Esteban eerste keeper AZ; vertrek De Winter aanstaande

By
Updated: augustus 8, 2014

Marco van Basten heeft vandaag aangegeven dat Esteban voorlopig eerste keus is. ‘Hij maakt een goede indruk’, aldus de hoofdcoach. Dat betekent dat Yves de Winter genoegen zou moet nemen met een rol als reservekeeper. Dat is overigens niet zijn ambitie, dus heeft de keeper aan AZ laten weten te willen vertrekken. Of er al concrete interesse in hem is, is vooralsnog onduidelijk.

Dat betekent dat nieuwe doelman Rochet tweede man wordt. De Uruguayaanse doelman werd nog voor de zomer overgenomen van Danubio, en tekende een contract tot medio 2016.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Laat het in een reactie hieronder weten.

9 Comments

 1. brandon

  8 augustus 2014 at 14:40

  Deze ballenvanger heeft ons verleden jaar minimaal 15 punten gekost. Na elke wedstrijd zal ik mn commentaar geven plus een cijfer.

  • Jeroen

   8 augustus 2014 at 14:56

   Ja hij heeft ons een hoop punten gekost, maar gek genoeg ook weer een hoop opgeleverd. Het nadeel met Esteban is dat hij niet constant genoeg is. De ene wedstrijd is hij briljant (feyenoord uit vorig jaar) en het andere duel de grootste loser. Ik blijf erbij dat hij niet de juiste coaching krijgt bij AZ. Misschien helpt een ervaren keeperstrainer.

   • i.pjotr

    8 augustus 2014 at 20:38

    Al eerder aangegeven, keeperstrainer van Aart heeft nooit eredivisie gebald, en hij moet Esteban het leren.
    No Way. Vriendjespolitiek om die snuiter aan de technische staf toe te voegen.

   • brandon

    9 augustus 2014 at 00:27

    Jeroen ook tegen Feijenoord maakte hij een grote fout waaruit een doelpunt ontstond. Hij keepte die wedstrijd dus ook niet goed want als je blunders maakt ben je gewoonweg niet goed. Dat hij in die wedstrijd een hoop reddingen had klopt helemaal. Hij heeft geen wedstrijd gekeept dat je zegt ja daar staat iemand in de goal die is onpasseerbaar. Maar morgenavond is de eerste wedstrijd waarin we van (Hans Klok) deze goochelaar kunnen genieten.

 2. oma

  8 augustus 2014 at 15:45

  je heb gelijk Jeroen tegen Feyenoord was het een topper.
  maar de rest van het seizoen was hij nergens.

 3. Jay

  8 augustus 2014 at 16:55

  Esteban heeft goede reflexen, maar met hoge ballen, vrije trappen en meevoetballen is het niet best. Maar prima dat hij nog een kans krijgt. Ik neem aan dat van Basten niet voor niets vertrouwen in hem heeft gekregen en als hij gaat blunderen zal hij ook echt wel gewisseld gaan worden.

 4. Gerritvooijs

  8 augustus 2014 at 17:31

  Goed besluit om Rochet tot 2e keeper te benoemen. Hij is 21 ? Of zoiets. Dan moet bij tegenslag Esteban kunnen vervangen.

  AZ speelt 1 per week dus hij kan goed ingewerkt worden en ruim op tijd klaar zijn als er zich een calamiteit voor doet.

 5. Harm

  8 augustus 2014 at 17:44

  Misschien is het inderdaad een idee (zoals Jeroen al voorstelde) om een keepers trainer hem te laten groeien?/leren van fouten

 6. sam

  10 augustus 2014 at 17:08

  Esteban is gewoon een betere doelman.
  De Winter zal terug in Belgie of lager moeten gaan spelen.
  Anders zal hij steeds als tweede, derde doelman blijven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *