Scheringa moet AZ verkopen

By
Updated: oktober 20, 2009
Scheringa moet AZ verkopen

De gifbeker moet helemaal leeg voor Dirk Scheringa. De AZ-voorzitter gaat faillissement aanvragen voor DSB Beheer, de moedermaatschappij van AZ.

Scheringa zat gisteravond in het tv-programma van Pauw&Witteman. Daar kwam hij meer slecht nieuws melden. “Dat betekent dat ik voetbalclub AZ kwijt ben, het museum kwijt ben en de kunstcollectie kwijt ben.”

“Dan houd ik nog over mijn huis in Spanje, mijn huis in Drenthe en mijn woonhuis. De huizen in Spanje en Drenthe verkoop ik om van te kunnen leven”, was de reactie van een licht geëmotioneerde Scheringa.

Ook als het stadion wordt verkocht, blijft AZ de huurder. Wel kan de curator de aandelen in de verkoop doen. Algemeen directeur Toon Gerbrands in De Telegraaf: “Zodra DSB-beheer valt, komt diens curator bij de aandelen terecht. Dan kán hij zeggen dat hij de aandelen gaat verkopen. En dan krijgen we dus een andere eigenaar.”

Wanneer de curator erin slaagt om de aandelen van AZ zo goed mogelijk te verkopen, dan kan de opkoper ervoor kiezen om de club en spelers te verkopen. Een vangnet heeft AZ wel. “Maar we hebben twee veiligheidssystemen: de raad van commissarissen van AZ moet de plannen van de nieuwe eigenaar goedkeuren. En de KNVB en licentiecommissie moeten ook groen licht geven.” Bron: Goal.com

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>