Update: AZ vreest voor blessure Elm

By
Updated: augustus 12, 2014

Marco van Basten kan zeer waarschijnlijk enige tijd geen beroep doen op zijn middenvelder Viktor Elm. De middenvelder raakte in een duel van Jong AZ lelijk geblesseerd aan zijn kuit. Hij moest het veld onder begeleiding van een dokter en de fysio verlaten.

‘Hij kreeg een schop tegen zijn kuit. Hij moest geblesseerd aan de kant onder begeleiding van een dokter en fysiotherapeut. Het ziet er slecht uit voor de Zweed,’ aldus de tekst op de officiële Twitter-pagina van AZ.

Update 12/08/2014

AZ heeft op haar website laten weten dat de blessure van Elm wel mee valt. De middenvelder kampt met een zware kneuzing aan zijn linkeronderbeen. De komende dagen zal er meer informatie beschikbaar komen over de verwachtte herstelperiode.

In dezeflde wedstrijd raakte Derrick Luckassen ook gebleseerd. Ook zijn blessure lijkt mee te vallen. Hij heeft zijn rechter enkel verzwikt.

8 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  11 augustus 2014 at 23:25

  Dit gun je hem niet. Maar de blessure van de een is goed voor een ander. Markus Henriksen krijgt nu een aantal wedstrijden de kans om zich tot vaste basisklant te spelen.

 2. Geert

  12 augustus 2014 at 07:59

  Marco v Basten lijkt sowieso Henriksen te verkiezen boven Elm. Een blessure gun je hem (persoonlijk) niet, maar Elm staat de ontwikkeling van jonge spelers in de weg. Elm voegt niets toe aan dit elftal en dus zie ik liever Haye wat vaker invallen. Door deze blessure zal Gorter waarschijnlijk niet weg mogen. Als Gorter vertrekt hebben we alleen nog Haye nog als reserve.

  Ik keek net op de (mobiele) website van AZ en ik zag Overtoom en Avdic niet meer bij de selectie staan. Heb ik wat gemist in mijn vakantie?

  • Jay

   12 augustus 2014 at 08:58

   Ja, die zijn teruggezet naar Jong AZ en mogen vertrekken.

  • Jeroen

   12 augustus 2014 at 09:41

   Van Overeem is verhuurd en krijgt volgend seizoen weer een kans. Avniets moet vertrekken.

   • Geert

    12 augustus 2014 at 10:02

    Van Overeem is inderdaad verhuurd, zag hem de winnende maken bij Dort. Ik hoop dat hij daar elke week speelt en volgende week een basisplek bij AZ mag gaan verdienen.

    Ook Willie Overtoom is blijkbaar terug gezet naar Jong AZ en maakt dus geen onderdeel meer uit van de A-selectie (kan in je rijtjes van flops Jeroen 😉 )

 3. gerard

  12 augustus 2014 at 11:54

  Tja, Henriksen ik weet het niet.
  Ik ben niet kapot van die jongen, hij heeft geen diepgang in zijn spel en heeft een trage balbehandeling.
  Echt heel veel niveauverschil zie ik helaas niet tussen Elm en Henriksen. Beide komen tekort voor de basis maar zijn nuttig als invaller.
  Nogmaals AZ mist echt een aanvallende middenvelder tussen Gudelj en Ortiz die diepgang, verrassing en snelheid aan het spel kan geven en dat is met alle respect Henriksen ook niet.

 4. KeesK in Paraguay

  12 augustus 2014 at 17:09

  Helaas nu moeilijker te slijten op de transfermarkt… jammer dus. Afprijzen en/of als duoverpakking met een andere flop in het uitverkoopschap.

 5. AZ/Alkmaar

  12 augustus 2014 at 17:40

  Meest onderschatte speler bij AZ. Haal de Feiten en statistieken er maar bij. Sterkte Victor!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *