Voorbeschouwing Heracles Almelo – AZ

By
Updated: augustus 8, 2014

Morgenavond gaat voor AZ het nieuwe seizoen weer van start. In Almelo mag AZ op kunstgras laten zien wat het waard is. De nieuwbakken coach van AZ verwacht een hectisch duel.

‘Op Aron Johannsson na is iedereen fit,’ aldus Van Basten. Dat zag er begin vorige week nog heel anders uit toen Hupperts, Berghuis en Tankovic nog aangeslagen waren. Vooral met het vlotte herstel van Tankovic is Van Basten blij. ‘Hij is na Aron nu het eerste alternatief in de spits. Tanko is een technisch goede voetballer. Hij is nu degene die ze erin moet schieten.’

Van Basten is overigens erg content met de selectie van AZ. Vooral de verdediging en middenveld ziet er goed uit. ‘Voor de aanval zijn we nog wel aan het rondkijken. Wat goed is, is welkom.’

Overigens zal de coach met AZ anders gaan spelen dan in het verleden. Hij zal met AZ in een punt naar achteren gaan spelen. Op tien zal Markus Henriksen zich mogen gaan bewijzen. ‘Ik vind hem uitstekend spelen. Markus is vaak bij goals betrokken en heeft veel dynamiek. Ja, ik ben erg tevreden over hoe hij zijn rol invult.’

‘De selectie is fysiek goed aan de slag gegaan. De sfeer in de selectie is goed. We werken open, duidelijk en eerlijk met elkaar. Dat vinden spelers over het algemeen het prettigst.’ Overigens is Van Basten erg blij met zijn nieuwe werkgever. ‘AZ is een goed georganiseerde club. Het is hier prettig werken in een leuke omgeving. Er lopen bij AZ kwalitatief goede mensen rond die met elkaar omhoog willen. En ook de faciliteiten zijn goed, waardoor je meer van je spelers kunt eisen. Ik hoop hier goede resultaten te gaan boeken. Of mensen meer mogen verwachten dan de achste plaats van vorig seizoen? Ja, dat mag. We willen dynamisch spelen, verrassend zijn en hebben de boel tot dusver aardig bij elkaar kunnen houden. Dat is zeker een pluspunt.’

Over Heracles was de trainer vrij kort. ‘Heracles-uit, dat is een lastige openingswedstrijd voor ons op dat kleine veld van ze. We zullen een tegenstander treffen die zal vechten. We stellen ons in op een hectische wedstrijd.’

Laatste ontmoetingen

Dag Datum Wedstrijd Score
Za 01/08/2009 Heracles Almelo – AZ 3-2
Za 22/01/2011 Heracles Almelo – AZ 0-0
Zo 30/10/2011 Heracles Almelo – AZ 0-1
Zo 31/03/2013 Heracles Almelo – AZ 1-2
Zo 15/12/2013 Heracles Almelo – AZ 2-0

Heracles Almelo berichten

Heracles zal morgen tegen AZ aantreden zonder de geblesseerde spelers Veldmate (lies), Heerkes (enkel), Vujicevic (voet) en Hemmink (knie). Ondanks dat de ploeg dus redelijk gehavend aan het duel begint heeft het vertrouwen in een goede afloop. ‘We willen graag de toon zetten, want we spelen thuis. We willen ons publiek altijd wat bieden, daar zullen we alles aandoen,’ aldus de coach Jan de Jonge.

Lees hierrr het volledige bericht.

Lees hierrr de voorbeschouwing van Heracles fansite HAFC.nl

Lees hierrr de voorbeschouwing van Heracles supportersvereniging

11 Comments

 1. Lex van der Gun

  8 augustus 2014 at 16:53

  Ik denk 1-2 AZ

 2. Jeroen

  8 augustus 2014 at 16:59

  Ik denk 0-2 voor AZ. We zijn vrij stabiel en hebben met Tankovic, Hupperts en Berghuis de kwaliteiten voorin om een doelpunt te maken. Ik ben positief gestemd.

 3. Timon

  8 augustus 2014 at 17:57

  Noem eens EEN speler op van Heracles? Begroting? Kortom gewoon winnen! Met niets anders genoegen nemen!Kijk na de volgende wedstrijden: Ajax thuis,kan vriezenof dooien,ok .Vooruit 1 punt. Daarna een reeks wedstrijden tegen Jupilerleaque ploegen: volle winst! Dan sta je na een wedstrijd of 6,7 leuk bovenin en gaan voor het seizoen! Maar ja AZ kennende : wordt weer niks…………

  • woonwagenpower

   9 augustus 2014 at 07:07

   Timon.
   Les 1, onderschat je tegenstander nooit, dat geldt ook voor AZ.

 4. Yesze

  8 augustus 2014 at 19:30

  Volgens mij gaan ze met de punt naar voren spelen…

  • Jeroen

   8 augustus 2014 at 19:36

   Ze spelen met een ruit op het middenveld. Ortiz net voor verdediging en Henriksen op 10.

 5. i.pjotr

  8 augustus 2014 at 20:26

  Henriksen eindelijk op zijn favoriete plek waar hij bij Rosenberg uitblonk.
  Laat het nu maar eens zien , Markus!!!!!!

  • Jeroen

   8 augustus 2014 at 20:39

   Precies! Nu is het zijn kans om zich te gaan bewijzen. Hij heeft nog een contract tot medio 2017. Dus dat is mooi voor AZ. Kan hij nog twee seizoenen vlammen en dan in de verkoop 😉

 6. KeesK in Paraguay

  8 augustus 2014 at 21:59

  Eerste wedstrijdje, nog een beetje inkomen, nipte 0-1 voor de Alkmaarders, maar die gereserveerdheid wordt hopelijk gelogenstraft. Gaan met die banaan!
  Wel jammer dat binnen een maandje de meeste NL clubs waarschijnlijk alweer de UEFA uitgeknikkerd zijn. Moge PEC gaan stunten als vervanger van Europese vechter AZ! Triest voor heel NL als alleen Ajax straks zijn Europese wedstrijden speelt. Hopelijk worden mijn bange vermoedens niet bewaarheid en heeft AZ ook eens voordeel maar de loting ziet er niet veelbelovend uit. Waar gaan we overigens afzeikgrappen over maken mocht Van Basten door het ijs zakken? Die norse klusser en die bitterballenhapper boden duidelijke handvatten. Als het maar geen Ajax snauwen worden dames en heren! Die kennen we nu wel. Ondanks de reserveringen iedereen alvast een fantastisch nieuw seizoen gewenst. Dat de beste club, AZ dus, alles mag winnen.

 7. Gerrit Vooijs

  8 augustus 2014 at 22:57

  De eerste wedstrijd en ik ben erg benieuwd. Je zou zeggen het elftal staat met slechts 2 echte wijzigingen Hupperts en Tankovic ipv Beerens en Aron.
  Maar goed, ze moeten het maar laten zien.
  In het begin gaat het mij alleen om de punten en niet om het mooie voetbal.
  Kom op mannen, pak de punten !

 8. Keps

  9 augustus 2014 at 08:54

  Ik heb er weer zin in. Ziet er allemaal fris uit bij AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *