Hupperts: ‘Alleen maar beter’

By
Updated: augustus 10, 2014

Hij schaarde zich zaterdagavond in een fraai rijtje door te scoren tijdens zijn officiële debuut. Guus Hupperts over de 0-3 zege op Heracles Almelo, zijn nieuwe positie en de derby van volgende week. “We gaan het ze lastig maken.”

“Die zat er lekker in jongen!”, klopt Mark-Jan Fledderus zijn voormalige ploeggenoot bij Roda JC op zijn schouder. Hupperts kan het alleen maar beamen. “En het leuke was, tijdens de rust zei assistent-trainer Dennis Haar al tegen me: ‘Blijven proberen, straks vliegt-ie in de kruising.’ “Tijdens de voorbereiding is het me niet gelukt om te scoren. ‘Ik bewaar m’n goals voor de competitie’, zei ik steeds. Mooi dat het dan ook nog lukt. Dit is heerlijk debuteren zo. Ik ben heel blij met dit doelpunt, al liet ik dat misschien niet zo uitbundig zien. Voortaan zal ik wat harder juichen.”

Hupperts: “Het was lastig voor ons vandaag, niet een van onze betere wedstrijden. Bij mij liep het de eerste helft ook wat moeizaam. Via goede individuele acties hebben we het duel opengebroken. Het is leuk dat met Steven Berghuis, Muamer Tankovic en ik de hele voorhoede gescoord heeft. Ondertussen stond het verdedigend heel goed. Dat geeft vertrouwen. Ik kan me voorstellen dat Heracles 0-3 wat geflatteerd vindt, maar dat maakt ons niet uit.”

“Ik merkte dat we in de aanval nog aan elkaar moeten wennen”, vervolgde de Limburger. “Dat zag je vandaag ook wel terug. Het was soms wat onrustig. We trainen pas zes weken samen. Dat zal alleen maar beter worden, dat we precies van elkaar weten hoe we aangespeeld of diep gestuurd willen worden.”

“Zelf moet ik ook nog wennen om aan de linkerkant te staan. Ik moet eraan werken om met mijn linkerbeen buitenom te gaan en een voorzet te geven. Het voordeel daarvan is nu natuurlijk wel dat ik zo’n goal als vandaag kan maken doordat ik met rechts naar binnen trek. Dat was me vanaf rechts niet gelukt.”

Hupperts kijkt uit naar de derby van volgende week zondag, thuis tegen Ajax. “Ze zijn gewaarschuwd”, grapt hij. “Ik heb sowieso al veel zin in onze eerste thuiswedstrijd. En dan ook nog eens tegen Ajax. Mooie wedstrijden zijn dat altijd. We gaan het ze lastig maken.” Bron: AZ.nl

2 Comments

  1. De echte supporter

    10 augustus 2014 at 17:53

    Ja graag meer dan alleen lastig maken. Streven naar drie punten. Ajax was vandaag ook niet zo best.

  2. Vincent

    10 augustus 2014 at 19:43

    Waarom hebben we nou ondaan weggedaan Damn hij was goed bezig

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *