Gezichtsverlies gemeente Alkmaar; AZ mag complex bouwen in Zaanstad

By
Updated: augustus 5, 2014

De rechtbank zal zich vandaag uitspreken over het conflict tussen AZ en Alkmaar omtrent het vestigen van het nieuwe trainingscomplex. AZ en de gemeente Alkmaar waren al enige tijd bezig om dit trainingscomplex te realiseren, maar vanwege moeilijkheden heeft AZ besloten om te verhuizen naar de Zaanstreek. Reden voor de gemeente Alkmaar om dit juridisch uit te gaan vechten.

De gemeente sleepte AZ voor de rechter omdat de club besloot het trainingscomplex naar de Zaanstreek te verhuizen. Volgens Alkmaar mag de club niet verhuizen omdat beide partijen in 2011 concrete afspraken hebben gemaakt dat het zich zou vestigen aan de Alkmaarse Westrand. AZ geeft aan dat het niet meer was dan een intentieverklaring en daarom nog steeds de ruimte had om te zoeken naar alternatieven. De eis van de gemeente om de onderhandelingen te continueren is dan ook zinloos, aldus de advocaat van AZ.

We zullen vandaag horen hoe de rechtbank denkt over deze zaak.

Update 14:00

AZ mag verder met het uitvoeren van de plannen om een trainingscomplex te bouwen in Zaanstad. Eerder probeerde de gemeente Alkmaar via de rechtbank de verhuizing te voorkomen, maar vandaag is deze vordering afgewezen. Overigens is de kans ook zeer klein dat AZ nog een schadevergoeding moet betalen. Bron: RTV-NH

8 Comments

 1. Jeroen

  5 augustus 2014 at 14:29

  Mooi! Dat betekent in ieder geval dat AZ nu met snelheid het complex kan realiseren. Misschien dat het ook de kans vergroot dat we nieuw talent weten te strikken doordat we de achterban vergroten.

 2. de echte supporter

  5 augustus 2014 at 15:46

  Prima ik had eerlijk gezegd geen andere uitslag verwacht.

 3. oldfan

  5 augustus 2014 at 21:27

  De zoveelste nederlaag van deze waardeloze gemeenteraad. Binnenkort met de verkiezingen in het vooruitzicht wordt de volledige balans opgemaakt. Ooit hoop ik dat er meer competente mensen hun intrede doen die AZ een warm hart toedragen en hun grote waarde voor Alkmaar weten in te schatten.

 4. Gerrit Vooijs

  5 augustus 2014 at 22:15

  OK de rechter heeft een uitspraak gedaan. AZ kan nu verder.
  Maar nu moet AZ niet vergeten aan nazorg te doen. Deze slag is gewonnen maar niet ” de oorlog” ……..
  Ook in de toekomst heeft AZ de gemeente nog nodig dussssss……..
  Dat wordt de eerste taak voor Eenhoorn, kunnen we gelijk zien of hij uit het goede diplomatenhout is gesneden.

 5. paddyk

  5 augustus 2014 at 22:38

  Ik heb nou nog steeds niet het idee dat we in de Zaanstreek de achterban vergroten. Allemaal op Ajax gericht. Er valt meer te scoren richting Hhw of Schagen. Zelfs Haarlem of de IJmond. Hier wint niemand mee.

  • Gerrit Vooijs

   6 augustus 2014 at 11:38

   Natuurlijk is alles op Ajax gericht omdat alle jeugd uit Zaandam e&o kiest voor het nabij gelegen A’dam .
   Nu AZ daar een nieuw jeugdcomplex gaat neerleggen gaar die jeugd dat zeker bekijken en proberen want dicht bij huis. Per 1 april 2013 had Zaanstad 150.000 inwoners. Ook voor de jeugd uit Haarlem en de IJmond ligt Zaanstad niet ver weg.
   Nee, ik denk dat AZ nu haar naam eindelijk waarmaakt 😉

 6. Timon

  6 augustus 2014 at 10:19

  Onbegrijpelijk besluit in de achtertuin van Ajax te gaan zitten, verder levert jeugd niets op,zonde van geld! Maar ja hebben weer een paar uitgerangeerde voetballers die nooit de top zullen halen weer wat werk.

  • Jeroen

   6 augustus 2014 at 11:25

   Op zich is het niet heel vreemd om in de achteruin van Ajax te gaan zitten. Veel talenten worden daar weggestuurd die ergens anders wel doorbreken. Misschien dat ze dan voor AZ kiezen omdat ze dan nog steeds relatief dichtbij huis spelen. De keus vind ik persoonlijk niet heel gek.

   We gaan dit seizen, hopelijk, ook zien of jeugdspelers het niveau aankunnen. Verwachting is dat Haps, Hoedt en Haye toch wel speelminuten gaan krijgen. Is de investering in de jeugd misschien toch zo slecht nog niet 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *