Wat gaat AZ met aflopende contracten doen?

By
Updated: augustus 8, 2014

Het beleid bij Ajax en PSV is vrij duidelijk. Als je contract afloopt, en er is geen intentie om deze te verlengen, zal je geen speelminuten meer krijgen. Bij AZ is dit beleid een stuk minder duidelijk, en het is maar de vraag wat AZ met een aantal aflopende contracten gaat doen.

Volgens VI zijn er namelijk drie spelers van AZ waarvan het contract medio 2015 afloopt; Esteban, Yves de Winter en Hoedt.

Laatstgenoemde heeft al aangegeven pas te willen verlengen als hij meer speeltijd gaat krijgen. Of hem dat gaat lukken is maar de vraag. Desondanks hoopt De Winter nog steeds op een basisplek bij AZ, maar gezien de voorbereidingen lijkt die kans nihil. Zowel Verbeek, Advocaat als Van Basten zien meer in doelman Esteban. Ook het contract van hem loopt volgend jaar af, en het is nog onduidelijk of er de intentie is om deze te verlengen. Enige tijd geleden meldde wij dat beide partijen hopen op een transfer, maar er is verdacht weinig interesse in hem. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt. We zijn benieuwd wat AZ hiermee gaat doen. Wat denken jullie?

5 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  8 augustus 2014 at 13:15

  Esteban is nou eenmaal geen Romero, die ooit goud had op kunnen leveren en nog steeds een goede sluitpost is (zie WK) maar zijn loopbaan een beetje heeft vergooid door eigenwijs te zijn, maar een niet uitblinkende keeper. En die zijn er in overvloed. Dit kan weer eenzelfde geval worden als de rest. Niet willen verlengen en vervolgens op de blaren zitten. Laat AZ nou maar de partij zijn die niet wil verlengen dit keer. Verder niet moeilijk doen, want AZ is toch allereerst een voetbalclub en geen handelshuis? Die koehandel is belangrijk maar mag niet de hoofdreden zijn hoe een speler te behandelen. Bedenkelijk zoals vooral PSV zich opstelt.

  • gerard

   8 augustus 2014 at 16:55

   Romero vond ik toch echt destijds een heel onzekere schakel binnen AZ.
   Ook Esteban heeft zo zijn grillen en bij tijd en wijle kost zo’n frats AZ punten. Maar vaak staat hij ook zijn mannetje en is hij zeker niet minder dan die clown destijds met dat lange haar.

 2. martijn

  8 augustus 2014 at 14:02

  Aan een Esteban in vorm hebben we een goeie keeper. Wil Esteban een stap omhoog maken zal hij dit jaar optimaal moeten presteren. Kan ook in het voordeel van AZ zijn. Kan me voorstellen dat de keuze in de winter wordt gemaakt mocht hij voor eind augustus nog niet vertrokken zijn. Ben benieuwd of AZ een plan B heeft om snel te kunnen inspelen op de mogelijke scenario’s.

 3. Vincent

  8 augustus 2014 at 16:16

  Zonde van JBG hij had wat geld kunnen opleveren maar aan Esteban verdien je toch niks aan

 4. Harm

  8 augustus 2014 at 17:40

  Esteban heeft gewoon ups en downs tijdens een seizoen. de enige keer rost die bijna onmogelijke ballen uit het net, terwijl hij soms dramatisch is [ tegen ajax 4-0 verlies en vrije trappen ]

  Gewoon veel laten oefenen op vrije trappen en zelfbeheersing/zelfvertrouwen dan komt het goed. geloof me

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *