AZ wint eerste duel met veel overtuiging: 3-0

By
Updated: augustus 9, 2014

AZ is het seizoen begonnen met een ruime zege op Heracles. De ploeg van trainer Marco van Basten won in Almelo met 3-0.

Na een gezapige openingsfase kwam het duel na twintig minuten los. Heracles had licht de overhand en was via Bruns twee keer dicht bij een treffer. Bij AZ stuitten Berghuis en Tankovic op keeper Telgenkamp.

Vlak na rust raakte Bel Hassani de paal voor Heracles. AZ had het even lastig, maar nadat Berghuis voor 1-0 gezorgd had, domineerden de bezoekers. Al snel verdubbelde Hupperts met en prachtige schot de marge, waarna Tankovic uit de rebound zelfs voor 3-0 zorgde. Bron NOS

De doelpunten

Hierrr de link naar de beelden van de doelpunten gemaakt door Berghuis, Hupperts en Tankovic.

12 Comments

 1. De echte supporter

  9 augustus 2014 at 23:28

  Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar de uitslag vind ik meer dan uitstekend. De totale voorhoede heeft een doelpunt gemaakt. Als kijk naar de andere wedstrijden deze avond, dan vond alle uitslagen niet de uitslag die ik verwacht zou hebben. AZ volgende week ook zo van leer trekken tege ajax, dat zou heerlijk zijn.

 2. Timon

  9 augustus 2014 at 23:33

  Zie mijn bewering bij voorbeschouwing van deze wedstrijd: dood normale reguliere overwinning.Gewoon zorgen eerste 7 a 8 wedstrijden 18 tot 20 punten,normale gang van van zaken. Verders die Johanson: helemaal niks als back,opzouten,Ortiz weer alles een tempo.

 3. brandon

  10 augustus 2014 at 00:07

  Zoals afgesproken de beoordeling van Esteban. Zoals iedereen heeft kunnen zien is de naam ballenvanger niet teveel gezegd. Geen betrouwbare sluitpost als je ziet hoe hij zijn doel verdedigt.8e min. laat bal vallen gelukkig geen tegenstander in de buurt. 21e min. verkeerd uitverdedigen door de midden ok dit loopt goed af. 32e min staat bij 1e paal bij een voorzet vanaf rechts gelukkig ook nu geen tegengoal. 35e minuut super gekeept bij een 1:1 situatie bij een voorzet van links redt AZ van een 1-0 achterstand. 73e min laat weer een gemakkelijke bal los ook nu geen tegendoelpunt. Cijfer 5 1/2. Voor mij was Gouweleuw man van de wedstrijd.

 4. quando

  10 augustus 2014 at 00:26

  Esteban speelde idd onrustig, maar wel een goeie ingreep op een inzet van dichtbij door Bruns. Verder hield hij alles tegen en dus de nul gehouden. Daar staat hij voor, dus goed gedaan! Ook een compliment voor AZ als team.

 5. KeesK in Paraguay

  10 augustus 2014 at 02:09

  Goed gegaan met die banaan! Als iedereen zijn doelpunten blijft pakken dan kan AZ serieus bovenin meedoen, niet dat alleen een Johannsson ze in het netje kan leggen. Positieve opening van het seizoen dus. Ook al was het niet tegen een top tegenstander.

 6. Keps

  10 augustus 2014 at 08:13

  Nette overwinning. Wel lekker de 3 puntjes met het oog op Ajax thuis volgende week. Alhoewel we die ook gewoon kunnen winnen 🙂

 7. woonwagenpower

  10 augustus 2014 at 08:41

  Eerste helft had AZ moeite met het verkrijgen van grip op de wedstrijd, in de tweede helft, na de 0-1 viel de schroom van de mannen af, en kreeg AZ meer ruimte, wat AZ keurig heeft uitgespeeld en een keurige 0-3 overwinning opleverde. Ik heb Elm niet gemist. Dit AZ kan alleen maar beter worden door dat nog niet alle automatisme vanzelfsprekend zijn, maar dat zal met de week beter gaan denk ik. Laat staan als Aaron zich weer fit meldt, dat verhoogt ook het scorend vermogen. Ik heb genoten van het doelpunt van Guus. Iedereen werkte hard. Op naar volgende week, Marco ze hebben je in de hoofdstad als speler bejubeld, maar als trainer ben je verguist door diezelfde club. Marco neem volgende week gerust zoete en sportieve wraak op die gasten uit de hoofdstad.

 8. Az is de mooiste club in nl

  10 augustus 2014 at 08:47

  De goal van hupperts was erg mooie

 9. oma

  10 augustus 2014 at 09:05

  ik vond de eerstenhelft gelijk opgaan.
  de tweede helft kreeg AZ meer grip op het spel.
  helemaal na het eerste doelpunt,toen nog het tweede,een werelddoelpunt van Hupers!

  de grabbelaar stond weer heel onrustig in zijn doel.
  als daar eens een andere keeper kwam met meer rust uitstraalt voetbalt het ook heel wat beter voor de verdediging.

  maar een verdiende overwinning het beging is gelegd nu door bouwen hier op.

 10. AZ WOMAN

  10 augustus 2014 at 09:18

  Gefeliciteerd AZ met de overwinning.
  Net wat Oma zegt, hier op verder bouwen.
  We hebben de nul achterin gehouden.
  Verder denk ik wel dat Esteban beter kan worden, maar dan wel met een keeperstrainer met Eredivisie en Europese ervaring en geen amateur keepers trainer. Esteban moet alles zichzelf aanleren, AZ zou er goed aan doen om een goede ervaren keepers trainer in dienst te nemen. Maar goed,
  een goed begin, is het halve werk.
  Niet iedereen kan dit seizoen zeggen als ze in het Polman stadion zijn geweest, wij hebben gewonnen. Heracles zal het nog genoeg tegenstanders lastig maken op hun kunstgras.

 11. sam

  10 augustus 2014 at 17:15

  Idd, we hebben gewonnen.
  En Esteban onrustig of niet heeft toch wel enkele puike reddingen laten zien.

 12. Gerrit Vooijs

  10 augustus 2014 at 19:06

  Prachtig resultaat, niks verkeerds aan 😉
  Natuurlijk niet alleen maar positieve punten. Er valt nog veel te verbeteren maar met zo’n matige voorbereiding kun je niet beter verwachten.
  Tegenstanders waren 3x niks en de enige redelijke tegstander was de laatste en die werd dik verloren.
  Leerpunt voor volgend jaar !

  Positief is dat AZ veel echte doelpogingen had itt vorig jaar toe werkelijk alles over en naast ging. De keeper van de tegstander had altijd koude handen……
  Hupperts en Tankovic hebben het vizier een stk scherper staan dan onze vrienden Beerens en Gudmundsson.

  Volgende week een gelijkspelletje of een nipte overwinning zou prachtig zijn. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *