Luckassen gaat voor zijn kans: ‘Ik ben een strijder’

By
Updated: augustus 6, 2014

Luckassen kan nu al terugkijken op een geslaagd seizoen. De 19-jarige verdediger heeft zijn debuut nog niet gemaakt voor het eerste van AZ, maar heeft een zeer goede voorbereiding achter de rug, en is door Van Basten bij de A-selectie gehouden.

‘Het gaat wel aardig deze voorbereiding. Ik voel me goed. Natuurlijk sta ik zelf wel te kijken van de snelheid waarmee ik nar de A-selectie ben doorgestoomd. Ik ben er heel blij mee. Ik verwacht niet zoveel dit seizoen; wil gewoon alles eruit halen en mezelf bewijzen.’

Luckassen is geduldig maar hoopt wel zijn debuut snel te kunnen maken. ‘Daarvoor ben ik voetballer van AZ. Ik wil spelen. Het liefst in het hoogste elftal. Elke jeugdspeler van AZ heeft die droom. Ik wacht op mijn kans.’

‘Ik heb het gevoel dat ik aardig meekan op het niveau van de A-selectie. Het grote verschil met de jeugd is de snelheid van spelen. Het is allemaal wat harder en meer fysiek. Ook conditioneel is het aanpoten voor mij. Er wordt heel seriesu gewerkt op dit niveau. Onderling wordt er veel gesproken over voetbal. Dat is leerzaam.’

Voormalig aanvoerder van AZ Onder 19 heeft gezonde ambitie. ‘Ik ben een strijder en wil laten zien wie ik ben. Ik wil me graag tonen aan de supporters.’ Bron foto: Soccernews.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *