Muhren is voor 2-3 ton op te halen bij Volendam. Een koopje voor een speler met zo’n techniek, loopvermogen, inzicht en scorend vermogen als aanvallende middenvelder

 9. AZ/Alkmaar

  13 augustus 2014 at 15:40

  Aardig spelertje voor de Jupiler, maar zal die het waar gaan maken in de Eredivisie? Als hij komt zullen eerst overbodige Avdic, Gorter, Overtoom weg moeten lijkt mij.

  • Wesley

   13 augustus 2014 at 18:24

   Avdic en Overtoom hebben al te horen gekregen dat ze niet in het plan van AZ voorkomen en dus mogen uitkijken naar een andere club. En een paar posts verder is al aangegeven dat Gorter hoogstwaarschijnlijk ook naar een andere club vertrekt. Dus reken er maar op dat die drie spelers na de transferperiode niet meer bij AZ voetballen. Ik zou ook eerder voor Muhren gaan dan voor vDuinen. vDuinen is veel te duur voor op de bank. en speelt ook niet echt de sterren van de hemel.

  • gerard

   13 augustus 2014 at 19:22

   Inderdaad de Jupiler, dat gold ook voor Ruud Boymans die het bij Willem II uitstekend deed.
   AZ wil de top weer pijn doen en dat doe je niet met spelers als Avdic, Boymans en tja met alle respect…Muhren.
   Gewoon voor van Duinen gaan die uit maar moet gaan uitvechten met Hupperts en bij vormverlies de plaats van Johannsson kan innemen.

 10. Lex

  13 augustus 2014 at 19:39

  Dit zou nog wel eens een goeie voor AZ kunnen zijn en nog voor een klein bedragje ook.

 11. brandon

  13 augustus 2014 at 22:11

  Als ze bij AZ slim zijn (en dat is Stewart volgens mij niet) gaan ze bij Kees (Pier) Tol te rade of dit een spits voor AZ is. Ken de speler niet dus kan er ook niet over oordelen maar naar het aantal doelpunten 25 verleden jaar en al 4 in de 1e wedstrijd heeft hij geen moeilijkheden met scoren.

 12. urdal

  13 augustus 2014 at 23:15

  Ik vind ook dat je hem moet halen. Goede speler voor weinig geld. Lijkt wel of alle mensen op deze top site beter zijn dan de scouting bij AZ. Misschien moeten de mensen van AZ toch maar wat meer hier op de site kijken want hier komen goede spelers naar voren.

 13. AZ/Alkmaar

  14 augustus 2014 at 10:42

  Ernie haal deze Volendammer hij scoort vaak tegen Ajax 😉 nieuwe Danny Koev!!
  https://www.youtube.com/watch?v=dA8KAGZ5i_g

  • Jeroen

   14 augustus 2014 at 13:24

   Leuk filmpje. Wie gaat Stewart een mail sturen??? 😉

 14. KeesK in Paraguay

  14 augustus 2014 at 12:53

  Mooie collectie lessen in ‘effectief scoren’. Als hij dit ook in de Eredivisie kan dan is hij goud waard. Maar of hij dat daar ook kan is dus de vraag, want niet alle JL topscorers komen n niveau hoger goed uit de verf. Waarom AZ in t slop geraakte spelers van ver haalt (op proef) en zo’n speler uit de regio niet moet eens aan die jankees worden gevraagd.

 15. Jan

  14 augustus 2014 at 15:54

  • Jeroen

   14 augustus 2014 at 21:25

   He Jan, bedankt voor het delen. Ik heb de video’s even aan het artikel toegevoegd. Kunnen mensen het makkelijker kijken 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *